Ondanks veel regen dreigt er een watertekort in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
25 september 2019

Er zijn zorgen om het waterpijl in de stuwmeren, die belangrijk zijn voor het verbouwen van rijst in het stroomgebied van de Chao Phraya.

Het waterpeil  in de vier grote stuwmeren is een indicatie of er genoeg water in voorraad is voor het nieuwe droge seizoen. Het gaat daarbij om de stuwmeren Bhumibol (Tak), Sirikit (Uttaradit), Kwai Noi Bamrung (Phitsanulok) en Pasak Jolasid (Lop Buri).

Ze bevatten thans 5.422 miljard kubieke meter water terwijl 12 miljard nodig is. De tropische stormen Podul en Kajiki die de afgelopen weken provincies in het Noorden en Noordoosten hebben geteisterd, hebben nauwelijks geleid tot verhoging van het waterpeil.

Ook in het Noordoosten kampen stuwmeren met een laag waterpeil. Wel zijn er drie positieve uitzonderingen die bijan vol zitten: Vajiralongkorn (Kanchanaburi op 90 pct), Sirindhorn (Ubon Ratchathani op 98 pct) en Kaeng Krachan (Phetchaburi op 83 pct).

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Ondanks veel regen dreigt er een watertekort in Thailand”

 1. willem zegt op

  Denk zelf dat er veel water bespaard kan worden door lekkage,s op te lossen.
  Zelf ben ik actief in mijn wat ouder condominium gebouw in samenwerking met de Thaise technise dienst is het gelukt om het water verbruik terug te brengen van 17000 m2 naar 13000 m2 per jaar.
  Dit levert tevens een besparing op van 4000 maal 27 bath
  Tevens kijk ik elke maand naar het water verbruik per condo mijn conclusie is dat veel Thaise mensen echt een veel hoger dagenlijks waterverbruik hebben (100 a 150%) met het dreigende te kort zou hier wel eens wat aandacht aan besteed kunnen worden.

 2. l.lagemaat zegt op

  Het Chaknork waterreservoir in Pattaya Oost heeft ondanks de regen een zeer laag waterpeil.

  Deze week is helaas een van de twee vliegtuigen, die kunstmatig regen opwekt, verongelukt.
  Dit gebeurde tijdens een training van een nieuwe piloot.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website