Nieuws uit Thailand – 25 oktober 2014

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
25 oktober 2014

De voormalige echtgenoot van de vrouw die twee Japanse echtgenoten zou hebben vermoord, heeft bekend nummer 2, de Japanse leraar Yoshinori Shimato, te hebben omgebracht.

[Of moet ik schrijven dat hij de schuld op zich neemt om de vrouw een levenslange gevangenisstraf te besparen?] Eerder bekende hij slechts dat hij het lichaam in stukken had gehakt en de lichaamsdelen, verpakt in zes zakken, in een kanaal had gedumpt.

De man heeft ook verklaard dat zijn ex getuige was van de moord en enkele nuttige tips gaf, maar hij weigerde daarover in detail te treden. Volgens een bron zou de man de Japanner met een kussen verstikt hebben.

De politie heeft de messen en andere voorwerpen, die bij de moord gebruikt zijn, gevonden in het huis van de dochter van het voormalige echtpaar in Bang Phli (Samut Prakan). Daar zijn ook de kleren gevonden die de man droeg toen hij de Japanner doodde.

Zie verder: De vrouw die twee Japanners vermoordde

– De te hervatten vredesgesprekken met het zuidelijk verzet gaan geleid worden door Aksara Kerdpol, voorzitter van het adviespanel van het leger en voormalig legerstafchef.

Naar verluidt zou Maleisië, dat de gesprekken faciliteert, ongelukkig zijn met zijn voordracht en de voorkeur geven aan een niet-militair, de voormalige delegatieleider en secretaris-generaal van de National Security Council Thawil Pliensri. Maar vice-premier Prawit Wongsuwon ontkent dat Maleisië bezwaren heeft.

De vredesgesprekken met verzetsgroep Barisan Nasional Revolusi stokten vorig jaar na de Ramadan. Het is de bedoeling dat deze keer meer verzetsgroepen aan de vergadertafel plaatsnemen.

– Een gezin van vier personen is donderdagavond, toen het in een pickup truck naar huis reed, in Bacho (Narathiwat) onder vuur genomen door een groep mannen. De twee dochters werden daarbij ernstig gewond.

Eveneens in Narathiwat heeft een speciale taakeenheid bij een controlepost in Bangpo een M16 geweer en munitie onderschept. Een man had die onder het zadel van zijn motorfiets verborgen.

Op 25 oktober is het 10 jaar geleden dat zeven personen om het leven kwamen bij een demonstratie voor het politiebureau van Tak Bai en 78 meest jonge moslims in een legervoertuig stikten, toen ze naar een legerbasis in Pattani werden gebracht. De autoriteiten houden er rekening mee dat die dag het geweld zal oplaaien. Er zijn extra veiligheidsmatregelen genomen in de provincies Yala, Pattani en Narathiwat en vier districten in Songkhla.

– Een drugsbaron in Chiang Rai heeft kans gezien 68 percelen met een totale oppervlakte van 1.000 rai in een bosreservaat in Wiang Pa Pao in gebruik te nemen voor de smokkel van drugs over de grens met Myanmar. De man, die wordt beschuldigd van drugshandel en het witwassen van geld, is voortvluchtig. De ‘baron’ zou de grond overgenomen hebben van dorpelingen die het al illegaal in gebruik hadden genomen. Die had hij uitgekocht met geld dat hij met zijn drugshandeltje had verdiend.

De autoriteiten kregen argwaan omdat het land geen officiële eigendomswaarde heeft en ook niet gebruikt kan worden als onderpand voor een banklening. Dit gegeven leidde tot de conclusie dat het land dienst deed als smokkelroute.

Volgens de adjunct permanent secretaris van het ministerie van Justitie worden dorpelingen in het gebied ervan verdacht dat ze belangstelling hebben om drugskoerier te worden.

– Ik weet niet of het goed of slecht nieuws is, maar kinderen met één ouder die de Thaise nationaliteit heeft, mogen voortaan in het leger dienst nemen, maar ze mogen zich niet inschrijven bij een militaire opleiding van het ministerie van Defensie. De versoepeling heef tot doel met name specialisten te kunnen recruteren, want daaraan bestaat grote behoefte.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

Meer nieuws in:

Premier Prayut: Help arme schuldenaren
Egat zet plannen voor kolencentrale in Krabi door
Koh Tao dubbelmoord: Emotioneel weerzien in de gevangenis
Britse (24) overleden na cosmetische ingreep

2 reacties op “Nieuws uit Thailand – 25 oktober 2014”

  1. dirk zegt op

    Vraagje betreffende de militaire dienst: Mijn zoon, halbloed Thai – Belgisch, MAG dus militaire dienst aanvragen, maar MOET hij dat niet doen, als hij hier woont???

    • Dick van der Lugt zegt op

      @ dirk Het bericht rept niet over de dienstplicht, maar zegt alleen dat kinderen met één Thaise ouder dienst kunnen nemen en – wat ik niet vermeld heb – dat de rang van onderofficier en officier voor hen toegankelijk is. Ik neem aan dat uw zoon dienstplichtig is en wordt opgeroepen zodra hij de xste (18?) leeftijd bereikt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website