Image: Bangkok Post

De zoektocht naar twaalf voetballertjes en hun coach die sinds zaterdag vast zitten in de grot Tham Luang Nang Non bij Chiang Rai heeft nog geen resultaat opgeleverd. De tijd begint te dringen want ze hebben niets te eten, er kan gebrek aan zuurstof ontstaan, daarnaast is het koud in de grot.

Duikers doen hun uiterste best, maar ze worden gehinderd door het stijgende water. De zoektocht concentreert zich nu op een hoger gelegen ruimte in de grot. Intussen beginnen de ouders wanhopig te worden.

Britse en Amerikaanse grotdeskundigen zijn naar Thailand afgereisd om te helpen. Ook Laos heeft duikers en reddingsteam gestuurd. Ruim duizend man, vooral militairen van de Thaise marine zijn bezig met de reddingactie. Ondanks de regen en het gestegen waterpeil bleven zij doorwerken. Op sommige plaatsen in de grot stegen de waterstanden tot wel 15 centimeter per uur. Dat maakte het voor de duikers moeilijker om zich door doorgangen te wringen. Het troebele water en modderstromen beperken het zicht voor de duikers.

Vandaag wordt geprobeerd nieuwe doorgangen te boren en op de heuvels boven de grot wordt gezocht naar andere ingangen.

Volgens een grotexpert is er wel een kans dat de vermisten nog leven. Het grottenstelsel kent meerdere grotere kamers, die waarschijnlijk nog niet helemaal onder water staan. Het vermoeden is dat de kinderen door het stijgen van het water steeds dieper de grot zijn ingelopen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nog geen resultaat bij wanhopige zoektocht naar vermiste kinderen in grot”

  1. Nicky zegt op

    Net bericht ontvangen dat ze voorlopig moesten stoppen wegens te moeilijke omstandigheden

    • an zegt op

      wat afschuwelijk! ik hoop toch zo dat die kinderen levend terug worden gevonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website