Bangkok Post trekt vandaag twee pagina’s uit voor de hoorzittingen over Preah Vihear, die vandaag in Den Haag beginnen. Dus er blijft weinig ruimte over voor het overige nieuws; misschien ook wel omdat de redacteuren van de krant liever Songkran vieren dan achter hun computer een verhaal te tikken.

– Minder gewonden, minder ongelukken, maar meer doden. Dat is na drie van de zogeheten ‘dangerous days’ de score. Van donderdag tot en met zaterdag kwamen 173 personen om het leven in het verkeer en werden 1.526 gewond. Vorig jaar waren dat er respectievelijk 144 en 1.668. Twee provincies telden de meeste slachtoffers: Prachuap Khiri Khan en Kanchanaburi. Het totaal aantal doden en gewonden bedroeg vorig jaar 320 en 3.320.

– Terwijl Songkran in Bang Sue (Bangkok) in volle gang was, werd een man temidden van de feestvierders doodgeschoten en raakten zeven andere personen gewond. Er werd op hen gevuurd door vier lui die op de motorfiets passeerden. Het dodelijk slachtoffer, een 25-jarige man uit Sakon Nakhon, werd in zijn hoofd getroffen en stierf ter plaatse. Onder de gewonden was een jongen van 7 jaar. De gewonden zijn naar het Paolo ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

– Teenagers die op motorfietsen stunten, krijgen te maken met strenge politiecontrole. Sinds Songkran vrijdag begon, regent het klachten op de social media over het asociaal rijgedrag van de tieners.

Zaterdagavond arresteerde de politie 230 tieners die in Sutthisan, Arun Amarin en op de Vibhavadi Rangsit Road aan het racen waren. De opgevoerde motorfietsen zijn inbeslaggenomen, maar na de vakantie worden ze geretourneerd. Na betaling van een boete, dat wel.

– Om te voorkomen dat universiteiten te kampen krijgen met een tekort aan docenten met een doctorstitel wil het ministerie van Onderwijs de komende 10 jaar 25.000 studiebeurzen ter beschikking stellen. Het Office of the Higher Education Commission gaat de criteria opstellen, waarna het kabinet wordt gevraagd het groene licht te geven. Een tekort aan gekwalificeerde docenten dreigt omdat veel docenten met een doctorstitel de komende 10 à 15 jaar met pensioen gaan.

– En dit beste Thailandbloglezers en –lezeressen is al het nieuws dat Bangkok Post te melden heeft, althans op binnenlands gebied.

– Ten slotte nog twee berichtjes uit de andere Engelstalige krant The Nation. Een taxichauffeur, geïrriteerd dat een dronken passagier op het punt stond in zijn wagen over te geven, heeft de man uit zijn wagen gegooid, waarna de twee aan het knokken sloegen en de taxichauffeur de man in diens borst schoot. De taxichauffeur ging er vervolgens vandoor. De politie van Bang Sue is naar hem op zoek.

– Nog een incident met een taxichauffeur. Ditmaal werd niet geschoten door de chauffeur, maar hij dreigde wel met een vuurwapen. De man had vier passagiers opgepikt, van wie een vroeg de airco wat hoger te zetten. Dat beviel de chauffeur niet, waarna hij hen de wagen uitzette. Toen een passagier een foto van de wagen maakte, haalde hij een vuurwapen tevoorschijn. De foto circuleert inmiddels op Facebook. Volgens een van de passagiers zou de chauffeur gezegd hebben: Ga je gang maar, klaag. Ik maak me er geen zorgen over. [Dat moet hij dan in het Thais gezegd hebben, vermoed ik.]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website