Nee hoor, het was geen mishandeling, het baby olifantje Rung-arun (4) was aan het spelen toen het op de grond lag. Dit zegt de eigenaar van het dier dat – zo tonen videobeelden duidelijk  – vorige week in Ubon Ratchathani door de twee jeugdige mahouts met een haak werd bewerkt, dat geschopt werd en aan zijn staart werd getrokken.

Ook de mahouts spelen de vermoorde onschuld. Ze zeggen geen haken gebruikt te hebben, maar alleen het dier bij zijn slurf te hebben vastgehouden om het in beweging te krijgen, zodat het niet door auto’s geraakt zou worden.

Op de foto bekijken lokale autoriteiten en wildlife functionarissen het dier. Het had geen verwondingen. De eigenaar, mahouts en anderen verrichtten een ritueel waarbij vergeving voor het incident werd gevraagd. Schuldbewust?

– Met de tenlastelegging tegen voormalig premier Abhisit en zijn rechterhand Suthep is iets vreemds aan de hand. Ze worden vervolgd voor moord en niet op grond van artikel 157 van de Strafwet (machtsmisbruik). Het OM redeneert dat beiden in 2010 niet in hun functie van premier en vice-premier opdracht gaven de roodhemdrellen neer te slaan. Het zou gaan om ‘buitenrechtelijke’ misdrijven.

‘Hoe is het mogelijk’, schrijft Veera Prateepchaikul in een column, gepubliceerd op de website van Bangkok Post,’ dat twee gewone individuen zonder enige politieke positie troepen het bevel kunnen geven een eind te maken aan de protesten. Dat is belachelijk!’

Volgens Veera rammelt de tenlastelegging ook op een ander punt. De wet zegt dat, wanneer een moord wordt gepleegd, zowel de dader als de opdrachtgever in gelijke mate verantwoordelijk worden gehouden. Wanneer de dader wordt vervolgd voor moord, wordt ook de opdrachtgever vervolgd. Maar wanneer de dader niet wordt vervolgd, kan de opdrachtgever niet worden vervolgd.

‘Dit juridisch basisprincipe wordt niet gevolgd, want alle soldaten die bij de operaties waren betrokken, van de leiding tot de gewone soldaat, worden door de DSI [die onderzoek doet naar de slachtoffers van 2010] gespaard.’ Conclusie van Veera: Deze tenlastelegging schept een slecht juridisch precedent.

Suthep (foto homepagina) zei gisteren dat hij en Abhisit een rechtsgeding zullen aanspannen tegen het OAG (kantoor van de procureur-generaal). Eerder hebben ze dat al gedaan tegen Tarit Pengdith, hoofd van het Department of Special Investigation (DSI, de Thaise FBI), toen de DSI het OM adviseerde om beiden te vervolgen.

Suthep en Abhisit beschuldigen Tarit en de PG van machtsmisbruik. Volgens hen heeft hun heksenjacht alleen tot doel de Democraten te dwingen het amnestievoorstel te steunen. Maar dat gebeurt nooit niet, want dan ontloopt Thaksin zijn straf en kan hij de 46 miljard baht die wegens machtsmisbruik van hem in beslag is genomen, terugeisen.

– Het is een kwestie van aftrekken: als de moord niets te maken heeft met Jakkrits amulettenhandel of zijn drugsgebruik, dan blijft er maar één motief over: een familieconflict. En daarop concentreert de politie zich nu in het onderzoek naar de moord op sportschutter Jakkrit Panichpatikum. De weduwe staat niet onder verdenking, de politie denkt aan een conflict tussen familieleden en ‘mensen dicht bij Jakkrit’.

Arrestaties zijn nog niet verricht, er is niet eens een verdachte. Kamronwit Thoopkrachang, hoofd van de gemeentepolitie, zegt dat het onderzoek zelf niet moeilijk is, maar het is wel moeilijk bewijsmateriaal te verzamelen op basis waarvan bij de rechtbank een arrestatiebevel kan worden aangevraagd. De politie heeft tot nu toe 42 getuigen gehoord.

Jakkrit (40), veelvoudig kampioen schieten, werd op 19 oktober met drie welgemikte schoten vermoord. De duopassagier van een voorbijrijdende motorfietser nam hem onder vuur toen hij in Min Buri in zijn Porsche Boxster reed.

– De protesten van de rubberboeren in het Zuiden en de protesten tegen het amnestievoorstel in Uruphong (Bangkok) hangen nauw met elkaar samen en de demonstranten steunen elkaar, zegt Paradorn Pattanatabut, secretaris-generaal van de National Security Council. Hun gezamenlijk doel is verzet tegen het amnestievoorstel en verzet tegen het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag [vanwege de Preah Vihear zaak]. Waar haalt-ie het vandaan, zou mijn moeder zaliger nagedachtenis zeggen.

Paradorn betwijfelt of het actiegroepen lukt net zoveel mensen op de been te brengen als destijds de geelhemden, wanneer het ICJ ten nadele van Thailand vonnist en de door beide landen betwiste 4,6 vierkante kilometer bij de tempel aan Cambodja toewijst. De regering gaat de situatie aan de bevolking uitleggen, zodat mensen niet snel zo’n protest zullen steunen, denkt Paradorn.

Gisteren ging de blokkade van de Phetkasem weg in Prachuap Khiri Khan haar vierde dag in. De zaak zit muurvast: de regering wijkt niet, de rubberboeren wijken niet. Ze eisen een hogere prijs voor hun rubber en palmpitten en ze eisen dat de subsidie van 2.520 baht per rai die de regering uitdeelt, ook naar de boeren gaat die geen eigenaar van de grond zijn. Enkele protestleiders trokken gisteren aan hun kuierlatten, vermoedelijk omdat ze tegen het gekozen actiemiddel zijn.

In de districten Bang Saphan en Bang Saphan Noi zijn 5.000 man van de oproerpolitie gestationeerd. Ze moet voorkomen dat ook de Bang Saphan-Nong Had Thai weg wordt geblokkeerd, want dan zou niemand meer het Zuiden kunnen bereiken v.v.

– In de Preah Vihear zaak kruipt de regering voor Cambodja (in het Engels: kotow, het aanraken van de grond met het voorhoofd als onderdanige eerbetuiging), zegt oppositieleider Abhisit in reactie op de ontmoeting tussen beider ministers van Buitenlandse Zaken (zie Nieuws uit Thailand van gisteren).

Abhisit dringt er bij de regering op aan een meer gelijkwaardige benadering te kiezen en haar stappen in de zaak zorgvuldig te plannen. Cambodja, stelt hij vast, gedraagt zich vol zelfvertrouwen alsof het de upper hand in de zaak heeft; Thailand onderstreept Cambodja’s voordeelpositie en gedraagt zich als de underdog.

Minister Surapong Tovichakchaikul (Buitenandse Zaken) heeft gisteren het kabinet op de hoogte gebracht van het gesprek met zijn Cambodjaanse collega. Surapong zegt dat Thailand nooit de rechtsbevoegdheid van het Internationale Hof van Justitie in de Preah Vihear-zaak heeft erkend. Hij gaat het de bevolking in het programma Yingluck Government Meets the People op 9 november allemaal haarfijn uitleggen. Het Hof doet op 11 november uitspraak en dan weten we of de omgeving van de Hindu-tempel Thais of Cambodjaans grondgebied is.

– De politie heeft vier personen aangehouden die verdacht worden van de bomaanslag op maandag, waarbij drie bomexperts om het leven kwamen. Maar ze lijkt niet erg zeker van haar zaak, want ze worden onmiddellijk vrijgelaten, wanneer blijkt dat ze onschuldig zijn. De vier zijn dorpelingen, die kort na de explosie bij de plaats delict werden opgemerkt.

De rituele wassing van een van de omgekomen bomexperts in de Bang Nara tempel in Muang (Narathiwat) werd gisteren door een duizendtal mensen bijgewoond: politie, soldaten en burgers.

– Ze vragen het maar weer eens, de familie van gevangenen die wegens geweld in het Zuiden zijn veroordeeld en ver weg in Bangkok in de gevangenis zitten: Plaats hen over naar een gevangenis in het Zuiden zodat we hen gemakkelijker kunnen bezoeken. Veertig gedetineerden zijn al overgeplaatst, 49 zijn vol verwachting wanneer dat gaat gebeuren. Ze kunnen niet overgeplaatst worden omdat ze in beroepsprocedures zijn verwikkeld.

Deze week reisden zo’n honderd familieleden naar Bangkok op een trip die was gefinancierd door het Southern Border Provinces Administration Centre. De regering verleent ook beurzen aan gezinnen met een gezinslid achter de tralies. Maar de transfer van de gevangenen heeft voor hen prioriteit, wanneer het de regering ernst is, om te bewijzen dat recht wordt gedaan aan de moslims in het Zuiden.

– In de tweede ronde van de loting voor de militaire dienstplicht worden 33.148 rekruten geselecteerd.  De loting begint vrijdag en eindigt zondag. Het leger, met de schrik nog in de benen vanwege een video die in april circuleerde, belooft de nieuwelingen als familie te behandelen. In de video is te zien hoe instructeurs rekruten mishandelen. Hiervoor zijn volgens legerbevelhebber Prayuth Chan-ocha twintig soldaten gestraft.

– Bewoners in de provincie Chachoengsao hebben de Administrative Court gevraagd de vergunning voor de constructie van zes havens en 35 fabrieksgebouwen in de Bang Pakong wetlands in te trekken. Ze zetten vraagtekens achter de milieu-effectrapportage voor het project en ze vragen om openbare hoorzittingen. Volgens de bewoners is het project schadelijk voor het ecologisch systeem. Het gebied is door het kabinet geclassificeerd als ‘wetlands van nationaal belang’.

– Wat het is, weet ik niet en het bericht vermeldt het ook niet: baraku of shisha rookbars. Elf bars en winkels in Muang (Chon Buri) zijn al gesloten omdat de eigenaren niet over de vereiste vergunning beschikte, maar nieuwe bars (zonder vergunning) blijven geopend worden. De gouverneur heeft ze gewaarschuwd.

– Bij een aanrijding tussen een touringcar en een vrachtwagen in Kra Buri (Ranong) zijn twee personen om het leven gekomen en achttien gewond geraakt. De chauffeurs zullen vervolgd worden wegens roekeloos rijden.

– Het wordt nog langer wachten voor de leerlingen van Mathayom 1 in zone 3 (centrale en zuidelijke provincies) op de beloofde tablet PC’s. Het ministerie van Onderwijs blijft proberen de koop van 426.683 tablets van Supreme Distribution Co te annuleren wegens vermoedens van prijsmanipulatie bij de aanbesteding. De Rekenkamer heeft dit vastgesteld. Het bedrijf is in beroep gegaan tegen het besluit van het ministerie een nieuwe veiling te organiseren.

Commentaar

– Wat beweegt regeringspartij Pheu Thai om juist nu een blanco amnestie door te drukken, niet alleen voor degenen die zijn aangehouden wegens politieke vergrijpen, maar ook voor leger, autoriteiten en protestleiders? Critici achten het tijdstip riskant omdat de wonden van 2010 nog niet zijn geheeld. Om iedereen absolutie te verlenen roept onnodig woede en protesten op.

Maar, schrijft Atiya Achakulwisut in Bangkok Post, als we de wereld bekijken door de ogen van Thaksin is het tijdstip perfect. Thaksin’s tegenstanders zijn zwakker dan ooit. Aartsrivaal People’s Alliance for Democracy (PAD, geelhemden) is slechts een schaduw van wat het vroeger was.

Er zijn hier en daar anti-Thaksin groepen, maar die zijn niet sterk genoeg en ze missen eenheid. Bovendien steunen ze alleen maar op de stedelijke middenklasse. De harde kern heeft rally’s aangekondigd wanneer het parlement het groene licht geeft voor het amnestievoorstel, maar het moet nog blijken hoeveel mensen ze op de been kunnen brengen. Over tienduizenden maakt niemand zich zorgen en dat is goed nieuws voor Thaksin, die nu kan toeslaan.

Thaksin maakt een simpel rekensommetje: wanneer nu niet, wanneer dan wel? Want de komende twee jaar wordt de regering Yingluck er niet populairder op met het kostbare hypotheeksysteem voor rijst, de controversiële wijzigingsvoorstellen voor de grondwet en juridische problemen met het voorstel om 2 biljoen baht te lenen.

En mocht uiteindelijk de tegenstand te fel zijn, dan trekt Pheu Thai het voorstel in en probeert het op een andere manier. In het ergste geval wordt het parlement ontbonden, problematische beleidskwesties komen tot stilstand en de regering kan een referendum over amnestie houden. Uiteindelijk zal Thaksin terugkeren naar Thailand  en we beginnen met een schone lei, aldus Atiya. (Bron: Bangkok Post, 29 oktober 2013)

Economisch nieuws

– Minister Kittiratt Na-Ranong heeft een aanval van verstand. Sinds zijn aantreden heeft hij de Bank of Thailand tot vervelens toe bestookt met zijn advies de rente te verlagen, maar nu kan hij de ‘hoger dan wenselijke’  rente accepteren, zolang de baht op hetzelfde niveau blijft.

De wonderbaarlijke ‘bekering’ van de minister is te danken aan de waardevermindering van de baht sinds april met 8 procent en daar zijn de exporteurs erg blij mee, dus ook hun spreekstalmeester Kittiratt. De minister hamerde destijds op verlaging van de rente omdat de (volgens hem te hoge) rente speculatief kapitaal aantrok, de baht te sterk maakte en de economie verzwakte.

De Bank of Thailand of beter gezegd het Monetary Policy Committee heeft zich overigens nooit iets aangetrokken van Kittiratt’s pleidooien en de zogeheten policy rate alleen in mei met een kwart procentpunt verlaagd. Voornaamste beleidsdoelstelling van het MPC was (en is nog steeds) de inflatie in toom te houden en dat is tot nu toe goed gelukt. Dat renteverlaging destijds de kapitaalinstroom had kunnen stuiten, geloven de meeste economen niet.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

Dossier

Dossier is een rubriek met informatie over onderwerpen die regelmatig in het nieuws zijn of zijn geweest. Dossier geeft achtergrondinformatie, gebaseerd op artikelen in Bangkok Post. Het is al weer een tijd geleden sinds de laatste aflevering verscheen. Vandaag coöperaties en hoe het fout kan gaan als het bestuur de kluit belazert.
Coöperaties
Thailand telt zeven types coöperaties: credit union, landbouw, land settlement, visserij, consumenten, savings and credit en service. Er zijn 1.305 credit union coöperatives met 1,29 miljoen leden. Hun vermogen bedraagt 66,2 miljard baht, inleg 30,9 miljard baht en uitstaande leningen 43,7 miljard baht.

Coöperaties worden niet gecontroleerd door de Bank of Thailand of het ministerie van Financiën. Ze vallen onder het ministerie van Landbouw. Derhalve hoeven ze niet te voldoen aan de strenge eisen die voor financiële instituten gelden, zoals geld reserveren voor verliezen op leningen. Ze kunnen ook geen financiële steun krijgen van het Financial Institutions Development Fund en het geld van de leden wordt niet beschermd door het Deposit Protection Agency.

Dit jaar is het gehele bestuur van de Klongchan Credit Union Cooperative ontslagen op verdenking van verduistering. Het Department of Special Investigation heeft ontdekt dat 12 miljard baht aan 27 leners is geleend en op die leningen rust een bedrag van 1,2 miljard baht aan achterstallige rentebetalingen. De 12 miljard baht vormt 80 procent van alle leningen die vorige jaar werden verstrekt. (Bron: Bangkok Post, 29 oktober 2013)


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.


13 reacties op “Nieuws uit Thailand – 30 oktober 2013”

 1. chris zegt op

  De aanklacht tegen Abhisit en Suthep is te onbenullig om waar te zijn. Maar hij is echt waar, als we de pers mogen geloven. Dus – zoals wel vaker in Thailand – er steekt iets achter, ofwel: de situatie is niet zoals die er uitziet.
  Twee theorieen zijn mogelijk. Theorie 1 is dat de regeringspartij beide heren onder druk wil zetten om de nieuwe amnestiewet te steunen. Een aanklacht wegens moord (en nog wel op persoonlijke titel, niet als ministers) is niet niks, beschadigt hun imago nog meer. En is van tafel als ze de amnestiewet aanvaarden. Niet zand, maar papier erover dan.
  Theorie 2 is dat andere partijen dan de politici er bij de regering op hebben aangedrongen geen echte serieuze aanklacht tegen beide heren in te dienen tenzij men bereid is de gevolgen daarvan, ook voor de eigen politici te accepteren. Deze ‘andere’ partijen beschikken over veel meer informatie over regeringsgetrouwe oud-politici en de vyuile was echt buiten hangen zou wel eens schokkend kunnen zijn voor dit land.
  Ik ga voor theorie 2.

 2. chris zegt op

  “De weduwe van Jakkrit staat niet onder verdenking van de politie.”, schrijft Dick. Als de politie nu eens gewoon haar werk zou doen, zou zij de volgende ‘sterke’ geruchten eens kunnen onderzoeken (is volgens mij helemaal niet zo moeilijk):
  – de weduwe had meerdere partners in de afgelopen tijd en ook een min of meer vaste nieuwe vriend;
  – de weduwe had 4 body-guards. Waarom?
  – was zij wel zo blij dat hij bij haar wilde terugkomen? Tijdens het verzoeningsgesprek op het politiebureau (ook op TV) ziet zij er allesbehalve gelukkig of blij uit.
  – een aantal maanden geleden heeft de weduwe circa 30 miljoen Baht opgenomen van een bankrekening van Jakkrit (waarvoor?)
  – de verzekeringsmaatschappij keert aan de weduwe circa 100 miljoen Baht uit bij het overlijden van haar man.
  Kortom: er zijn mensen in dit land die financieel erg veel beter worden van de dood van Jakkrit. Een huurmoordenaar inschakelen is hier niet een fluitje van een cent, maar wel een fluitje van een paar honderduizend Baht.

 3. Wilanda zegt op

  Ik wil de lezers van deze bloemlezing aan Thais nieuws er graag op wijzen dat de meeste bijdragen visies weerspiegelen die in de Thaise engelstalige pers te vinden zijn.

  Doordat er slechts twee engelstalige kranten zijn in Thailand en omdat beide binnen de invloedssfeer van de ‘oude orde’ vallen, worden veel van hun lezers regelmatig op het verkeerde been gezet.

  Een overgrote meerderheid van de Thaise bevolking heeft telkens weer (ook na de militaire en justitiele coupes) gekozen voor de partij die ook nu aan de macht is.
  Een overgrote meerderheid van hier wonende buitenlanders, wel of niet getrouwd met Thaise boerendochters, die wel of niet door armoede gedwongen in hun armen gedreven zijn (….). steunt daarentegen het minderheidsstandpunt van de Bangkokse elite.

  Is dat misschien omdat nu hun gulden een daalder waard geworden is? Dat ze zich liever associeren met de rijke Thaise mensen? Kijken ze neer op arme mensen? Ik geloof het niet! Ik denk dat het door de kranten komt die ze lezen 🙂

  Over ‘The Nation’ kunnen we kort zijn: dat is de spreekbuis van de oude elite, dat pragmatisch samengestelde groepje van ‘oud rijk’, militaire toppers en degenen die om hen moverende redenen als ‘royalisten’ door het leven wensen te gaan.
  Het is een soort partijblad geworden dat er niet eens meer naar streeft de indruk te wekken dat het onafhankelijke journalistiek bedrijft.
  Binnen de redactie van de ‘Bangkok Post’ wordt anderhalve dissident gedoogd, zolang hij of zij zich maar niet al te expliciet uitdrukt.
  Meneer Veera, hierboven een aantal malen als autoriteit opgevoerd, is degene die geen enkele twijfel laat bestaan over de officiele partij-lijn van de Post.

  Kijk om u heen in Thailand beste vrienden, kom tot een eigen oordeel en laat u niets op de mouw spelden …

  • chris zegt op

   hi Wilanda.
   Kun je me uitleggen waarom de ‘overgrote meerderheid’ van de in Thailand wonende buitenlanders, wel of niet getrouwd met Thaise boerendochters van arme komaf, allemaal voor de Democraten zouden zijn?
   Die Thaise boerendochters – neem ik aan – komen voor de overgrote neerderheid uit Isaan en daar zijn de Democraten niet zo populair, en dan druk ik me zwak uit….Of heeft de overgrote meerderheid van deze expats zelfmoordneigingen, wensen zij ruzie met de nieuwe schoonfamilie of hebben zij al die arme, maar ook domme dochters en hun families allemaal politiek bekeerd? In dat laatste geval is er nog hoop voor dit land…..

   • Wilanda zegt op

    Nou Chris, ik had gehoopt dat jij mij dat zou hebben kunnen uitleggen.
    Misschien speelt de betekenis van de naam wel een rol.
    ‘Democraten’, dat begrip herkennen we wel. Die aanduiding komt bij ons in Nederland voor in de naamgeving van meerdere parijen. Dat klinkt vertrouwd.
    Dat er binnen die ‘democratische’ partij van Thailand elementen zijn die het stemrecht willen afschaffen in gebieden waar ze in de minderheid zijn en waar dientengevolge niet of nauwelijks op hen gestemd wordt, lees je niet zo vaak in de engelstalige Thaise pers.
    Dat zou mensen misschien aan het denken zetten.

    Wat denk je zelf?

    • chris zegt op

     beste Wilanda
     Ik generaliseer niet zoals jij doet. Daar is ook geen reden toe want ik heb de stellige indruk dat meer en meer buitenlanders helmaal niet getrouwd zijn met arme beoerendochters maar met redelijk tot goed opegeleide Thai vrouwen die gescheiden zijn van hun Thai man en ook zeker geen Thai man terug willen.
     In mijn ogen is Thaiand verre van een democratie of ze het nou zo noemen of niet. Het systeem is wel dat elke Thai zijn stem mag utbrengen maar dan is dan ook veel, zo niet alles mee gezegd. In een democratie hoort er vrijheid van keuze te zijn.
     De politieke elites (rood dan wel geel) houden Thailand in hun greep ook al omdat zij niet alleen de politieke macht bezitten maar ook de financiele macht via de eigendom van ongeveer 75 % van alle vermogens (spaaartegoeden, onroerend goed, grond, aandelen) in dit land. Natuurlijk deelt men af en toe cadeautjes uit alsof men Sinterklaas is. Maar ideeen om dit land op een duurzame manier de toekomst in te leiden heb ik nog maar weinig gelezen en zeker niet van welke politicus dan ook.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Wilanda U schrijft: Kijk om u heen in Thailand […] en laat u niets op de mouw spelden. Ik ben zeer benieuwd waar ik naar moet kijken. Misschien kunt u iets concreter zijn. Of Veera een ‘autoriteit’ is, zoals u schrijft weet ik niet. Hij is columnist en gaat in zijn laatste bijdrage in op de tenlastelegging wegens moord tegen Abhisit en Suthep. Speldt hij mij iets op de mouw? Zo ja, wat dan? Een bekende uitspraak luidt: De krant is één meneer (wordt meestal verkeerd gebruikt als: de krant is een meneer). En zo is ’t maar net.

   • Wilanda zegt op

    Moderator: Uw reactie is off-topic. Alleen inhoudelijk op het nieuws reageren s.v.p.

  • Tino Kuis zegt op

   Ik kan hier best een eind in meegaan. Ik vind echter niet dat je columnisten kunt vereenzelvigen met het algemene beleid van een krant. Ik houd wel van een divers aanbod aan meningen. Persoonlijk ben ik ook niet gecharmeerd van de heer Veera.
   Als je de BP leest dan denk je dat Thailand aan de rand van de afgrond staat, ze schetsen een apocalyptische beeld van de politiek en ze besteden te veel aandacht aan allerlei randgroeperingen waar de Thais-talige pers nauwelijks aandacht aan besteedt.
   Wil je een goed beeld krijgen van het Thaise politieke landschap dan zul je ook websites moeten bezoeken als Prachatai, asiancorrespondent of Bangkok Pundit en natuurlijk de Thais-talige media. Vandaag nog een mening van de baas van de Thaise FBI, Tharit, en een weerwoord van Abhisit en Suthep broederlijk samen op een pagina. Verderop de volledige tekst van de herzien versie van de amnestie wet, die de BP wijselijk niet wenst te publiceren. Ik heb toch het gevoel dat in de Thaise pers beide kampen aan het woord komen, dat mis ik vaak in de BP, wat ik verder toch een goeie krant vind.

   • Dick van der Lugt zegt op

    @ Tino Twee opmerkingen over je reactie.
    Jij: ze besteden te veel aandacht aan allerlei randgroeperingen waar de Thais-talige pers nauwelijks aandacht aan besteedt.

    Ik: Dat pleit dan niet voor de journalistieke kwaliteit van de Thaistalige pers. Maar die bericht liever over moord, doodslag en ongelukken.

    Jij: Verderop de volledige tekst van de herzien versie van de amnestie wet, die de BP wijselijk niet wenst te publiceren.

    Ik: Een krant is geen juridisch vakblad. BP vat beknopt samen wat er in die herziene versie staat en duidt de inhoud.

    • Wilanda zegt op

     Moderator: Uw reactie is off-topic. Alleen inhoudelijk op het nieuws reageren s.v.p.

   • Wilanda zegt op

    Moderator: Uw reactie is off-topic. Alleen inhoudelijk op het nieuws reageren s.v.p.

 4. Moderator zegt op

  Beste reageerders als je op een ander reageert, doe dat dan met de link onder de reactie dan springt jou reactie netjes in onder de persoon waar je op reageert.
  Of zet in je reactie op wie je reageert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website