Een bijeenkomst met de gouverneur van Chonburi, Pakarathorn Thienchai, minister Pipat Ratchakitprakarn van toerisme en de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Kunplome, op het stadhuis om zo het bedrijfsleven in Pattaya gerust te stellen, had niet het gewenste effect.

De minister van toerisme vertelde dat alles in het werk wordt gesteld om het land zo snel mogelijk open te stellen voor buitenlandse toeristen en dat de burgers van 120 landen reikhalzend uitkijken naar een reis naar Thailand in oktober.

Ondanks het plan om gevaccineerde toeristen, uit landen waar het coronavirus onder controle is, slechts zeven dagen in quarantaine te houden en niet-gevaccineerde reizigers 10 dagen, heeft het bedrijfsleven weinig vertrouwen dat dit het toerisme een boost gaat geven. Volgens de ondernemers zal vrijwel niemand naar het koninkrijk reizen als ze maximaal twee weken in afzondering moeten doorbrengen.

Pipat zei dat er plannen zijn om alle quarantaines in oktober te beëindigen, aangezien de vaccins dan overal ter wereld voldoende beschikbaar zullen zijn. Ironisch genoeg wellicht niet in Thailand, waar naar verwachting nog niet de helft van de bevolking dit jaar zal worden ingeënt.

Pipat zei dat er in oktober een miljoen doses nodig zijn voor de toeristische sector. De regering geeft prioriteit aan Chonburi, Chiang Mai, Phuket, Krabi en Surat Thani in haar vaccinatiecampagne zodat toeristen naar deze provincies kunnen reizen.

Bron: PattayaMail

9 reacties op “Ondernemers in Pattaya kritisch op het quarantaineplan van toerisme minister”

 1. Pieter zegt op

  De autoriteiten in Pattaya hebben gelijk. Het is nog (lang) niet bekend dat gevaccineerden, ook na 2 prikken, niet alsnog anderen kunnen besmetten, alhoewel zelf gevrijwaard van covid19 tot ongeveer 90-95%. En natuurlijk hebben de Pattaya-ondernemers hun zorgen als gevaccineerde mensen toch nog 7 dagen in quarantaine moeten. Thailand doet er goed aan een landelijk beleid te ontwikkelen om toeristen aan te trekken. Thailand heeft er ervaring mee. Eerder werd via de campagne ‘Amazing Thailand’ flink propaganda gemaakt, en met succes. Maar nog beter doet Thailand er aan om eind dit jaar af te wachten, stevig in te zetten om eigen bevolking in te enten, en verdere stevige en ruime steunpakketten vrij te maken. Belachelijk is dat enkele weken geleden de minister van volksgezondheid enorm de trommel roerde dat Thailand miljoenen en miljoenen vaccins ter beschikking zou krijgen en dat het hele vaccinatie-programma eind dit jaar klaar zou zijn. In bovenstaande artikel meldt de minister van toerisme dat hij er maar vanuit gaat dat de wereld grotendeels wel is ingeënt, maar de Thaise bevolking zelf nog niet eens voor de helft. Bah!

  • Yan zegt op

   Bovendien zou Thailand enkel de “SInovac” (het Chinese vaccin) en eventueel het Astra Zeneca vaccin erkennen…en “omgekeerd” zou Europa het “Sinovac” vaccin niet erkennen. Hoog tijd om een eensgezindheid aan de dag te leggen….

   • Willem zegt op

    Niet waar. Thailand heeft al 3 vaccins toegelaten en er volgen er meer.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Bijna elke maand komt er weer een nieuw plan vanuit Thailand over het toelaten van toeristen, wat vervolgens weer van tafel wordt geveegd en er weer (voor de zoveelste keer) een nieuw plan komt.
   Tot nu allemaal plannen die de gemiddelde toerist echt niet over de streep gaat trekken. En de plannen beperken zich slechts tot 5 provincies, ook niet aantrekkelijk lijkt me. Ik verlang ook om weer naar Thailand te gaan, maar ga echt niet 7 dagen, 10 dagen of 14 dagen in een duur hotel zitten waar je minimaal 50 euro per dag betaald en de bijkomende kosten van testen etc. (aangewezen door de overheid), Die hotels betalen flink wat “steekpenningen of steekbaht’s” om daarvoor in aanmerking te komen hoor. Thailand blijft op dat punt een zeer corrupt land. Ik schat dat die hotels ongeveer de helft moeten afdragen aan vele corrupte ambtenaren die ervoor zorgen dat hun Hotel aangewezen wordt als verblijfplaats voor quarantaine voor buitenlanders. Ik ben het ook totaal eens met de reactie van Pieter. Als Thailand zelf achter blijft met het snel toedienen van vaccins voor de eigen bevolking dan blijven ze een probleem hebben, ongeacht of andere landen al meer dan 70% hebben gevaccineerd. Het moet wel van 2 kanten komen voor een optimale bescherming. ik krijg zelf het Pfizer vaccin binnenkort, maar Thailand maakt daar ook nog steeds een onderscheid in. Dat moeten ze echt los gaan laten.

  • FrankyR zegt op

   Geachte,

   Het gaat er niet om dat gevaccineerden anderen niet kunnen besmetten. Maar dat de kans om zeer ziek te worden bij een (her)besmetting sterk te verkleinen.

   Verder ben ik het eens dat de vaccinatie in Thailand (en ook Nederland) veel te traag verloopt…

 2. kawin.coene zegt op

  Naar mijn mening zal vrijwel niemand,of ze nu voor een maand of drie maand naar Thailand komen om verplichte caranteine te ondergaan.Vergeet niet de mensen komen voor vakantie en niet om een week opgesloten te worden.
  Lionel.

 3. Stan zegt op

  Jammer dat ze het elke keer over die maar vijf provincies hebben. Chonburi, Chiang Mai, Phuket, Krabi en Surat Thani. Vijf provincies waar ik, en ongetwijfeld vele andere vaste Thailand-reizigers, nou juist NIET naar toe willen!

  • Willem zegt op

   Maar het zijn wel de gebieden waar statistisch gezien de meeste toeristen komen en verblijven. In die zin begrijp ik het wel.

 4. chris zegt op

  Als ik een beetje chargeer:
  1. geen enkel ministerie heeft een echt, min of meer consistent beleidsprogramma voor de zittingstermijn
  2. geen enkele minister heeft echt kennis van de politieke dossiers. Men doet maar wat, geadviseerd door al dan niet deskundige medewerkers die uit eigen clan komen. de minister van Volksgezondheid profileert zich uiterlijk graag als pseudo-dokter.
  3. er is geen regeerakkoord voor 4 jaar
  4. er is dan ook geen enkele coordinatie (nodig).
  5. de PM is gelukkig ook minister van Defensie anders had hij echt niks te doen. Als er echt wat aan de knikker is, vraagt hij andere collega’s nu eindelijk eens een eind te maken aan de ellende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website