Koning Maha Vajiralongkorn en Koningin Suthida (thanis / Shutterstock.com)

De 67-jarige Thaise koning Maha Vajiralongkorn (Rama X) heeft alle titels, militaire rangen en onderscheidingen van Chao Khun Phra Sineenart Pilaskalayanee, zijn maîtresse, afgepakt. Ze zou zich verzet hebben tegen de kroning van Suthida nadat hij met haar was getrouwd en zich in strijd met het protocol hebben gedragen.

Volgens de officieel verklaring van het paleis was de 34-jarige Sineenat Wongvajirapakdi (Koi) te ambitieus en heeft ze geprobeerd dezelfde status als de koningin te bereiken. Haar gedrag was volgens de verklaring “oneerbiedig”. Gebleken zou zijn dat ze zich voorafgaand aan de kroning van Rama X, afgelopen voorjaar, op allerlei manieren heeft bemoeit en verzet tegen de benoeming van koningin Suthida, met wie hij kort voor de kroning in het huwelijk trad (zijn vierde vrouw inmiddels).

Sineenat werd in juli de officiële minnares van de koning. De dame was generaal-majoor en opgeleid tot piloot, verpleegster en bodyguard. Ze was de eerste in meer dan een eeuw die de officiële titel Koninklijke Edele Gemalin kreeg. Al die rangen en titels is ze nu dus kwijt.

Volgens de verklaring was Sineenat echter te ’ambitieus’ en ging haar boekje te buiten door deel te nemen aan koninklijke activiteiten zonder toestemming van de vorst, wat verwarring veroorzaakte onder het publiek.

Koning Vajiralongkorn werd na de dood van zijn geliefde vader Bhumibol gekroond als de nieuwe koning. Hij was drie keer eerder getrouwd en heeft zeven kinderen uit deze stukgelopen huwelijken. Koningin Suthida, een 41-jarige voormalige stewardess van Thai Airways, is zijn huidige echtgenote.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website