Het Thaise kabinet heeft dinsdag besloten de noodtoestand met nog eens een maand te verlengen tot 1 oktober. Het is al de vijfde verlenging sinds de noodtoestand in maart dit jaar van kracht werd.

Het Thaise kabinet heeft dinsdag besloten de noodtoestand met nog eens een maand te verlengen tot 1 oktober. Het is al de vijfde verlenging sinds de noodtoestand in maart dit haar van kracht werd.
Het doel van deze verlenging is het aantal binnenlandse besmettingen op nul te houden. Sinds 5 juni is niemand in Thailand meer besmet met Covid-19, alle nieuwe besmettingen betreft teruggekeerde Thai uit het buitenland die verplicht 14 dagen in quarantaine zijn gehouden.

Het kabinetsbesluit komt overeen met het advies van de CCSA. Volgens woordvoerder Taweesilp is het gevaar nog niet geweken gezien de situatie wereldwijd. Een aantal landen ziet weer een opleving van het aantal besmettingen.

Bron: Bangkok Post

13 reacties op “Noodtoestand in Thailand wederom met 1 maand verlengd tot 1 oktober”

 1. Victor zegt op

  Ja met al die studenten demonstraties weet je maar nooit………………..

  • Ben Janssens zegt op

   Het nu toch al bewezen met al die demonstraties ook hier in Nederland dat er geen besmettingen zijn of een hele enkele. Hat gaat zo te lezen vooral om de binnen activiteiten in de horeca en bij trouw-en rouw activiteiten.

   • Victor zegt op

    Volledig mee eens maar de intentie van mijn reactie was dan ook niet de besmetting maar het feit dat de noodtoestand de regering de vrije hand blijft bieden om welke maatregel dan ook te nemen tegen opstanden en protesten.

 2. Ben Janssens zegt op

  Ja helaas het blijft maar duren. Eva-air heeft alle vluchten vanaf Amsterdam zelfs al tot 24 oktober 2020 eraf gehaald. Wij zouden van 6 tot en met 23 oktober 2020 naar Thailand. Volgend jaar maar weer een nieuwe poging om onze 15e reis naar Thailand te maken.

 3. Ferdinand zegt op

  Mijn vriendin die op 7 juli uit Thailand arriveerde, gaat op 26 september a.s. terug en zal dus twee weken in quarantaine moeten.
  Ik heb aan de ambassade in Den Haag de vraag gesteld of ik met haar mee terug kan vliegen en dan samen in quarantaine gaan.. echter het enige antwoord wat ik kreeg was een link met verwijzingen naar de officiele regels die op dit moment gelden om in Thailand te worden toegelaten.

  http://www.thaiembassy.org/hague/th/customize/118896-Measures-to-control-the-spread-of-COVID-19-in-Thai.html

  Daar ik in het bezit ben van een Non-Imm-O visum met een extentie van 1 jaar tot 29 dec 2020 op basis van retirement, kan ik niet terugvinden of dit voldoende is om Thailand binnen te komen.. Alleen met een permantent stay zou ik volgens mij aan de regels voldoen.

  Het ziet er naar uit dat deze noodtoestand nog wel maanden opnieuw verlengd gaat worden, nu corona hier en daar weer toeneemt.

  Ik hoop voor iedereen die met een relatie in Thailand te maken heeft, ongeacht of je getrouwd bent, er een doorbraak komt en dat we er weer snel naar toe kunnen reizen. Dat heeft NL tenslotte ook in juli gedaan.

  groet
  Ferdinand

  • S.a a. zegt op

   Laat je vrouw/vriendin gewoon naar Nederland komen. Als je in aanmerking komt voor Covid vrije regeling, is dat geen probleem. Je moet dan een relatie kunnen aantonen van ten minste 1 jaar,met bewijzen zoals visumstempels, foto’s en betaalbewijzen waaruit jullie gezamenlijke relatie blijkt

  • pjoter zegt op

   De noodtoestand wordt niet verlengd voor covid 19.
   Voor wat er niet is hoef je het dus niet te doen.
   De heren ruiken onraad door de protesten die er zijn en hebben de broek vast gelijmd aan het pluche.
   Ze zijn zo bang dat de broek kapot gaat als ze op moeten staan dat ze liever blijven zitten.
   En er is op dit moment geen beter argument dan Covid 19 andere argumenten zijn er namelijk ook niet.
   Je kan beter met zijn alle 31 tigen en wie alles stokjes gewonnen heeft mag een duikboot kopen 1 of 2 dat maakt niet uit.
   en wel met stokje he want gokken mag niet dat doet de regering wel met mensen levens maar dat maakt niet uit die tellen niet mee.

 4. l.lagemaat zegt op

  Volgens het CCSA zijn er 2 nieuwe besmettingen bijgekomen wat het aantal besmettingen op 3397 zet.
  Het dodental zou 58 personen bedragen.

 5. John Chiang rai zegt op

  Het verlengen van de noodtoestand geven reeds te kennen dat de Thaise overheid zelf weinig vertrouwen heeft in de bekendmaking van de uiterst lage besmettings getallen,die erg vaak ook nog met 0 aangegeven worden.
  Als men de grenzen voor de meeste groepen gesloten houdt,en zelfs bij schaarse uitzonderingen nog een 14 daagse quarantaine voorschrijft,waar meermaals getest wordt,dan vraag je je toch af waar volgens hun het grote gevaar van besmettingen nog vandaan dient te komen.?
  Of zou het uiterst lage aantal van besmettingen waar ze internationaal graag mee pralen toch een gevolg zijn van het feit, dat er veelste weing getest wordt en daardoor helemaal niet op de hoogte is van de werkelijke besmettings getallen??

 6. Koen zegt op

  Quarantaine is voor iedereen boven 16j alleen op de kamer, dus ook partners moeten twee weken alleen op de kamer

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Koen, Ik bedoelde met die schaarse uitzondering die mensen die buiten de terugkomende Thai überhaupt nog het land binnenkomen.
   Dat deze schaarse groep net zoals de Thai nationals die terugkomen,op de onder 16 jarigen na,allemaal in quarantaine moeten,geeft reeds aan dat alle noodmaatregelen hoofdzakelijk gedacht zijn voor die mogelijke besmettingen,die nu reeds in het land vermoedt worden.
   Vermoedingen die zonder grondige testen altijd verborgen blijven,en ook nooit in getallen in de openbaarheid verschijnen zullen.
   Voor iemand die 14 dagen in quarantaine geweest is,en bovendien door meerdere controle bewezen heeft dat hij/zij negatief is,hoef je eigenlijk geen noodstand of maatregelen meer af te roepen.

 7. Leendert Eggebeen zegt op

  Wat ik niet begrijp is het volgende; je vliegt naar Bangkok, doet daar de Coronatest. 2 dagen in quarantaine, test negatief, klaar. Zou veel geld besparen!

  • Theiweert zegt op

   Dat gebeurde per ongeluk in Nieuw-Zeeland ook. Was voor een begrafenis 2 dames eerder uit quarantaine. Nu zit heel de regio Auckland in een strikte Lockdown en de rest van het land in level 2. Dit terwijl we al weer een maand normaal konden reizen alles open bars, restaurants, massage. Konden weer handen schudden. Alleen het International Vliegverkeer was precies als in Thailand gesloten. Alleen voor inwoners, die terugkwamen en moeten 14 dagen in verplicht quarantaine ook zelf betalen. Helaas zijn nu weer al onze vrijheid kwijt. Hopelijk maandag naar level 2.
   Dus met deze ervaring begrijp ik Thailand wel al vind ik het erg dat ik niet terug kan naar ons huis vriendin en de kinderen. Maar ben niet getrouwd dus behoor niet tot de groep. Mijn hoop is nu op de mogelijkheid via Phuket als dat doorgaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website