Hier lees je een aantal korte nieuwsberichten over de heropening van Thailand voor internationale toeristen en de Thailand Pass.

Alcohol

De CCSA heeft groen licht gegeven voor alcoholconsumptie in de horeca. Vanaf 1 november mag het weer aan klanten worden geserveerd als proef in de toeristische gebieden van vier provincies: Bangkok, Phuket, Krabi en Phang-nga. Echter de Provinciale gouverneurs hebben het laatste woord over de details: https://www.sanook.com/news/8465726

Aantal donkerrode gebieden terug naar 7

Een woordvoerder van de CCSA heeft na de bijeenkomst een verklaring afgelegd dat het aantal donkerrode gebieden zal worden teruggebracht tot 7 provincies: Chanthaburi, Tak, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pattani, Yala en Songkhla

Ongevaccineerde kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van quarantaine regel

De TAT en de MFA hebben bevestigd dat ongevaccineerde kinderen vrijgesteld zijn van quarantaineregels. Ze kunnen gewoon gebruik maken van het Test & Go programma als ze jonger zijn dan 12 jaar. Ze moeten wel met hun volledig gevaccineerde ouders reizen (Bron: Richard Barrow).

Thailand Pass informatie blijft een jaar geldig

Regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchan laat vandaag weten dat regelmatige reizigers naar Thailand niet steeds een nieuwe Thailand Pass hoeven aan te vragen. Je hoeft bij een nieuwe reis alleen de bestaande informatie bij te werken. Een nieuwe aanvraag indienen is niet noodzakelijk, aangezien het systeem de informatie tot een jaar na de laatste vaccinatiedatum bewaart.

11 reacties op “Nieuws over heropening Thailand en Thailand Pass: Alcohol weer toegestaan als pilot!”

 1. Mac zegt op

  “Ongevaccineerde kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van quarantaine regel
  De TAT en de MFA hebben bevestigd dat ongevaccineerde kinderen vrijgesteld zijn van quarantaineregels. Ze kunnen gewoon gebruik maken van het Test & Go programma als ze jonger zijn dan 12 jaar. Ze moeten wel met hun volledig gevaccineerde ouders reizen (Bron: Richard Barrow)”.

  Als de ouders eigenlijk 1 dag in quarantaine zijn voor de covid test uitslag, dan is het vrij logisch dat de kinderen ook in quarantaine zijn…. dus dat ze vrijgesteld zijn van de quarantaine regel snap ik niet zo goed….

  “Ze kunnen gewoon gebruik maken van het Test & Go programma als ze jonger zijn dan 12 jaar.”
  Wat houdt dit in?…… klinkt namelijk hetzelfde als een volwassene die arriveert in BKK.

  • Ze bedoelen dat een ongevaccineerd kind niet 10 dagen in quarantaine hoeft zoals bij niet-gevacineerde volwassenen.

 2. Mac zegt op

  Ik zie dat mijn antwoord of niet doorgekomen is of verwijderd is…

  @Peter dank voor het bericht:
  “Ze bedoelen dat een ongevaccineerd kind niet 10 dagen in quarantaine hoeft zoals bij niet-gevacineerde volwassenen”.

  Ik neem aan dat je begrijpt dat als de ouders in een hotel zitten, niet hun kind zonder toezicht alleen laten buiten het hotel. Dwz dat het kind dus exact dezelfde procedure ondergaat als de ouders, dus de quarantaine. Ook al geldt dit voor 1 dag (bij volledige vaccinatie van de ouders). Het enige wat ik hierin terug zie, is dat het kind naar de thaise familie kan (indien aanwezig) en hierdoor gescheiden wordt van de ouders. Niet de meest ideale situatie (zowel voor het kind als de ouders). Daarnaast lees ik dat het kind dus eigenlijk dezelfde procedure ondergaat als een volwassene.
  – covid test 72 uur voor vertrek
  – verzekering 50.000 dollar
  – covid test bij aankomst
  Ik praat in mijn situatie over kinderen van 0 en 5 jaar jong.
  Het gaat mijn petje een beetje te boven, maar het is wel een hele trieste bedoeling als je reist met kinderen.
  De ouders zijn volledig gevaccineerd, maar een jong kind is hier echt de dupe, terwijl zij de minste risico zijn voor verspreiding van het corona virus, laat staat ziek van worden, laat staan beland op een IC.

  Hoop dat deze regel grondig bekeken en gewijzigd wordt, want eigenlijk is dit een no go voor families die graag op bezoek gaan bij opa en oma in Thailand of met kinderen Thailand willen bezoeken.
  Ik had op beter nieuws gerekend, (niet voor mij, maar wel voor de kleinsten onder ons), maar sta dus met beiden benen op de grond.

  Ik heb ook informatie gevraagd aan de thaise ambassade in Nederland. De volgende link heb ik ontvangen van hun:
  https://hague.thaiembassy.org/th/content/going-to-thailand-1nov21?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

  Daar staat in elk geval niet veel beter nieuws in……
  Exception – persons under 12 years of age who have not been fully vaccinated and will travel with their fully vaccinated legal parents to Thailand, can enjoy the same quarantine exemption as their legal parents.

  in andere woorden: kinderen onder de 12 jaar worden als volwassenen aangerekend, anders kan ik het niet vertalen……
  Het kan zijn dat ik het verkeerd zie of lees, maar hoop dan graag op een correctie.

  Een bezoek aan opa en oma in Thailand kan een trauma worden voor een kind…..
  Ik had eerlijk gezegd op beter nieuws gerekend voor kinderen, ook omdat de sandbox eisen vele malen beter zijn voor kinderen dan de huidige regels. Wie weet….. het is nog geen 1 november, al hou ik mijn hart vast!

  • Volgens mij sla je een beetje door. Het is allemaal vrij simpel. Kinderen tot 12 jaar die niet gevaccineerd zijn mogen met hun ouders mee naar Thailand en worden behandeld alsof ze wel gevaccineerd zijn. Dus 1 nachtje in een hotel. En ja, kinderen moeten ook verzekerd en getest worden. Dat is niet leuk, maar zo zijn nu eenmaal de regels.
   Opmerkingen over het scheiden van kinderen en traumatisch ervaringen…. ik heb geen idee waar je het vandaan haalt….? Als je er zo tegenop ziet, blijf dan lekker thuis.

   • Mac zegt op

    Even voor de duidelijkheid,

    Voor een individu is reizen naar Thailand goed te doen, de voorwaarden zijn meer dan acceptabel.

    Voor een familie met kinderen is het reisadvies negatief (niet vanwege covid), maar vanwege het voor velen onbetaalbaar worden van de vakantie, een nachtmerrie om alles te regelen en met wat pech een traumatische ervaring voor de kinderen.

    Als iemand besmet raakt van corona door kinderen, dan zijn de ouders het eerste slachtoffer.
    Het is toch een beetje van de zotte dat je een kind van 5 maanden laat testen op corona!
    Voor toegang tot het vliegtuig/vliegveld kan een kind jonger dan 6 jaar vrij gaan, staan en vliegen, maar voor een bezoek aan Thailand heb je voor je kind:
    1. coronatest pcr nodig <72 uur voor vertrek (niet gratis)
    2. een medische reisverzekering (niet gratis)
    3. nog een corona pcr test bij aankomst. (niet gratis)
    Ik vind dat je dan toch wel een beetje doorslaat.
    Voor volwassenen begrijp ik de procedure volkomen, maar voor kinderen is dit ronduit belachelijk, oftewel extreem overdreven.

    Ik zie dat mijn mening niet echt gedeeld wordt, maar ik neem aan dat dit komt omdat de meesten hier niet zo inzitten met de welgesteldheid van jonge kinderen / baby's of geen kinderen hebben.
    Wie gaat er nu 2x een baby testen voor corona!? yep, Thai smile. 🙁

    • Niemand verplicht je naar Thailand te gaan.

 3. Harm zegt op

  Goede morgen, Ik heb een CeO afgegeven voor gebruik op 18 augustus 2021 en als zodanig ook gebruikt om Thailand binnen te komen.
  Verzekering etc etc de hele santa kraam
  Ik moet wegens omstandigheden op 02 november terug naar NL
  Ik kom op 30 november weer terug naar Thailand.
  Heb een multiple entree
  Dus allemaal netjes geregeld.
  Maar nu lees ik dat de Thailandpas een jaar geldig blijft en je geen nieuwe hoeft aan te vragen
  Is bij jullie (Ronny) bekend of ik een nieuwe Thailandpas moet aanvragen als ik in NL ben.
  Of kan ik met mijn oude CoE ook Thailand weer in .
  Naw wel 1 dag in quarantaine maar dat is te doen.

  mvg H Klooster

  • Er staat dat de Thailand Pass een jaar geldig blijft (mits je deze bijwerkt) er staat nergens dat je CoE een jaar geldig blijft. Dus….

 4. carla zegt op

  We lezen telkens dat er een visum aangevraagd moet worden bij de Thaise ambassade voor en verblijf van 4 weken of meer, maar wij willen eind januari gaan, en dan voor 3 weken. Voorheen kreeg je een visum in het vliegtuig uitgereikt. Is dit nog steeds of is dat ook veranderd.
  Groetjes Carla

  • Je krijg geen visum uitgereikt in het vliegtuig, je vult daar een TM6 Arrival Card in voor immigratie zodat je dat niet hoeft te doen op de luchthaven en dat bespaart tijd. Ga je voor 30 dagen of minder dan geldt de Visa Exemption rule, dat betekent dan je naar Thailand mag zonder visum. En ja, dat is nog zo.

   • carla zegt op

    Dank je wel voor dit advies


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website