(Pgallery / Shutterstock.com)

Een grote meerderheid van de Thai is het er over eens dat de beperkingen die worden opgelegd om de verspreiding van het coronavirus te beperken, moeten worden versoepeld nu de situatie aanzienlijk is verbeterd, zo blijkt uit een opinieonderzoek van het National Institute of Development Administration of Nida Poll.

De peiling is gehouden van 4 tot 7 mei onder 1259 mensen van 18 jaar en ouder in het hele land. Er werd om hun mening gevraagd ten aanzien van de maatregelen die de regering heeft opgelegd, waaronder de lockdown.

Op de vraag of ze vonden dat de beperkingen nu moesten worden versoepeld, zei een grote meerderheid – 83,95% – “ja”. Van hen zei 34,39% dat ze het volledig eens waren met het idee, aangezien het aantal infecties was afgenomen. Nog eens 49,56% was het er mee eens, omdat door de versoepeling mensen in staat zou stellen terug te keren naar een normaal leven en hun werk te hervatten.

Ongeveer 9,93% is het niet eens met de versoepeling, zij zijn bang dat er een tweede golf van de pandemie kan komen. Zeker 6,04% is tegen het opheffen van de beperkingen. De rest had geen mening of wist het niet.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Nida Poll: Meerderheid Thai is het eens met het versoepelen van Covid-19-beperkingen”

  1. Mike zegt op

    Tweede golf ? er is niet eens een eerste geweest. Niet vergeten het totaal aantal officiele doden in thailand door het virus in 3 maanden is lager dan -1- dag verkeersdoden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website