De Telegraaf schrijft vandaag over een Nederlander die is neergestoken na een ruzie op Koh Samui maar daarna zelf in de cel terecht kwam. Het zou gaan om Gerard van Vulpen die op Oudejaarsavond ruzie kreeg over een barrekening op het eiland en vervolgens werd neergestoken door een medewerker van de bar.

Hij raakte zwaargewond en belande op de intensive care, de dader(s) echter werden niet gearresteerd omdat zij de politie zouden hebben betaald. Gerard kreeg daarna het verwijt dat hij drugs had gebruikt, volgens een bloedtest in het ziekenhuis, en werd tot zijn verbazing zelf vastgezet.

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt alles in het werk te stellen om de Nederlander vrij te krijgen.

Lees hier het volledige bericht in de Telegraaf: www.telegraaf.nl/nieuws/3218592/nederlands-slachtoffer-steekpartij-in-thaise-cel

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Nederlands slachtoffer steekpartij beland in cel op Koh Samui”

 1. Joe Argus zegt op

  Typisch Thailand, waar het slachtoffer het bij de autoriteiten meestal heeft gedaan, in bijna elk geval zo wordt behandeld. Doe zelf ‘s nachts in Noord-Thailand (Nan provincie) geen oog dicht door discogedreun. De Tourist Police zei mij dat ik dan ook maar niet in het feestseizoen had moeten komen, met andere woorden: het is hier altijd de schuld van de farang, want als die niet naar Thailand was gekomen, was er helemaal geen probleem geweest. Thaise logica, ook sommige NL-ers in Thailand zijn er al mee besmet geraakt !

 2. Jan zegt op

  Vreemd verhaal …….in het artikel staat niet te lezen dat de heer van Vulpen ontkend drugs te hebben gebruikt.
  Beetje stom als hij wel gebruikt heeft zeker als je een aantal jaren in Thailand hebt gewoond moet je toch beter weten.
  Ik schat in dat hij er nog 3 maandjes bij krijgt en dan voorlopig Thailand niet meer in mag.

 3. Johan zegt op

  Daar schrik ik van. Kwam Gerard vaak tegen op Koh Samui en ken hem als een bemiddelijk mens. Hopelijk wordt het probleem snel opgelost.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website