Foto uit archief (fokke baarssen / Shutterstock.com)

Zware onweersbuien zorgde dinsdagmiddag voor meerdere overstromingen in Pattaya op sommige plaatsen stond er meer dan meter water in de straten.  

Het regende meer dan twee uur onafgebroken en dat zette het Bang Lamung-district onder water. Op beide rijstroken van de Sukhumvit Highway stond 1,5 meter water waardoor de onbegaanbaar werd voor alle voertuigen. Veel auto’s strandden in het water.

Gemeenteambtenaren van politie sloten de route af en hielpen de betrokken automobilisten. Het duurde ruim twee uur voordat de weg weer gedeeltelijk heropend werd voor het verkeer.

De meteorologische afdeling laat weten dat ook vandaag zomerstormen kunnen voorkomen in het bovenste deel van Thailand. Deze worden veroorzaakt door een hogedruksysteem uit China dat botst tegen de opstijgende hete lucht.

Storm met windvlagen en soms hagel kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties de noordoostelijke, noordelijke, oostelijke en centrale regio’s, inclusief Bangkok en omgeving.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Onweersbuien zorgen voor overstromingen in Pattaya”

 1. l.lagemaat zegt op

  Gisteren ben ik vanaf de Makro tot de Pattaya Klang 3 uur ” onderweg” geweest.
  Normaal 20 minuten.
  Mensen van de gemeente probeerden uit alle macht de roosters van de riolering schoon te houden van alle vuil wat er door de grote stroming op af kwam. Bovendien spoot uit een aantal afvoerputten het water omhoog eruit. Daarnaast zware donderklappen.

  Vandaag opnieuw rond 12.00 uur grote opstoppingen. Via de Thepprasit naar de Second Road Jomtien gereden en de Chayapreuk, waar bijna geen druppel regen gevallen was en ook geen files om thuis te komen.

 2. rori zegt op

  Deze link geeft nieuwe plaatjes. In plaats van archief.

  https://www.bangkokpost.com/news/general/1655404/thunderstorm-floods-pattaya

  Het is heel vreemd. Ik zit nu in Jomtien 2nd beach road. Hier heeft het ook geregend maar geen overstroming en ook geen overlast.

  Vreemd daarbij is dat in het bericht dat Soi Khao Noi and Soi Khao Talo wat redelijk hoger ligt zijn cq waren ondergelopen. Zijn hoogtes in de omgeving. Hier is volgens mij duidelijk de riolering van invloed.

 3. Karel zegt op

  Als de Pattaya nou eens alle vuil uit de drainage zou verwijderen, dan zou dat op veel plaatsen wateroverlast verminderen. Als je her en der door de roosters kijkt dan zie je vaak vuil tot bijna aan de rand.

  • Peter zegt op

   Beste Karel, het is de bevolking van Pattaya die overal vuil op straat blijf gooien waardoor de riolen steeds verstopt blijven. Ook staan er veel te weinig vuilnisbakken en die er staan worden ook nog eens veel te weinig geledigd. Voor de gemeente een onoplosbaar probleem om de plaatselijke bevolking anders op te voeden….

  • l.lagemaat zegt op

   Uit de bermen stroomt het vuil naar de lager gelegen straatgedeelte en verstopt de roosters.

 4. Robert zegt op

  Ik ben net langs het strand van Pattaya gelopen, en de schade aan het pas onlangs opgehoogde strand is niet mis. Er zijn grote geulen in het strand ontstaan met name waar het water uit de soi’s het strand op gestroomd is. Het gaat weken/maanden kosten om het weer op orde te krijgen.

  • ruud zegt op

   Ik zag foto’s van bloot liggende plastic zakken.
   Dat was te verwachten.
   Plastic is glad, daar blijft het zand niet aan plakken.
   Daar spoelt het alleen maar makkelijker door weg.

 5. Joost zegt op

  Ik was vanmiddag in Huay Tueng Thao, nabij Chiang Mai en daar zag de lucht er ook erg dreigend uit. Er werd omgeroepen om uit het water te gaan en de vissers moesten ook stoppen. Ben toen terug gegaan naar Chiang Mai, waar geen druppel gevallen is.

 6. theoS zegt op

  Bleef de tunnel, in Pattaya, droog? Ben vreselijk benieuwd daarnaar.

  • l.lagemaat zegt op

   Ja

 7. Ikke zegt op

  De tunnel in Pattaya bleef droog. Een van de redenen is dat er geen voetgangers of motorfietsen door mogen. Dus minder of geen weggegooid afval en dus ook geen verstroppingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website