De bekende taxfree winkels van King Power, die nu het monopolie hebben op o.a. luchthavens, krijgen concurrentie van het Zuid-Koreaanse bedrijf Lotte Duty Free. Zij openen in juli de eerste belastingvrije winkel in Thailand in de Show DC Mall aan de Rama IX Road in Bangkok.

De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 10.000 vierkante meter biedt een assortiment van meer dan 20.000 producten van ruim honderd internationale merken, voornamelijk uit Zuid-Korea maar ook Thaise producten. De winkel denkt zich te onderscheiden door het aanbieden van Koreaanse cosmeticamerken.

Voor de locatie in Show DC Mall is gekozen omdat het slechts op 30 minuten rijden vanaf Suvarnabhumi en Don Mueang ligt. Na de opening wil het bedrijf ook ophaalpunten op beide luchthavens openen. King Power heeft daar een monopoliepositie maar consumentenorganisaties en de Thaise Ombudsman vindt dat Airports of Thailand ook andere Duty free aanbieders moet toelaten.

Directeur Sanga van Lotte Duty Free Thailand, verwacht meer dan duizend bezoekers per dag. Dat zijn voornamelijk buitenlandse toeristen waarvan de ruime meerderheid uit Chinezen zal bestaan. Chinezen zijn nu ook al de belangrijkste klanten van belastingvrije winkels in Thailand. Zij geven gemiddeld zo’n 4.000 baht per persoon uit in een taxfree shop.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Nieuwe belastingvrije winkels in Thailand”

 1. Brabantman zegt op

  In Pattaya op de Sukhumvit Rd is een vestiging van King Power. Voordat u naar Nederland vliegt kunt u daar alvast u taxfree inkopen doen. Voordeliger is het echter op dit op Suvarnabhumi Airport te doen. Daar geeft King Power sowieso 5% extra korting op uw aankoop.

 2. Rob zegt op

  Nou over het algemeen kan je beter niks in de te dure duty free shops kopen

  • Ger zegt op

   De belastingvrijstelling betreft slechts de BTW, 7 procent. Daarnaast zijn de artikelprijzen voor de “rijke” toerist al flink naar boven geschroefd. Voorbeelden te over, uiteindelijk betaal je extra.
   En voorbeeld voor niet- Tax Free shoppers : flesje water normaal 7 baht, op het vliegveld maar liefst 35 baht. En nee echt niet goedkoper te krijgen. En dit is alleen nog maar water, wat denkt men van andere produkten.

 3. henry zegt op

  De VAT oftewel; BTW bedraagt in Thailand amper 7%. In eender welke winkel of shoppincenter betaald u minder dan in een zogenaamde TAX Free shop Robinson, Central, of de The Mall groep geven aan elke toerist een klantenkaart waarmee u mininum 7

  • henry zegt op

   even aanvullen

   waarmee u minimum 7% korting krijgt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website