De staatsbusoperator Transport Co heeft maandag 8 juli aangekondigd dat er busdiensten zullen worden geïntroduceerd naar drie grote luchthavens die worden beheerd door Airports of Thailand (AOT).

De nieuwe routes, die naar verwachting eind dit jaar van start gaan, zullen de luchthavens Suvarnabhumi, Don Mueang en Phuket verbinden met interprovinciale bestemmingen.

Volgens Transport Co Managing Director Atthawit Rakchamroon zullen de nieuwe busdiensten grote steden en toeristische attracties direct met de luchthavens verbinden. Dit zal de toegankelijkheid tot locaties zoals Pattaya, Chanthaburi, Trat, Nakhon Ratchasima en Hua Hin verbeteren. Reizigers krijgen handige transportmogelijkheden van en naar deze regionale knooppunten.

De uitbreiding van het netwerk zal naar verwachting het toeristisch verkeer stimuleren en de economische bedrijvigheid in de provincies bevorderen. Dit sluit aan bij de doelstellingen van de regering om de plaatselijke economieën te verjongen. Atthawit merkte op dat AOT heeft aanbevolen om te beginnen met een geregelde dienst vanaf de luchthaven Phuket naar Khao Lak in de provincie Phang Nga, om de effectiviteit van deze verbindingen te meten.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website