Foto: Talk News Online

De Nederlander Edwin Buse (50) is verwikkeld in een langlopende zaak over ziekenhuisrekeningen in Hua Hin over de periode 2015 – 2016. Hij wil dit doorzetten zodat andere buitenlanders niet worden misleid.

De gezondheidsautoriteiten in Thailand gaven de man al eerder gelijk en het ziekenhuis moet 12.746 baht terugbetalen aan de Nederlander. Edwin was het niet eens met de extra 300 baht (of 15% meer) per bezoek, die hij moest betalen voor de behandeling van darmkanker. Desondanks is Edwin niet tevreden over de terugbetaling en heeft deze geweigerd. Hij heeft daarom een klacht ingediend bij de politie in Hua Hin.

Volgens hem gaat het niet om het geld maar om het principe. Ziekenhuizen laten buitenlanders extra betalen terwijl dat niet mag. Hij is van plan om te blijven vechten voor zijn recht en hij wil dat andere buitenlanders niet, net zoals hij, belazerd worden.

De man is een voormalige treiningenieur en nu geitenhouder in het district Klong Wan (Prachuap Khiri Khan).

Bron: Talk News Online

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Nederlandse kankerpatiënt in Hua Hin vecht voor rechtvaardigheid ”

 1. Evert zegt op

  Goede zaak Edwin.

 2. Harry Romijn zegt op

  Kunt u zich het commentaar uit Thaise hoek al voorstellen, als wij in NL Thais meer lieten betalen dan gewone NL-ers ?

 3. HENK APPELMAN zegt op

  Moderator: Onleesbaar door te veel schrijffouten en/of het ontbreken of verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.

 4. L.Burger. zegt op

  Moedig hoor.
  Hij moet maar oppassen bij die geitenfarm.
  Er zou zo maar iemand kunnen gaan controleren op principes van de thaise wetgeving.

 5. Eddy Jolie zegt op

  Reuze goed dat je doorzet
  Zyn ziekenhuizen die een bordje durven zetten Farang + 15%
  Heb een geval gehoord + 1000 % ( ziekenhuis opname )
  Gelukkig is de regering nu toch bezig er iets te proberen aan te doen
  Hopelyk aanvaarden ze je klacht !

  • Johan zegt op

   Dat lijkt me wel wat overdreven +1000%, dan zou je dus het 10- voudige van wat de Thai betaalt betalen. Overigens ben ikzelf een paar naar het ziekenhuis geweest en 1x opgenomen, maar dat zijn al bagenoeg Europese bedragen die worden gerekend.

 6. janbeute zegt op

  Misschien ook weer iets voor de nieuwe minister van toerisme en sport om op toe te zien.
  Er dus ook op te letten dat toeristen en ook hier voor op langere tijd verblijvende pensionadoos niet als melkkoe gebruikt gaan worden om de te korten van de ziekenhuizen te compenseren, of om de zakken van de aandeelhouders en managers van prive ziekenhuizen te spekken.

  Jan Beute.

 7. Erwin Fleur zegt op

  Beste Redactie,

  Als ik in zijn schoenen zou staan had ik het zelfde gedaan.
  Ongeloof’ en geld binnen “harken” van een persoon die netjes betaald voor zijn behandeling.

  Als buitenlander denken ze dat je toch genoeg geld hebt.
  Deze man moet zeker zijn geld terug krijgen! Erger(kan bijna niet) is dat alle Falang al genoeg getild worden.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 8. leppak zegt op

  Ik denk dat het nuttig is om lezers van Thailandblog op de hoogte te brengen van meldingsinformatie bij klachten: waar kan ik terecht als er een klacht is over dit soort praktijken. Telefoonnummers, e-mail, adressen van Thaise instanties die hier iets aan kunnen doen.
  Heeft iemand die informatie??

 9. peter janssen zegt op

  Respect voor deze actie. Zou veel vaker moeten gebeuren. Helaas is de Thaise reactie voorspelbaar. Als het je niet bevalt, ga dan terug naar je land van herkomst. (de redenatie van Trump). Een inhoudelijke discussie met Thai is niet mogelijk.Het toegeven dat dit een van de vele misstanden is zou gezichtsverlies betekenen en dat moet voorkomen worden.
  Graag veel meer aandacht voor de ernstige misstanden in de medische zorg in Thailand.
  Kan er een boek over schrijven.

 10. theoS zegt op

  Doet het Sirikit Naval Medical Hospital ook. Daar betaald een Farang dubbel voor alles. Op een vraag van mijn Thaise ega kreeg zij als antwoord “farang pay double”. Achter elk item op de rekening staat ook, niet Thai.

 11. theoS zegt op

  Aanvulling, de behandeling van mijn gebroken been werd trouwens betaald door de Thai die mij aanreed. Hielp niets dat hij Thai was, ik was een Farang en daar moest dubbel voor betaald worden. Sirikit Hospital.

 12. Gerard zegt op

  Als mensen zoals Edwin op 2 fronten moeten strijden dan is dat meer dan triest..
  Ik hoop dat hij beiden gevechten gaat winnen waarbij de strijd tegen kanker natuurlijk het belangrijkste is!!
  Neemt niet weg dat de opstelling van het ziekenhuis ronduit schandalig is.
  .

 13. chris zegt op

  Wat als onrechtvaardig wordt gezien of beoordeeld is niet altijd in strijd met de wet. Daar ligt het centrale probleem.
  De Nederlandse universiteiten vragen veel meer collegeld van studenten die uit niet EU-landen komen dan aan studenten uit EU-landen. En al die studenten krijgen hetzelfde onderwijs en dezelfde voorzieningen.
  Als ik in Nederland mijn huis te koop zet hoef ik het niet te verkopen aan een persoon die er (meer dan) de vraagprijs voor geeft als ik die persoon niet mag. Het staat mij vrij om te bepalen aan wie ik mijn huis verkoop en voor welke prijs.

 14. Siamees zegt op

  En dan versteld staan dat er vele gaan lopen of andere oorden gaan opzoeken.

 15. Sjaak S zegt op

  Dat het niet juist is, ben ik het mee eens. Maar hier staan maar wat getallen, die niet aangeven wat de werkelijke situatie is.
  Hoe vaak was hij in behandeling? Hij betaalde volgens een krant 300 Baht i.p.v. 50 Baht per bezoek. Hoe vaak legde hij de afstand van 200 km naar het ziekenhuis af? Een keer per week? Twee keer per maand?
  Dat staat er nergens bij. Hem werd 12746 Baht aangeboden.
  Hier in het artikel staat dat hij 300 Baht extra moest betalen. Dit in tegenstelling tot wat bovenstaande krant (Wochenblitz), https://www.wochenblitz.com/index.php/home/wochenblitz/2013-09-11-07-01-26/item/3131-kampf-fuer-gerechtigkeit-niederlaendischer-ingenieur-mit-krebs-von-thailaendischen-medien-interviewt?fbclid=IwAR1_PIwO1sPTatb9xM7S72TjhSM9yFKd1ZuxdToaUECiUQeWLl0NkuRYg_s

  Ik gun de man zijn gelijk, maar dan moet het verhaal wel kloppen en niet aan alle hoeken en kanten met getallen gegooid worden die niet kloppen of geen goed beeld geven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website