De Thaise politie laat weten dat zij hun onderzoek naar de mysterieuze dood van de 58-jarige Amerikaan James Hughes (foto boven in het midden) bijna hebben afgerond. De man, die docent was aan de Webster University, werd begin september dood aangetroffen in een hotelkamer in Hua Hin, nadat hij begin augustus opeens was verdwenen.

Destijds deed de politie het af als een normaal overlijden. Uit het autopsierapport bleek de doodsoorzaak een gestokte ademhaling en het stoppen van de bloedcirculatie.

De politie vond geen aanwijzingen voor een misdrijf zoals mishandeling. Familie en vrienden van het slachtoffer namen daar geen genoegen mee. Volgens hun is James overlijden wel het gevolg van een misdrijf. Uit de autopsie bleek ook dat de man diverse verwondingen had die zouden kunnen zijn veroorzaakt door een stomp voorwerp of een ongeluk. Echter deze verwondingen waren niet de doodsoorzaak. Daarnaast is er alcohol in zijn lichaam gevonden.

De politie zegt dat zij wel degelijk grondig onderzoek hebben gedaan. Zo zijn er tientallen getuigen gehoord. Verder laat de politie weten dat de kamerdeur van zijn hotel van binnen uit was afgesloten. Sporen van een worsteling of gevecht in zijn hotelkamer zijn niet gevonden.

De broer van James denkt dat de politie de zaak in de doofpot wil stoppen: “Men wil ons doen geloven dat James een professor was die dronken rond liep, met zijn hoofd tegen harde oppervlaktes bonkte en aan een mysterieuze ziekte is overleden.”

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Onderzoek naar mysterieuze dood Amerikaanse docent (58) bijna afgerond”

 1. Hans van Mourik zegt op

  De meeste dood aangetroffen foreigners in Thailand zijn dronken of dan wel met zelfmoord van hun balkon gesprongen.
  Zodoende òòk bij deze zaak komt de thaise politie geloofwaardig over.

  • johannes h zegt op

   ‘n jaar of zes geleden vond ik samen met mijn buurman de overbuurman dood op de grond liggend in zijn huis in ‘n grote plas bloed. Deze leidde ‘n vrij turbulent leven. Onze gehele omgeving denkt dat hij is vermoord, dankzij z’n “way of life “. en zijn auto is nooit meer tevoorschijn gekomen…….maar de politie heeft vrijwel onmiddelijk ‘n val in zijn woning als doodsoorzaak geconstateerd.

   Als je hier’n zaak als deze ooit opgelost wil zien heb je ‘t moeilijk………
   Ga je daar naar toe, dan moet je dat ook inschatten.
   De Politie heeft ‘t al zwaar genoeg in Asia. Ze gaan sowieso dagelijks “kapot-moe”naar huis.
   Om dan nog zo’n farang dood te analiseren……..Ze hebben wel beter te doen !!

   Gegroet Johannes

 2. ruud zegt op

  Een gestokte adenhaling en een gestopte bloedsomloop.
  Ik vraag me af, hoe je dat moet lezen.

  Dat gebeurt ook, als je keel wordt dichtgeknepen.

 3. T zegt op

  Nou feit blijft wel dat ondanks de meest bizzare scenario´s het in 99% van de gevallen altijd om zelfmoord of een ongeluk zou moeten als er iets met een farang gebeurd is. De rozebrillen vinden dit meestal een heel logische verklaring er zal wel drank en vrouwen in het spel zijn geweest dus een ongeluk of zelfmoord. Maar de meeste mensen die iets realistischer kijken naar zo een zaak, zien vaak vanzelf wel dat er nogal veel losse eindjes zitten in zo een Thais politie dossier.

 4. SOMMEIL zegt op

  Wellicht zullen tussen al de moorden, zelfmoorden, alcoholmisbruik….. er ook wel gewone doodsoorzaken te vinden zijn. Ook bij farang is dat best mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website