In Nederland is het de hobby van overwegend jonge criminelen die vluchten in snelle gestolen Audi’s, maar nu heeft Thailand er ook mee te maken: plofkraken op geldautomaten.

Een geldautomaat (ATM) van de Bangkok Bank bij Tesco Lotus in Prawet (Bangkok) is dinsdagnacht met een C4 explosief opgeblazen. De crimineel maakte een geldcassette met 481.700 baht buit en ging er vandoor op een motorbike. De bewoners in de buurt schrokken zich rot van de krachtige explosie.

De politie zegt dat de beroving de eerste in haar soort was in Thailand. Niet eerder is een geldautomaat op deze manier beroofd, aldus hoofdcommissaris Sanit van de gemeentepolitie Bangkok.

Er is wel vaker geprobeerd om een geldautomaat te kraken met een gasbrander. Toch denk de politie dat de diefstal door een amateur is gepleegd gezien de omstandigheden.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de C-4 bom tot ontploffing is gebracht met een timer. Hoofd Kamthorn van het EOD-team zegt dat een dergelijke bom vrij gemakkelijk te maken is. Het explosief verschilt van de bommen die gebruikt zijn bij aanslagen in Bangkok. Die waren politiek gemotiveerd, maar er zijn geen aanwijzingen dat dit deze keer het geval was of dat de verdachte banden heeft met het zuidelijk verzet, aldus Kamthorn.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nu ook plofkraken in Thailand: buit 481.700 baht”

 1. KhunFlip zegt op

  Zo, je kon er op wachten. Heb me altijd al verbaasd dat je in Thailand nooit over plofkraken hoorde terwijl bijna elke straat tientallen ATM’s telt, veelal mobiele ATM’s die je met 3 man makkelijk in een aanhanger kan gooien, maar nu is het dan helaas zo ver.

 2. Appie Happie zegt op

  Zo te zien op de foto is het een kleine ATM, de zelfde machine als die van ING welke bij AH staan in NL.
  Deze zijn uitgerust met inkt beveiligde cassettes.
  Als je deze opent zonder de inktpatroon uit te schakelen, dan wordt het geld door dat de patroon ploft mooi blauw/paars gekleurd, wat er niet uit te wassen is, en wordt het geld onbruikbaar.

  Dus is het een 50/50 kans wel of niet geld of waardeloos papier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website