De autoriteiten hadden om een ingetogen viering van Songkran gevraagd omdat het land nog in rouw is, maar dat blijkt in de praktijk lastig. Op de eerste dag van Songkran werd op Khao San Road en in de provincies net als andere jaren, flink met water gesmeten.

Bij de opening van ‘2MF Presents Bangkok Songkran Festival 2017 @CentralWorld’, liet Supreda Adulyanon van de Thai Health Promotion Foundation weten, een voorstander te zijn van de Songkran viering op de traditionele manier en voor een alcoholverbod.

Supreda wil speciale zones waarin het watergooien nog wel kan maar dan zonder alcohol. Hierdoor kan het aantal verkeersongevallen worden teruggedrongen en kunnen vrouwen ook veilig feestvieren, zonder lastig gevallen te worden.

Het schuimfeest bij CentralWorld in Bangkok is volgens hem een goed voorbeeld van hoe het zou moeten. Er wordt feestgevierd maar zonder alcohol. Ook elders in het land, in de grote provincies, zijn honderden veiligheidszones aangewezen, waarin het gebruik van alcohol verboden is.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Ondanks oproep regering weinig ingetogenheid tijdens Songkran”

 1. Jacques zegt op

  Er zijn nog wel verstandige mensen in Thailand maar daar wordt slecht naar geluisterd.

 2. Corretje zegt op

  De Thai die ik om me heen heb, benevens ikzelf vinden zo;n verzoek of zo’.n verbod lariekoek
  Songkran hoort op de bekende wijze bij Thailand en deze vorm van ‘” Kwaam Suuk” laat de Thai zich door niemand afnemen. En terecht vind ik.
  Gezien het enorm aantal protesten op de social media, waarbij overigens de meest schunnige taal werd gebruikt, doch dat hoort ook bij Thailand, heeft de regering bij moeten draaien en z’n excuses aan moeten bieden. Dat is dus gebeurd.
  Dat e.e.a. duidelijk verschillend is van bijv. het Bloemencorso in Lisse moge duidelijk zijk zijn doch
  :s Lands wijs ‘s Lands eer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website