Op de fiets, op de fiets, dan zie je iets

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags:
14 november 2014

Thais moeten aan de fiets, niet alleen op vakantie maar ook in het dagelijks leven. Premier Prayut Chan-o-cha beschouwt dat als een ‘urgente nationale beleidsdoelstelling’.

Volgende maand vraagt hij het kabinet om het groene licht voor de aanleg van fietspaden waardoor verkeersopstoppingen zullen afnemen en mensen meer gaan bewegen, aldus de permanent secretaris van het ministerie van Transport die dit plan van Prayut gisteren bekend maakte.

Begonnen wordt in Phitsanulok, waar voor een bedrag van 20 miljoen baht een 23 kilometer lange fietsroute langs de Nan-rivier wordt opgeknapt. Het is de bedoeling dat er ook parkeerplaatsen worden aangelegd, plaatsen waar gerust kan worden en er komen andere faciliteiten [?].

Het fietsplan van Prayut is een gezamenlijk project van de ministeries van Transport, Binnenlandse Zaken en Toerisme en Sport, en van de gemeente Bangkok. Die financieren de paden uit eigen budget. Ook de Expressway Authority of Thailand en het Department of Rural Roads worden geacht hun medewerking te verlenen.

Het ministerie van Transport heeft de opdracht gekregen gegevens te verzamelen over bestaande fietspaden. Toerisme en Sport krijgt het toezicht op de paden die naar toeristische plaatsen en sportstadions leiden. En Binnenlandse Zaken heeft als schone taak te coördineren tussen regering en lokale autoriteiten.

Bangkok telt thans 31 fietspaden. Die bevinden zich rond het historische Rattanakosin eiland. Sommige paden worden druk bereden, andere behoeven een opknapbeurt. Het artikel noemt niet het mooie fietspad rond Suvarnabhumi, waarvan bijgaand een foto.

(Bron: Bangkok Post, 14 november 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Op de fiets, op de fiets, dan zie je iets”

  1. Thomas Tandem zegt op

    Dit nieuws klinkt mij als ervaren fietser in Thailand als muziek in de oren!

    Om de fiets enige kans van slagen te geven is natuurlijk een goede infrastructuur en eerlijk is eerlijk, de huidige fietspaden door Bangkok zijn een lachertje! Ik hoop dan ook dat er goed onderzoek gedaan wordt naar routes die daadwerkelijk waarde toevoegen en die ook van A tot B uitwerken. Niets meer frusterend dan een fietspad dat spontaan ophoudt op een drukke weg.

    Een grotere uitdaging is het om de fiets (weer) populair te maken. Opvijzelen van het imago is erg belangrijk want als Thai ergens gevoelig voor zijn…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website