De politie heeft een man uit de Oekraïne gearresteerd die deel uitmaakt een internationaal opererend bende die in Thailand ATM’s wilde hacken. Hij werd gearresteerd toen hij in een winkel in Pratunam met een valse creditcard wilde betalen.

In zijn hotelkamer vond de politie een laptop met daarop een plan voor een grootscheepse elektronische aanval op geldautomaten in Thailand. Daarvoor zou malware worden ingezet, waardoor een ATM gemanipuleerd kan worden en geld uitgeeft. Ook zijn er 56 blanco’s passen gevonden met een magneetstrip en apparatuur om pinpassen te maken. De man verbleef illegaal in Thailand, zijn visum was al op 25 maart vorig jaar verlopen.

Eind vorig jaar zag een Oost-Europese bende kans om met malware de Government Savings Bank voor 10 miljoen baht te bestelen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Man uit Oekraïne gearresteerd die Thaise geldautomaten wilde hacken”

 1. Wim van Doorn zegt op

  Ik gebruik geen Thaise geldautomaat. In waarschijnlijk wel meer landen dan alleen Thailand bestaat het gevaar dat als je dat wel doet je wordt bestolen. Maar in Thailand is me dat ook daadwerkelijk overkomen. Als je een automaat gebruikt, kan het zijn dat een misdadiger je pincode kan achterhalen. Ik ga sinds die ervaring bij mijn Thaise bank (de SCB) naar binnen, laat daar mijn boekje updaten en vraag er om cash geld. Ik probeer een maand vooruit te zien hoeveel ik nodig heb (en ben daarin nog nooit gefaald, en anders heb ik nog mijn debitcard). Verder transporteer ik natuurlijk af en toe geld van NL naar Thailand. Dat doe ik via het internet. Ik heb (terecht?) het gevoel dat ik op die manier op veilig speel. Ik heb wel veel moeite gehad een bankrekening hier in Thailand te openen, maar zonder een Thaise bankrekening kun je alleen maar via een geldautomaat aan je geld komen, met de kans dat je dan bestolen wordt. Criminelen beroven je via een geldautomaat even makkelijk van je geld op een Nederlandse rekening als van je geld op een Thaise rekening.

 2. Leon zegt op

  Mocht iemand voor het eerst naar Thailand gaan let dan even op bij de ATM’s…in Nederland krijg je pas je geld als je de pas uit de automaat hebt gehaald, daar niet….daardoor kan je je pas gemakkelijk vergeten. Na enige tijd slikt de automaat je pas in maar iemand kan dat ook voor zijn… Ga zo wie zo nooit op reis met maar 1 credit of betaalpas. Gaat het een keer fout dan hoef je alleen de missende pas te laten blokkeren en niet je hele rekening!

 3. Nelly zegt op

  wij hebben verschillende bankrekeningen in thailand en dit alleen uit veiligheid.
  Als wij weten dat we geld moeten pinnen word er voldoende op een debitcard gezet en daarmee gepind.
  Zo kan er nooit teveel geld worden afgehaald door criminelen. meestal staat er bij ons niet meer op dan nodig is. De rest staat op een andere rekening waar geen pinpas van bestaat

 4. lung addie zegt op

  Ik zou maar niet “over”reageren op dit feit. Bankautomatenfraude gebeurt zowat overal ter wereld en elementaire vormen van oplettendheid moet je overal toepassen. Ik heb reeds vele jaren een bankrekening met bankkaart, zowel in Thailand als in Belgie. Tevens doe ik ook aan internetbanking. Nog nooit enige probleem gehad en ik neem geen overdreven veiligheidsmaatregelen enkel, wat je kan noemen, elementaire maatregelen welke je overal zou moeten nemen:
  niet in een donker hoekje, in het midden van de nacht, goed bezopen, gaan pinnen
  toch even over je schouders kijken als je geld pint en kijken over niemand meekijkt naar wat je doet
  je GSM bij je hebben want telkens ik pin krijg ik gedurende het pinnen een SMS van de bank
  geen gebruik maken van een gemeenschappelijke ( gratis waar velen zou verzot op zijn ) WIFI, maar PCbanking steeds met de eigen pc op mijn eigen private aansluiting.
  Nooit te koop lopen met een pak geld in je geldbeugel en dit vooral ten toon spreiden zodat iedereen kan zien dat je geld zat hebt.
  Toeristen in Thailand zullen weinig last hebben van bankautomatenfraude met een THAISE rekening want ze hebben er toch meestal, als toerist, geen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website