(TJ_Photo / Shutterstock.com)

Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft vandaag de verlenging van de noodtoestand in Thailand met nog een maand, goedgekeurd.

CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin zegt dat de verlenging van de noodtoestand nodig is omdat het coronavirus zich nog steeds wereldwijd aan het verspreiden is en omdat Thailand weer bepaalde groepen buitenlandse bezoekers gaat toelaten waardoor er een groter risico ontstaat.

De noodtoestand stelt de regering in staat om de aankomsten van buitenlanders in het land te beperken, vermoedelijke gevallen van Covid-19 op te sporen en preventiemaatregelen op te leggen aan personen en bedrijven, aldus Dr. Taweesilp.

Volgens Somsak Roongsita, secretaris-generaal van de National Security Council en de man die de verlenging voorstelde, is het geen politieke maatregel, en alleen noodzakelijk om Covid-19 te bestrijden: “‘We leggen geen avondklok op en verbieden geen bijeenkomsten”.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Noodtoestand in Thailand verlengd tot 31 augustus”

 1. Ron zegt op

  Massa hysterie ten top gedreven.
  Hoe een land zichzelf de nek omwringt …

 2. G.J. Krol zegt op

  Er is geen zwart-wit en dat geldt ook voor Corona. Feit is dat Thailand weinig besmettingen heeft. Wie daar vraagteken bij heeft, heeft misschien gelijk, maar kom dan ook met bewijzen daarvoor. Ik zie alleen maar, vanuit mijn veilige Nederland, dat veel Thai, als gevolg van de noodtoestand aan de grond zitten. Sommigen overwegen suïcide. Ik sponsor elke maand iemand in Chiang Mai. Dat kost me klauwen vol geld en ik zou graag zien dat ze vandaag weer aan het werk gaat. Maar dan moet het werk er wel zijn. Dan moeten de toeristen er wel zijn, en die zijn er niet. En als ik dan kijk naar de manier waarop in dit veilige Nederland mensen alle voorzorgsmaatregelen aan hun laars lappen, begrijp ik toch ook wel weer een klein beetje de Thaise overheid. Ook al veroordeel ik het gebrek aan menselijkheid van diezelfde regering.

 3. leo bossink zegt op

  Moderator: Discussie graag bij Thailand houden.

 4. TonyM zegt op

  Thailand gaat slechte tijden tegemoet en zij die in toeristen sector werken kunnen beter een ander beroep gaan uitoefenen want beter zal het de komende jaren niet worden helaas.
  De Thaise munt begint al tekenen te tonen…….
  Wie het weet zeg het maar
  TonyM


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website