Nieuw ‘smart’ rijbewijs voor Thai

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
16 augustus 2017

Met ingang van vandaag komt een eind aan het papieren rijbewijs voor Thai. Voortaan krijgt men een smart card, die op 4 september wordt vervangen door een nieuwe versie geschikt voor dataopslag en met een QR-code. De kaarten ondersteunen ook GPS tracking systemen.

Thai met het nieuwe rijbewijs hoeven voor ritten in andere Asean-landen geen internationaal rijbewijs meer aan te vragen.

De levenslange geldigheidsduur voor het papieren rijbewijs, datvoorlopig nog gebruikt kan worden, vervalt. Het nieuwe ‘smart’ rijbewijs moet elke 5 jaar verlengd worden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Nieuw ‘smart’ rijbewijs voor Thai”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Ik weet niet beter dan dat Thaise rijbewijzen al jaren op een ‘credit cardje’ worden uitgegeven.

  • Gino zegt op

   Frans,het gaat hem hier over het Thai internationaal rijbewijs.Dus niet over het nationaal Thai rijbewijs.
   Groetjes.

   • Fransamsterdam zegt op

    Dat betwijfel ik, want ‘met dit rijbewijs hoeven Thai voor ritten in andere Asean-landen geen internationaal rijbewijs meer aan te vragen.’
    Een internationaal rijbewijs hebben ze, naast dit rijbewijs, dus wel nodig als ze bijvoorbeeld in de EU willen rijden.

    • Rob V. zegt op

     Dat zou nog een verkeerde vertaling kunnen zijn of een niet ongebruikelijke journalistieke knulligheid van BKP… Echter kan ik op BKP niets vinden over het rijbewijs. Met wat googlen kom ik wel op een heel summier stukje op Thaivisa die als bron weer verwijst naar Sanook:

     http://news.sanook.com/3148326/

     Sanook reported that all drivers’ licenses issued from September 4th will be the smart card variety. This means they have the magnetic strip and QR code on them.

     Old paper licenses can be exchanged for the new ones at a cheaper rate from today.
     The old licenses are still valid but any new ones will utilize the new technology.
     The Department of Land Transport said the move will bring Thailand up to international standards.

     Bron: https://www.thaivisa.com/forum/topic/997294-new-thai-driving-licenses-to-bring-the-country-up-to-international-standards/

  • pauwel g. smid zegt op

   Toen ik mijn eerste en tot nu toe enige auto kocht in Chiang Mai, meer dan 20 jaar geleden kreeg ik ook een papieren rijbewijs bij het registeren van mijn auto, want zonder rijbewijs werd er toen niet geregistreerd, dus tegen een witte muur staande, werdt er een fotootje gemaakt en met behulp van een nietje was daar mijn rijbewijs, en werd ik bijgeschreven in het grote boek en kreeg mijn nummerplaten. Een jaar of 10 geleden toen hij uit elkaar viel heb ik zo’n creditje genomen waarvoor ik wel weer een test moest doen, terwijl de oude voor het ‘leven’ was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website