Een nieuwe wet moet huurders van condo’s en huizen in Thailand beter beschermen. De wet is er gekomen dankzij het Office of the Consumers Protection Board en op 16 februari gepubliceerd in de Royal Gazette. 

De wet verbiedt een borg hoger dan 1 maand huur te vragen voor schade aan het huis. Voor eventuele schade aan de inboedel mag ook niet meer dan  en 1 maand borg worden gevraagd. De verhuurder mag geen vergoedingen voor elektriciteit en water vragen, hoger dan de gangbare tarieven. Huurders mogen het huurcontract verbreken voordat afloopt, indien ze dit een maand tevoren melden. Voorts verbiedt de wet persoonlijke eigendommen van huurders in beslag te nemen of te verplaatsen, zelfs wanneer de huurders de huur of servicekosten niet betalen.

Huisbazen zijn niet blij met de nieuwe huurvoorschriften. Ze zeggen dat de autoriteiten hen niet behoorlijk hebben geïnformeerd over de wijzigingen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Nieuwe wet moet huurders in Thailand beter beschermen”

  1. RichardJ zegt op

    Met ingang van 1 mei 2018.

  2. Josse zegt op

    Ik meen toch gelezen in de bankok post te hebben dat dit enkel van toepassing is voor de verhuurders die meer dan vijf eigendommen verhuren. Verder max 1 maand als huurgarantie (dus de eerste huur die men betaald bij de start van de huurperiode) en max 1 maand voor de inboedelschade. Met die 1 maand zal men niet ver geraken als je de inboedel op jullie foto bekijken. En dan mag er nog geen huurachterstand want dan is de waarborg al vliegen. . Was zo ook voor korte duur in België maar is nu weer terug verhoogd.

  3. Luc Vanleeuw zegt op

    Eindelijk een beperking van heel wat misbruiken en profitariaat. Ik vraag mij wel af of deze wet in de praktijk ook nauwgezet zal toegepast worden. Wij hebben toch reeds zo veel gezien…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website