In de Bangkok Post van dinsdag beschrijft de krant de onduidelijkheid over de bomdreiging die aan het eind van deze maand zou gelden. Adjunct-hoofdcommissaris Srivara maakte eerder bekend maakte dat er plannen zouden bestaan om in of rond Bangkok aanslagen met autobommen te plegen.

Militanten uit het zuiden van Thailand willen daarmee wraak nemen voor de dood van 85 moslims op 25 oktober 2004 in Tak Bai waarvoor nog steeds niemand is bestraft.

De verwarring over de mogelijke aanslagen werd al snel groter toen minister Prawit van defensie liet weten dat het niet om een bomauto maar om een aanslag met pijpbommen zou gaan.

Ook het bericht van Srivara over de aanhouding van 14 personen aangehouden in Ramkhamhaeng (Bangkok), bleek niet te kloppen. Er zijn de afgelopen periode zeker 44 personen aangehouden. Vijf daarvan zijn serieuze verdachten en zij zijn overgebracht naar het Ingkayut Borihan Military Camp in Pattani voor verder verhoor.

Bangkok Post wijst er op dat de lakse houding van de overheid en het mistgordijn rondom mogelijk aanslagen de situatie alleen maar verergeren. Meer dan twee weken nadat Srivara de eerste autobom dreiging bekend maakte, hebben de autoriteiten nog steeds geen bewijs van echt gevaar geleverd.

Het blijft dus onduidelijk of de bewoners van Bangkok reëel gevaar lopen en dat is een droevige constatering.

Foto boven: Militairen controleren op dinsdag in Pattani de restanten van een noodleshop waar maandagavond een bom afging. Een vrouw werd daarbij gedood en 18 mensen raakte gewond, twee van hen ernstig waaronder een zevenjarig jongetje. Een meisje dat in de noodleshop werkte, raakte haar been en haar oog kwijt. 

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website