Tijdens een ontspannen bijeenkomst op de residentie van ambassadeur  Joan Boer hebben de bestuursdelegaties van de drie NVT-afdelingen  in Thailand afscheid genomen van Joan Boer, die met pensioen gaat.

Namens de drie besturen dankte Do van Drunen, voorzitter van de NVT in Hua Hin en Cha Am de ambassadeur voor de bijzondere belangstelling en de prettige samenwerking in de afgelopen vier jaar:

“Joan, je werkzame leven zit er bijna op. Het zal best wennen zijn zonder de vele verplichtingen, afspraken, speeches, recepties en meer van dat gedoe. Volgens mij hoeven we ons geen zorgen te maken voor het befaamde zwarte gat.Toen ik je sprak op de avond met de Biggles band vertelde je me enthousiast dat je nu eens echt ging werken. Je gaat namelijk klussen in je huis uit 1790, verbouwen, metselen en meer van die zaken. Da’s weer eens wat naders dan linten knippen toch….Daarnaast natuurlijk je zoon bezoeken die in USA woont en de familiebanden aanhalen… kortom je wordt een echte pensionado.

Het enthousiasme dat je toonde op die Biggles avond is een kenmerkende eigenschap. Ik heb aan een aantal NVT-leden gevraagd, wat zij in feite van onze ambassadeur vinden. Joan, het goede nieuws is dat er veel waardering is voor het werk dat je hebt gedaan. Gemakkelijk toegankelijk, enthousiast, gedreven en deskundig zijn maar enkele uitingen van je populariteit hier in Thailand bij je landgenoten. Zelfs de Thaise partners, die een ambassadeur toch zien als een soort halfgod, waren erg met je ingenomen Een liet zich zelfs ontglippen: “Wat een schatje, met dat grijze weerbarstige kapsel”.

Ook Wendelmoet dien ik een pluim te geven want ook zij heeft zich met de Thaise partners onderhouden en daar wordt nu nog over gesproken.

Joan, het zit er bijna op. Namens de drie NVT-afdelingen (een uniek gebeuren trouwens dat de drie afdelingen gezamenlijk optreden) wensen wij jou en Wendelmoet een zeer gelukkige levensavond toe. Ga lekker doen waar je zin in hebt.

Tenslotte heb ik hier namens de NVT’s een klein aandenken waarbij jullie zelf kunt uitzoeken wat je wilt hebben.

Dank voor de uitstekende samenwerking, het ga jullie goed!”

3 reacties op “NVT neemt afscheid van ambassadeur Joan Boer”

 1. Rob V. zegt op

  Nogmaals bedankt voor de gemotiveerde maar tevens nuchtere inzet en toegankelijkheid Joan Boer! 🙂

  • Adri Verwey zegt op

   Bijzonder veel waardering, inderdaad. Ik kan alles wat gezegd is alleen maar bevestigen. De samenwerking met Joan tijdens de overstromingen in en rond Bangkok in 2011 was fantastisch en bijzonder stimulerend. Ik had het niet beter kunnen treffen met deze ambassadeur. Joan en Wendelmoet: nog veel geluk de komende jaren. Adri

 2. Pim Haring zegt op

  Beste Joan en Wendelmoet.
  Jullie zijn nog niet helemaal van mij af .
  Nog 1 x ben ik voor jullie Thailand verlaten in de buurt .
  Jullie mogen dan raden wat mijn afscheidscadeau zal zijn .
  Geniet van de vreugde die jullie menig Nederlander hier hebben gegeven met die geweldige doch eenvoudige inzet wat bij ons een herinnering zal worden als wij weer bij de ambassade moeten zijn .
  Ik hoop dat in de wachtkamer een mooie foto van dat geweldige stel zal komen te hangen zodat wij tijdens het wachten aan nieuwelingen kunnen vertellen wat deze hebben gemist .
  Ik wens jullie een geweldige toekomst in het voortbestaan .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website