Het Pollution Control Department (PCD) en de gemeente Bangkok (BMA) beraden zich op maatregelen omdat de smog in de hoofdstad gisteren alleen maar erger is geworden. Zo overwegen ze om Bangkok tot pollution control zone te benoemen.

Directeur Chatri van het gemeentelijk milieukantoor zegt dat in alle districten de concentratie aan PM 2,5 fijnstofdeeltjes boven de veiligheidslimiet van 50 microgram per kubieke meter is uitgekomen (het WHO hanteert 25 microgram als grens). Gistermiddag werden op tien meetpunten in Bangkok concentraties gemeten van 56 tot 85 microgram!

De BMA en de PCD vergaderen over noodmaatregelen. Door Bangkok tot pollution control zone te benoemen kunnen de lokale autoriteiten gemakkelijker maatregelen nemen zoals het schorsen van lessen en een verbod op activiteiten in de open lucht. Een bron bij de PCD zegt dat bij de besluitvorming rekening dient te worden gehouden met de gevolgen voor de economie en bevolking.

Docent Thammarat van de Mahidol universiteit zegt dat het schoon spuiten van wegen niet helpt. Alleen harde maatregelen tegen vervuilende verkeer zal effect hebben.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Noodmaatregelen in Bangkok nodig nu smog weer verergert”

 1. Rob zegt op

  Weer typisch Thais niet de oorzaak aanpakken, maar hier en daar een pleister plakken.

 2. Ron zegt op

  Dom, dommer, domst. De Thaise regering wint met verve de titel domste. Haal die vervuilende voertuigen uit het verkeer.

 3. Sjaak S zegt op

  Beste redactie, er moet in de titel (nota bene) verergert met een t staan, verergerde of is verergerd.

  • Bedankt

 4. janbeute zegt op

  Heeft wel niet met Bangkok te maken, maar helaas was vandaag de berg de Doi Ithanon vanuit mijn huis niet meer te zien.
  De jaarlijkse smog in Chiangmai en omgeving is weer snel in aantocht, zoals gewoonlijk.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website