Een 27-jarige Nederlandse toerist is gisteren opgenomen in het ziekenhuis nadat hij is neergestoken bij een verkeersruzie met twee Thaise mannen op Koh Samui.

De politie zoekt naar aanleiding van de steekpartij naar twee Thaise jongeren die op motorfietsen reden.

Het incident vond plaats op de Samui ringweg bij Bo Phut gebied. Bij een kruising stapten de mannen af en ontstond er een gevecht. Volgens het slachtoffer had hij de overhand in het gevecht en trokken de Thaise mannen toen een mes. Hij werd gestoken in zijn borst en ribben, daarna vluchtte de daders.

Locals brachten de man naar het ziekenhuis en de politie maakt een klopjacht naar de daders.

Bron: Daily News

17 reacties op “Nederlandse toerist neergestoken na verkeersruzie Koh Samui”

 1. Michel zegt op

  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er iets niet klopt aan dit bericht. De man ziet er niet bepaald uit als een Nederlander en zijn naam, Dasemil Solakovich, klinkt mij ook niet heel Nederlands in de oren.
  Lijkt mij eerder een Rus of Oost-Europeaan. Zou ook nog uit een Balkan land kunnen komen.
  De mensen uit die landen zijn vaak behoorlijk agressief, ook in het verkeer.
  Ook Thai laten niet met zich sollen. Als je dan als een dolle om je heen staat te slaan kan het wel eens gebeuren dat die Thai dan een wapen pakt.
  Ik zeg niet helemaal eigen schuld dikke bult, maar iets minder agressie en iets meer hoffelijkheid had dit volgens mij kunnen voorkomen.

  • Jack zegt op

   Michel zet je roze bril af,de Thaise viezerikken moeten opgesloten worden,en snel. Iedere dag worden Europeanen aangevallen om niks,in de winkelcentra zoals MBK heb ik het al gezien dat een Europeaan aangevallen werd om niets,de Thais staan dan te kijken als een stel debielen.Ik was de enigste die die man hielp.

  • Tino Kuis zegt op

   Vertel es: hoe ziet een Nederlander er uit? Net als jij en ik? Of anders?

 2. loe zegt op

  factcheck svp

  Niet om het een of ander en niet dat het er minder ernstig door is,
  maar volgens ”Daily News”/ThaiVisa.com heet de man Dasemil Salakovich.
  Dat lijkt me niet echt een Nederlandse naam.
  Maar het blijft gevaarlijk op Samui.

  • Khun Peter zegt op

   Ahmed Aboutaleb is ook niet een echt Nederlandse naam. Toch is hij wel Nederlander en ook nog eens burgermeester van Rotterdam.

  • Eric zegt op

   Zlatan Ibrahimovic is een zweed, W.Gerschtanowitz en V. Koblenko hebben een NL-paspoort.

   En dit zijn enkel wat “bekende namen”.

 3. Johan zegt op

  Zo’n klein eiland ,als ze willen hebben ze die zo te pakken,als ze willen he.

 4. conimex zegt op

  Zou het niet kunnen, dat de man het zelf uitgelokt heeft, gedraag je als gast en dan geloof ik nooit, dat je zomaar wordt aangevallen, wanneer een buitenlander in Nederland opgefokt staat te doen, kan hij ook wachten tot hij de verkeerde tegen komt. Ik woon hier meer dan 30 jaar, ik gedraag me normaal, heb nog nooit zoiets onder vonden.

  • Aroyaroy zegt op

   Je blijft altijd een vreemdeling, ook in Azië , hou rekening dat er ook daar rondlopen met een kort lontje zoals overal ter wereld.

  • T zegt op

   Ja natuurlijk de standaard rozebrillen reactie, de cultuur, de farang zal het wel uitgelokt hebben etc. etc.
   Waarom nooit dit mag gewoon NIET gebeuren, zowel bij een farang als een Thai niet, ik vraag me ook af waar die zinnen vandaan komen als Thailand land off smiles, en dat Thai zo een vredig volk zouden zijn. De Thaise samenleving zit momenteel vol geweld richting alles iedereen man/vrouw/dier/kind/oud/jong en de berichten die hier regelmatig binnenkomen zijn nog maar een voorzichtige selectie.
   Sla een ( engelstalige ) Thaise krant eens open en lees eens wat er allemaal gebeurd dat is gewoon bijna Mexicaans geweld. En natuurlijk zullen er wel mensen gaan antwoorden dat in hun dorpskrant in de Isaan alleen een groot trouwfeest of als een buffel gestorven is groot nieuws is. Maar iedereen die Thailand langer als vandaag kent weet dat er op het moment qua veiligheid wel veel meer speelt.

 5. Renévan zegt op

  Bij de do’s en dont’s in Thailand kunnen ze ook wel toevoegen dat je in het verkeer bij een (klein) conflict beter je mond kan houden. Toen ik onlangs mijn rijbewijs verlengde werd er een opfris video vertoond, ik was in de veronderstelling dat deze over verkeerssituaties etc. zou gaan. Het was echter meer een soap die erop neer kwam dat Thaien in het verkeer hun korte lontje (gezichtsverlies) beter moeten beheersen. Als we op de brommer rijden en bijna van onze sokken worden gereden door een Thai, dan heb ik van mijn vrouw de instructies gekregen om mijn mond te houden. Dat zal deze meneer dus wel niet gedaan hebben, met niet zo leuke gevolgen. Gezichtsverlies is bij de Thaien cultuur, dat mag van mij zo de prullenbak in. Een discussie voeren met een Thai over iets, is doorgaans onmogelijk.

 6. tjerk zegt op

  Het is weer heel normaal voor sommige mensen als je iemand een met een mes neer steekt .

 7. Dre zegt op

  Beste Aroyaroy

  Waarom komt toch steeds de gedachte naar voor dat we in Thailand “vreemdeling” zijn. Ben het daar helemaal niet mee eens.
  Een vreemde ben je inderdaad wanneer je je niet verdiept in de gewoontes en de leefwijze van inwoners van ’n bepaald land, of het land waar je vertoefd. Zo simpel is dat.
  en Renévan, gezichtsverlies IS een cultuur bij de Thais en gezichtsverlies zullen ze steeds trachten te vermijden.
  Zegt het woord ” gezichtsverlies ” niet méér dan genoeg ? GEZICHT en VERLIES.
  Die woorden , zijn op zich, al een gouden raad die ons meegegeven wordt.
  Bij een naderend conflict ; zwijgen , je omdraaien en verder stappen. Niet meer omkijkend.
  het is omdat een Thai ” in het gezicht …………..”.
  Een Thai valt niet in de rug aan. Uitzonderingen tena gesproken.
  Daarom ook dat een discussie met een Thai doorgaans onmogelijk is.
  Eens gaf m’n vrouwtje me de raad en zei; ” when I’m angry, please stop with talk and go walk for 1 ore 2 hours, and when you come back angry will be over and never talk about the reason why you make angry.

  groetjes Dre

  • Daniel Vl zegt op

   Een buitenlander mag wel zijn gezicht verliezen, Ook zijn geld en ook zijn auto. Laat eens je auto gebruiken en ze denken reeds dat je hem hun gegeven heb. Heb je uw auto nodig dan moet je het nog mooi vragen en word er al bijgezegd te tanken als je terug komt.
   Tracht er niet over te praten een Thai moet altijd gelijk hebben al moet hij op de kop gaan staan..Ook word snel gedreigd naar de politie te gaan
   Nog een redenering is “In onze familie is dat de gewoonte”.

 8. chris zegt op

  Geweld is nooit goed te praten, maar soms wel verklaarbaar. Of dat hier het geval is weet ik niet. Daarvoor is de informatie van diverse kanten (verdachte, slachtoffer, politie, getuigen) veel te summier.

 9. pw zegt op

  Ik ben één keer bijna dood gereden.
  Twee dagen intensive care, twee operaties en de rest van mijn leven last van mijn been. Maar ik leef nog.

  Gisteren was het weer zover:

  Ik rijd op mijn motorbike op het midden van het baanvak. Het is druk, ook het tegemoet komend verkeer is één grote stoet auto’s en motorbikes. Van inhalen is geen sprake en dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zo ongeveer dezelfde snelheid. Als de mogelijkheid zich voordoet rijd ik links van de auto’s. Hoewel links inhalen officieel niet mag als er slechts twee baanvakken zijn, doet iedereen dat. Hier kon dat niet want de ‘vluchtstrook’ (er is hier een markt) wordt hier vrijwel permanent verstopt door dubbelparkeerders. Ook zijn er regelmatig malloten die hun portier opengooien zonder te controleren of er iets aankomt.

  Ik rijd daarom op het midden van het baanvak, op 4 meter afstand van mijn voorganger (auto).
  In mijn spiegel zie een grote witte auto, merk BMW. Samen met Mercedes bevatten deze auto’s in mijn ogen de meest egoïstische en onbeschofte bestuurders. Hoe groter de auto, hoe groter de hufter.

  De BMW nadert de achterkant van mijn motorbike op zo’n 50 cm afstand. Ik schrik daarvan en draai mijn hoofd om, om duidelijk te maken dat ik dat niet op prijs stel. Geen opgestoken vingers, gewoon netjes. Ook geef ik twee maal een kort signaal met mijn claxon. Ik hoor het toerental van zijn motor oplopen, alsof er een groot grommend beest achter me rijdt. Hij gaat iets naar links en gaat links van me rijden. Natuurlijk kan hij ook niet verder, maar gaat nu steeds verder rechts rijden. Hij nadert me op zo’n 20 cm afstand en dwingt me richting tegenliggers.

  Ik weet met kunst en vliegwerk mijn vege lijf te redden en ontsnap aan deze idioot. Nu weet ik waarom een vluchtstrook een vluchtstrook heet!

  Na 9 jaren Thailand weet ik dat het levensgevaarlijk is feller te reageren op verkeersklootzakken als deze. Persoonlijk vind ik het regelrechte terreur in de meest letterlijke betekenis van het woord. En ja, ook ik buig ervoor omdat ik liever geen mes tussen mijn ribben heb. Ik heb gemerkt dat dit soort agressief gedrag in het verkeer sneller erger wordt. Alsof het ook gezichtsverlies betekent als er een motorbike vóór hun bolide rijdt. Dat kán niet, lijkt het wel. En daarom drukken we die simpelweg van de weg.

  Ik word kotsziek van dit gedrag. Ik word kotsziek van de Thaise trots. Ik word kotsziek van het eeuwige excuus van gezichtsverlies wanneer er weer iemand neergeschoten wordt.

  Vier jaar geleden liep ik van een etentje naar huis. Keurig aan de rechterkant van de weg. Een vriend van me liep vóór me. Ik zie hem nog wegspringen. Ik was daardoor te laat. Ik werd vol geraakt en kwam in het ziekenhuis pas weer bij kennis.

  De motorrijder verklaarde later tegenover de politie: ‘Mijn vader was jarig, we dronken ‘wat’ whiskey waardoor ik té dronken was om de farang op te merken’. De politie vond het blijkbaar een goed excuus.

  Enkele dagen na mijn operatie staat dezelfde idioot in mijn ziekenhuiskamer. Met zijn complete gezin, neefjes en nichtjes en wat er verder nog meer gehuurd kon worden om de zieligheid op te voeren. ‘Kijk eens, hier moet ik allemaal voor zorgen, dus claim alsjeblieft geen financiële vergoeding’. Geen enkele vorm van berouw, geen sorry, geen niks. Ik vroeg mijn vriendin ze uit de kamer te flikkeren en had ook hier behoefte aan een teiltje.

  René en Claudia, hebben jullie nog een ticket over?

 10. Rob V. zegt op

  Bijzondere reacties… Of hij Nederlander bent staat los van de naam. Zijn ouders kunnen naar Nederland zij gekomen, hij kan zelf genaturaliseerd zijn enzovoort. Commentaar dat hij niet op een Nederlander lijkt is nog grappiger, Nederlanders ook hen die al vele generaties hier wonen, heb je in allerlei soorten en maten. Hoe een Nederlander er uit ziet… het zou niet moeilijk zijn daar een Godwin reactie op te geven. Nu maakt de pers of politie natuurlijk weleens fouten (miscommunicatie, slordigheden, blunders) dus 100% weten we niet of hij Nederlander is. Net als we dst niet zeker kunnen weten als zijn naam ‘Jan de Boer’ is. Doet er ook niet toe.

  En wie het uitgelokt heeft? Wat heeft het er mee te maken of je toerist bent? Of je nu te gast bent als toerist, semi migrant (langverblijver), een migrant of er geboren en getogen bent… wederom irrelevant. Alle mensen hebben zich normaal te gedragen. Helaas zijn er hufters en mensen met een kort lontje. Onder de Thai en de niet-Thai. We weten dus niet of iemand een grote bek had en dat dus een of beiden betrokkenen de boel deden escaleren. Of is dit alweer een stereotype aanname dat mensen met nationaliteit X geneigd zouden zijn tot escalatie ipv deescalatie?

  Thai en Nederlanders zijn net mensen. Je heb er met een grote bek en je hebt ze met fatsoen. Verstandig is om geen escalatie te zoeken maar uiteraard niet over je heen te laten lopen. Zonder geschreeuw, kalm proberen te blijven, even tot 10 tellen of weg lopen. En als de gemoederen iets gezakt zijn de dialoog aan gaan met respect en proberen je in leven in de ander. Dat werkt doorgaans prima met met de meeste andere mensen op aarde. Helaas niet altijd maar het is onzin dat je met bijvoorbeeld een Thai geen goed gesorek zou kunnen voeren over een voorval.

  Maar ik dwaal erg af, moest dit even kwijt want stereotypen en vingertje wijzen vind ik onverstandig en zeker nu niet op zijn plaats. Laten we eerst maar eens afwachten of er meer feiten bekend worden voordat we oordelen. Speculeren kan maar neem niets aan tot dat het vastgesteld is. En belangrijker: wens deze man een voorspoedig herstel. Geweld is nooit het antwoord! Ook niet als je zelf niet 100% perfect of foutloos hebt gehandeld. Ik wens meneer dus het beste en dat de politie deze zaak voortvarend en rechtvaardig mag beslechten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website