Nog een Sandbox voor toeristen: Andaman

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
21 juli 2021

Na de op 1 juli gelanceerde Phuket Tourism Sandbox en het Samui Plus model op 15 juli, komt er waarschijnlijk ook een Andaman Sandbox op 1 augustus. 

Binnenkort ontvangt het CCSA de voorstellen hiervoor. Directeur Chuchart van het TAT-kantoor Phangnga, zegt dat toeristen, die zeven dagen in Phuket hebben doorgebracht, dit kunnen opvolgen door zeven dagen Phangnga of Krabi. teven krijgen ze toestemming om de eilanden Koh Yao en Koh Panyee te bezoeken alsmede de Khao Lak kustlijn.

Toeristen die voor de Andaman Sandbox in aanmerking komen, krijgen toestemming om langs een voorgeschreven route te reizen van Ban Nam Khem in Khao Lak naar Koh Yao Noi-Yai en Koh Panyee in nationaal park Ao Phangnga. Gedurende hun verblijf van veertien dagen worden ze gevolgd door een tracker van het ministerie van DES en de particuliere sector, vergelijkbaar met wat in Phuket wordt gebruikt. Inmiddels zijn driehonderd bedrijven in de servicesector gecertificeerd door de Safety & Health Administration (SHA).

Afgelopen vrijdag arriveerde de eerste groep toeristen die veertien dagen op Phuket hadden doorgebracht, in Phangnga. Meer toeristen worden eind oktober verwacht, zegt Chuchart.

Wanneer de Andaman Sandbox is goedgekeurd, gaat de TAT het kabinet vragen soortgelijke regelingen goed te keuren in Chiang Mai, Pattaya in Chon Buri, Buri Ram, Bangkok, Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan, op zo toeristisch Thailand in oktober te kunnen heropenen.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.40/5. From 5 votes.
Please wait...

1 reactie op “Nog een Sandbox voor toeristen: Andaman”

  1. Cornelis zegt op

    Zie ik nou wat tegenstrijdigheden in dit nieuwsbericht, of lees ik het niet goed? Eerst lees ik dat dit opengesteld gaat worden voor degenen die al 7 dagen op Phuket hebben doorgebracht en dit willen laten volgen door 7 dagen Andaman. Vervolgens wordt er gesproken – in de op 2 na laatste alinea – over een verblijf van 14 dagen in Andaman.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website