Nattanon Tavonthammarit / Shutterstock.com

Budgetmaatschappij Norwegian beëindigt na de winter vluchten van Kopenhagen en Stockholm naar Thailand en de VS wegens onvoldoende vraag.

Norwegian Air zegt dat het “een grondige beoordeling” had uitgevoerd en het besluit heeft genomen na de winterstop niet meer te vliegen naar Bangkok, Krabi, New York en Los Angeles vanuit Kopenhagen en Stockholm.

De maatregelen worden genomen omdat er te weinig vraag is, stelt Norwegian. “Scandinavië is niet groot genoeg om long-haul vluchten vanuit Oslo, Stockholm en Kopenhagen te onderhouden”, zegt Matthew Wood, senior vice president Commercial bij de airline. Ook de problemen met de Rolls Royce motoren van de 787’s spelen een rol bij dit besluit.

Norwegian verkeert al enige tijd in financieel zwaar weer. Vorig jaar leed de budgetmaatschappij een verlies van 149 miljoen euro. De afgelopen maanden werden al diverse vliegtuigen verkocht om de schuldenlast omlaag te brengen en kredietwaardig te blijven.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Norwegian beëindigt langeafstandsvluchten naar Thailand”

 1. Yan zegt op

  Er zullen nog andere maatschappijen volgen of minstens het aanbod aanpassen. Hoe de officiële instanties in Thailand het ook draaien of keren…Er zijn véél minder toeristen uit Europa…En vele expats zien het hier ook niet meer zitten. De oorzaken zijn gekend, en er wordt zoals gewoonlijk niets aan gedaan. Integendeel, de prijzen blijven stijgen, meer nog dan de Thai baht. De typische Thaise filosofie:”als er minder toeristen zijn dan moeten die de omzet maar waarmaken door meer te betalen”, zal niet kunnen blijven duren….

  • Geert zegt op

   Inderdaad, ben het helemaal met je eens.
   Ik merk ook dat er veel minder toeristen zijn dan de vorige jaren rond deze periode.
   Daarbij komt ook dat de toeristen minder uitgeven omdat ze minder bahtjes krijgen voor hun euro of $.
   De gewone toerist die maar 1 of enkele weken rekent ook !
   Van andere expats hoor ik dat ze noodgedwongen minder uitgeven, enerzijds door de sterke baht en anderzijds door de stijging van de prijzen.
   Door de sterke baht zou je verwachten dat geïmporteerde producten nu een flink stuk goedkoper zijn maar het tegendel is waar.
   Ikzelf heb ook mijn levensstijl wat aangepast. Voorheen ging ik iedere ochtend 2-3 cappuccino’s drinken in coffeeshops, nu zet ik zelf koffie thuis.
   Voorheen gingen we 3-4 per weken uiteten, nu enkel nog op zondag en de andere dagen koken we zelf thuis.
   Hopen op een terugkeer van 45-50 baht voor een euro doe ik niet maar 37-38 baht voor een euro zou acceptabel zijn.

   Gegroet. 🙂

 2. john zegt op

  norwegian naar thailand. Herinner me ik geruime tijd geleden bij het zoeken van vluchten vanuit amsterdam en dusseldorf ook norwegian als aanbieder tegenkwam. Eerste overweging om niet te doen is dat een budgetvlucht op de lange afstand een slechte combinatie lijkt. Er wordt immers ergens in gesneden en dat kun je juist op lange afstand niet gebruiken. Eten? beenruimte? weinig toiletten? .Ook de prijs was niet direct aantrekkelijk.
  Andere ervaring: Eurowings. Eveneens een (duitse) budgetmaatschappij. Sinds kort wordt een aantal van de vluchten vanuit duitsland namens Lufthansa(!!) door eurowings verzorgd. Had ik niet in de gaten toen ik boekte. Alles lijkt Lufthansa maar er stond wat verborgen “wordt door eurowings uitgevoerd” . Heb ik eenmaal gedaan. Nooit meer. Eten zoals je bijeen busreis krijgt. Keuze Nul. In karton verpakt. Drinken: nauwelijks aanwezig etc etc. Ik pas nu wel op!

  • Rob V. zegt op

   Eurowings is een Lufthansa dochter. Dus niets vreemds aan. Als Transavia eens door moeder KLM wordt gevlogen…

  • Eric zegt op

   Tsja…. 2 x retour gevlogen met Eurowings. Spotgoedkope tickets op de kop kunnen tikken. Wat betreft drinken: onzin. Drinken is zat aanwezig, ik heb niks tekort gehad. En als je dorst hebt: vraag een stewardess en ze komt terug met water hoor. Dat Lufthansa niet duidelijk maar dat Euowings de vlucht uitvoert is kwalijk al ben ik er nooit “ingetrapt” (ik geloof je wel maar het gaat wel ver als je er achteraf pas achterkomt dat de vlucht door Eurowings uitgevoerd zou worden). Via vergelijkingssites werd ik altijd direkt naar de eigen pagina van Eurowings geleid.

   Beenruimte: weinig. Eten: wat verwacht je? Vantevoren op de luchthaven wat eten, zak chips mee in het vliegtuig 🙂
   Vervelend is dat overal extra voor moet worden betaald, al is het een kleedje om jezelf warm te houden.
   Iedereen moet het zelf weten maar als je de kans krijgt om voor 300 euro een retour te boeken (het is mij gelukt) dan is 200-300 euro snel verdient in 11 uur tijd. Eurowings vliegt bovendien rechtstreeks en ik vond Keulen (tegenwoordig Dusseldorf volgens mij) een prettige, kleinere luchthaven i.v.m. Schiphol.

   Alle waar naar z’n geld. Veiligheid is de enige issue waarvoor ik meer voor een ticket zou betalen.

 3. Koen zegt op

  Ik wil even reageren op de reactie over Eurowings. Ik ben in oktober vanuit Brussel naar Bangkok gevlogen met tussenstop in Munchen. Geboekt Lufthansa, uitgevoerd door Eurowings. Ik was ontgoocheld toen ik het EW-toestel zag staan… maar de vlucht was perfect! Goede beenruimte, zonder bijbetalen een goede stoel kunnen inchecken, heen en terug vrije stoel naast mij, goed eten, tussentijds schoonmaken van toiletten, geen vertragingen. Betaald 436 euro!
  Ik vlieg 4x jaar naar Bkk, met KLM, Etihad, Thai en nu dus Lufthansa-Eurowings.

 4. Erwin Fleur zegt op

  Beste Redactie,

  Het grote probleem is; dat de controle op het vliegveld ‘erg’ streng is.
  Uit ervaring van kenissen heb ik begrepen dat als je alleen reist of jou gezicht hun niet
  aanstaat krijg je per direkt een druks, alcohol controle.

  Ik begrijp nu dat je voor een betere prijs bij een andere luchtvaartmaatschapij op rozen zit.
  Persoonlijk neem ik deze omweg niet, wat ook nog eens erg lang kan gaan duren.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website