Eastern Economic Corridor

Het Department of Highways heeft snelweg 7 (Pattaya – Maptaphut) geopend. Tot september kan men proefrijden, er hoeft geen tol te worden betaald.

De aanleg duurde 4 jaar en op 22 mei heeft de minister van Transport, Saksiam Chidchob, de nieuwe snelweg geopend. Je kan snelweg op bij de Mabprachan Interchange tussen de tolpoorten van Pattaya en Pong (snelweg Bangkok – Pattaya nr.7).

Twee secties blijven vooralsnog gesloten; knooppunt Huay Yai met aansluiting op Sukhumvit Road voor Ocean Marina, en de andere op Khao Chee op het knooppunt met aansluiting op Highway 331. Volgens planning gaan deze in september open.

De nieuwe snelweg van 32 kilometer heeft drie tolpoorten: Huay Yai, Khao Chee On en U-Tapao. Het project kostte in totaal 17 miljard baht voor de bouw en onteigening van grond. Vanaf de afrit bij de U-Tapao tolpoort, die Sukhumvit Road verbindt, kunnen automobilisten gemakkelijk naar U-Tapao Airport en het industrieterrein Maptaphut rijden.

De tolheffing begint in zoals gezegd in september. Het toltarief van Bangkok naar U-tapao is 130 baht voor auto’s, 210 baht voor zeswielige vrachtwagens en 305 baht voor grotere vrachtwagens. Naar verwachting zullen dagelijks 36.000 voertuigen de snelweg Pattaya – Maptaphut gaan gebruiken.

Snelweg 7 is bedoeld als een extra route om de transport- en logistieke efficiëntie van de industriële sector te vergroten en het transportnetwerk in de Eastern Economic Corridor (EEG) te verbeteren.

Bron: Pattaya Mail. Klik hier voor een kaart: www.pattayamail.com/wp-content/uploads/2020/05/Map-10_ENc.jpg

1 reactie op “Nieuwe snelweg Pattaya – U-tapao – Maptaphut toegangspoort tot Eastern Economic Corridor”

 1. l.lagemaat zegt op

  Onderstaand bericht heb ik naar de krantenredactie Pattaya gechreven en kreeg keurig antwoord.
  Ook nu is de weg gedeeltelijk open en klopt nog niet helemaal

  Dear Mr.Pratheep

  Friday 22 may I started near Pattaya Nua for Motorway 7 but near Maprachan was not opened,
  I drive back home over Road 36.

  This day 24 may I read about ” softened ” opening and studies the map.(Was not show 22 may)
  11 km. before U-Tapao this day Mw7 was closed also near Chinese Village Chan Ngeao.

  Next time you can tell people: Mw7 partly opened.

  Thank you for responding.
  Kind Regards,

  Lodewijk Lagemaat


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website