Verkiezingen op 24 maart (Thiti Sukapan / Shutterstock.com)

Uit een peiling van Nida (National Institute of Development Administration), blijkt dat een meerderheid in Thailand tevreden is met zowel de uitkomst als het verloop van de verkiezingen op 24 maart.

Op de vraag hoe tevreden ze waren met de verkiezingsuitslagen, op basis van hun stemmen voor hun gekozen kandidaat, liet een meerderheid weten tevreden te zijn(25,72% van hen was zeer tevreden en 43,15% redelijk tevreden). Slechts 20,47% zei dat ze enigszins ontevreden waren en 10,07% was helemaal niet tevreden, terwijl 0,59% het niet wist of geen mening had.

Op de vraag of ze dachten dat de verkiezingen correct en eerlijk verlopen waren, zei: 7,02% ja, absoluut. Ruim 18,95% zei ja, in hoge mate en 38,16% zie ja, in een gematigde mate. Ongeveer 14,81% vond dat de verkiezing niet geheel eerlijk zijn verlopen en 18,44% zei dat de verkiezingen helemaal niet eerlijk waren.

Suan Dusit Poll zegt totaal iets anders

Deze peiling staat in schril contrast met een Suan Dusit Poll waarvan vandaag de uitkomsten werden bekend gemaakt, daaruit bleek dat een meerderheid van de mensen zich zorgen maakte over de manier waarop de verkiezingen werden gehouden. Op de vraag bij de Suan Dusit Poll men  blij of teleurgesteld waren met de verkiezingen, zei bijna de helft van de respondenten (48,74%) dat ze teleurgesteld waren in de verkiezingscommissie vanwege het gebrek aan transparantie. Er zijn flinke vraagtekens bij het tellen van stemmen wel eerlijk is geweest. De vertraging in de aankondigingen van de verkiezingsresultaten, versterken dat gevoel.

De Nida-peiling werd uitgevoerd op 25-26 maart onder 1.182 mensen uit het hele land van verschillende opleidingniveaus  en beroepsgroepen, die zij gaan stemmen bij de verkiezingen van 24 maart.

Een meerderheid, 91,96% van de respondenten, zei dat ze op 24 maart stemden terwijl de rest, 8,04%, al 17 maart tijdens de voorverkiezingen had  gestemd.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Nida Poll: De meeste Thai zijn ’tevreden’ met verkiezingsresultaten”

  1. theoS zegt op

    Blijkbaar waren de kiezers toch niet zo tevreden want de protesters zijn al weer de straat op gegaan. Dit een week na de verkiezingen. Nu is het wachten op de onvermijdelijke coup. Ach ja, TIT oftewel Azie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website