Sergei Sokolnikov / Shutterstock.com

De Thaise regering heeft een plan ontwikkeld om langverblijvende buitenlandse bezoekers (overwinteraars) toe te laten. Eind oktober moet het klaar kunnen zijn, aldus Thosaporn Sirisumphand, secretaris van het Centre for Economic Situation Administration.

Het plan heeft tot doel de noodlijdende toerismesector te herstellen en daarmee miljoenen banen te redden. De buitenlanders die voor een langere periode in Thailand willen verblijven zijn verplicht na aankomst veertien dagen in quarantaine te gaan, maar daarna mogen ze door heel Thailand reizen.

De regering en bedrijven wegen de kosten tegen elkaar af van beperking van het aantal infecties en beperking van de schade aan de economie. Geschat wordt dat de economie dit jaar met 8,5 procent krimpt.

De toeristische sector wil dat de regering het inreisverbod voor internationale bezoekers opheft, zij zijn goed voor tweederde van de inkomsten uit toerisme. De sector hoopt dat 3,27 miljoen banen gered kunnen worden, die volgens een schatting van het Thailand Development Research Institute nu in gevaar zijn.

Een eerder plan om buitenlandse toeristen eerst in Phuket in quarantaine te plaatsen is uitgesteld.

Bron: Bangkok Post

22 reacties op “Nieuw plan om het toerisme in Thailand te redden?”

 1. Jammer dat ze in Thailand nog niet door hebben dat een quarantaine van 10 dagen volstaat. Dat scheelt toch flink.

 2. Peter zegt op

  14 dagen quarantaine begrijp ik. Maar wordt de locatie/hotel aangewezen door de instanties of mag je zelf bepalen waar je die 14 dagen verblijft. Kan mij voorstellen dat een duur hotel voor velen geen optie is.
  Gr peter

  • Bo Meekers zegt op

   Hi Peter ,, heb onlangs gelezen dat het een hotel is dat van de instantie is ,,,, er waren er redelijk veel en de prijzen varieerde maar het was redelijk duur.
   men doet je van op de luchthaven er met een busje naar toe , maar of je uw eigen keuze mocht maken weet ik niet.
   Ik persoonlijk zou er ook moeten zijn voor mijn wettelijk huwelijk maar ga het geld er niet aan uit geven want je bent een hoop geld kwijt en hebt per slot van rekening nog niets bereikt , ik althans niet.
   Ik ben nu bezig met een visum C (huwelijk in Belgie) en dat komt wel in orde.
   Zij hoeft na het huwelijk ook niet terug te keren naar haar land en ik spaar een reis uit want zij komt met een one way ticket

   grtj. Bo

  • Joop zegt op

   De Thaise regering zou moeten toestaan dat men in zijn eigen huis (bij de familie) in quarantaine mag.

   • Roland zegt op

    Ja Joop ge heb gelijk ik heb een huis in phitsanulok ik kan daar ook 14 dagen in carantaine gaan de immigratie is maat 3 km van mijn huis ze kunnen altijd komen controller en dat zou goed zijn voor iedereen

   • willem zegt op

    Dat zal nooit gebeuren. Dan kom je alsnog in contact met anderen. En kan de overheid het niet waterdicht controleren.

    Zolang Thailand een 0 covid beleid voert doen ze er alles aan om het virus niet het land in te krijgen.

  • john zegt op

   peter, hierover is elders maar ook op facebook veel geschreven. In principe kun je zelf een hotel opgeven uit een steeds maar uitdijende lijst. Prijzen voor hele verblijf, testen etc voor de 14 dagen lopen van 35.000 naar 200.o000 baht. Het lijkt best lastig te zijn om een boeking te doen. Veel hotels zijn gewoon volgeboekt.

 3. Jozef zegt op

  Ja, moeten en kunnen we dit nog geloven. ??
  Slechts een week of twee terug werd ook gemeld dat langverblijvers tot max 9 maanden naar Thailand konden gaan na de nodige covid19 regels te volgen.
  Een paar dagen nadien werd dit plan in de ijskast gestoken.
  En waarom geen regeling voor de vele buitenlanders die reeds een jarenlange relatie hebben zonder gehuwd te zijn, maar toch de familie ginds blijft steunen. ??
  Wat met farang die eigendom hebben of condo. ???
  Vrees dat er nog veel en belangrijke beslissingen moeten genomen worden, echter hoe,langer het allemaal duurt……

 4. Rianne zegt op

  Dit is een prima plan, alhoewel mijn man en ik er dit jaar, indien al mogelijk, geen gebruik van zullen blijven. Dat zal wel het geval zijn eind najaar 2021 als sprake is van inwerkingtreding. Aan 9 maanden hebben wij meer dan voldoende.
  @Jozef: ik zou “de vele buitenlanders die reeds een jarenlange relatie hebben zonder gehuwd te zijn, maar toch de familie ginds blijft steunen.” aanraden om eveneens gebruik te maken van deze mogelijkheid. Nadien is het een kwestie van handelen naar bevind op basis van hoe zich de omstandigheden in Thailand verder ontwikkelen. Mensen kunnen met een Non-O visum naar Thailand, of met een 3 maands-toerisme-visum en deze in Thailand verlengen (pensioen, Thai huwelijk, gezinssponsering). Thailand begint stilletjesaan na te denken het land weer open te stellen. Er zijn nog meer landen die nog steeds potdicht zitten. Geen reden om te jammeren, denk ik zo. Komt tijd, komt raad. Het jaar 2020 is in vele opzichten een verloren jaar. Het is wat het is en dat is het, zei wijlen mijn grootvader vroeger ook al.

 5. Eric zegt op

  Deze regering is een bende clowns,iedere dag een nieuw idee dat dan weer niet uitgevoerd wordt.
  2 weken quarantine zal nooit aanvaard worden door toeristen. Zouden een vb kunnen nemen aan de emiraten dat wel een werkbaar systeem heeft.

 6. Rob zegt op

  En ja hoor weer het zoveelste plan wat waarschijnlijk binnen een week weer in de Thaise ijskast beland.
  De machthebbers hebben naar mijn idee werkelijk geen enig benul van hoe en wat, zeer spijtig voor alle Thai die steeds meer honger krijgen.

 7. Marc zegt op

  Openstellen en geen verplichte quarantaine meer in een specifiek hotel, maar een controleerbare privé locatie, zoals een gehuurd of eigen appartement. Hoe te controleren? Dat moet toch mogelijk zijn; enkelbandjes of iets dergelijks.
  Dan wordt de quarantaine te accepteren en zullen meer mensen weer terugkeren, c.q. op vakantie komen voor een wat langere periode. Bovendien de visum plicht en documenten stroom vereenvoudigen zal ook een stevige duit in het zakje doen.

  • willc zegt op

   Mijn vrouw moest maanden geleden toen ze hier kwam ook 14 dagen in thuisquarantaine.
   Het werkte toen zo; Na aanmelding mochten zij en huisbewoners niet weg of contact maken ,eten werd aan de haak vd poort gedaan door de fam en na 14 dagen kwam er een gezondheidsploeg formulieren invullen met mijn vrouw en klaar was Kees.
   Helaas was er een buitenlander die zichzelf boven de wet achtte en toch binnen de 14 dagen even tussendoor een reisje ging maken,dit werd hem niet in dank afgenomen,met gevolg strengere controle voor hem en degene die na de aankomst van mijn vrouw kwam,oftewel iedere dag melden en formulieren invullen.Dus het ligt niet altijd aan de Thai,wat sommigen denken.

 8. luc zegt op

  Eigenaars van condos vb in pattaya naar hun eigen condo laten gaan met hun thaise vrouw of vriendin en met voorziening van eten ( kan door familie of andere dienst gebracht worden , Vb zelf koken in condo ) verplichte testen covid en temperatuur voor 14 dagen en dan na alles OK laten gaan waar ze willen.
  Mag zeker geen probleem zijn om 2 weken in eigen condo gratis te mogen logeren en niet buiten te komen en met internet en TV en mogelijkheid daar allles zelf te kuisen . Ik heb 3 condos viewtalay 2 en daar restaurants beneden ook die kunnen eten leveren aan de deur. Maar ja Thais zijn baas in hun land . Belgie en nederland wordt vernielt door illegalen die alles vernielen en in brand steken

 9. Eric zegt op

  Helaas cirkelt het Covid-19 virus nog steeds rond , in vele delen van de wereld is dit ook weer toegenomen.
  Thailand wil wellicht alleen toeristen/lang verblijven toelaten met de daarvoor strenge eisen waar je aan zult moeten voldoen.
  De vraag is wil je dat en wat zijn de kosten hier nu werkelijk van.
  Bij ons is al een vlucht geannuleerd en dat zal in december helaas weer zo zijn, tenzij wij de Quarantaine optie kiezen als dit al doorgaat. Dit gaan wij zeker niet doen.
  Het beleid wordt inderdaad elke 2 weken bijgesteld, omdat zoals ik hierboven lees de Clowns aan de top niet weten wat ze doen. Ik zie dat net zo, het is een chaos en er zijn intern heel veel problemen, daar komen dan nog eens de protesten bij die binnenkort worden gehouden.
  In mijn optiek zullen er 2 dingen moeten wijzigen alvorens Thailand weer interessant wordt om naar toe te reizen.
  1) Aftreden van het huidige regering systeem, liefst gevolgd door een democratie. Maar ja dat kan wel eens
  lang gaan duren tenzij de arme en lieve mensen zonder inkomen echt gaan samenspannen en voor hun
  recht gaan opkomen, ik hoop voor deze mensen dat zij dit wel gaan doen. Zo kan het net langer.
  2) Een vaccin tegen het Covid-19, ik zie vooralsnog geen oplossing in het huidige regeringsbeleid die het
  reizen naar Thailand op een leuke manier mogelijk maakt, tenzij je 2 weken in opsluiting wilt gaan zitten,
  en dat zullen er maar heel heel weinig zijn.

  Ik vermoed dat het nog een lange tijd gaat duren voordat wij weer terug kunnen reizen naar het immers zo mooie Thailand. En daar balen wij goed van, ook wij hebben daar ons tweede leven opgebouwd en vertoeven hier heel graag, zoals velen met ons.
  Laten we maar hopen dat alles snel voorbij gaat en de lucht weer opgeklaard is.

 10. Jozef zegt op

  De sector hoopt om 3,27 banen te redden die op de tocht staan.
  Iemand enig idee hoeveel miljoen jobs er reeds weg zijn. ??
  Uiteraard wordt een strandventer of streetfood verkoper niet opgenomen in de getallen.
  Dus laat ons idd hopen dat dit prachtige land zijn deuren weer opent, mss met een kortere lockdown, want 2 weken zal voor veel toeristen te lang zijn.

  Groeten,

 11. Marco zegt op

  Ik snap niet dat de Thaise regering hier op inzet.
  Wat brengen de gepensioneerde overwinteraars nu op in het totale toerismeplaatje?
  Vrij weinig lijkt mij want het zijn vaak niet van die grootspendeerders.
  Beter zou zijn een verplichte corona test op de luchthaven van vertrek en een test bij aankomst.
  Als op deze manier alle toeristen weer kunnen komen zijn de mensen pas echt geholpen.

  • fred zegt op

   Volgens mij zijn die overwinteraars wel grootspendeerders. De toeristische sector in Zuid Spanje leeft ook van de overwinteraars. Die sector overleeft daar vooral net dankzij de gepensioneerden.
   Dat zijn meestal wat oudere mensen en die zien niet op een eurootje meer of minder.Die willen niet meer sparen hebben wat reserve en leven onder het moto het is nu dat we er nog moeten van genieten want morgen kan het te laat zijn.
   Wie spendeert het meest ? Een overwinteraar die er gedurende 6 maanden 6 x 1500 euro doorjaagt of een toerist die er gedurende 1 maand 2000 euro doorjaagt ?

   • Lung addie zegt op

    De stelling van fred klopt natuurlijk niet. 1 langverblijver,die 6 maand 1500Eu/m spendeert komt dus op 9.000 Eu. Daartegenover stellen we 6 maanden telkens 1 toerist/m, want die wisselen dus steeds, die naar zijn stelling, 2000Eu/m spenderen dan kom ik wel op 12000EU. En er komen tenslotte meer toeristen dan wat er langverblijvers zijn.

 12. fred zegt op

  Dan zullen er wel eerst vluchten moeten zijn. En als de eisen van die orde zijn zoals tot op heden denk ik dat er velen de bomen niet meer door het bos zullen zien.
  Niet vergeten dat die overwinteraars dikwijls oudere mensen zijn en die hebben geen zin om 17 keer naar een ambassade te lopen als er daar al iemand bereikbaar is.

 13. John Slaman zegt op

  Wij gaan al 28 jaar naar Thailand en kopen altijd in het voorjaar tickets na veel rond reizen ver blijven we nu meestal in jomtien in dat appartement kan ik wel een dag of tien verblijven voor we er weer op uit gaan dan gaan we de eerste 2 weken maar niet uit eten maar we moeten wel een telefoon kopen met internet en een vooraadje eten en drinken inslaan en mogen we wel naar het zwembad bij ons appartement maar eerst naar Phuket en dan terug naar jomtien is geen optie en waanneer gaat alles in werking onze ticket staan op 5 nov en hoe gaat het dan met het visum

 14. kop zegt op

  Het lijkt op het 90-dagen O-visum voor 50+ met meerdere inreizen.
  Met dit verschil, dat je met het nu geplande visum kan verlengen bij immigratie [i.p.v een visa-run naar Cambodja]


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website