Een 40-jarige Nederlander wordt verdacht van de moord op zijn Thaise vrouw. Het lichaam van de vrouw (35) werd gistermiddag door haar vader gevonden in hun woning in Hom Kret (Nakhon Pathom). Hij had al drie dagen niets gehoord van zijn dochter.

Afgaande op de verwondingen aan hoofd en gezicht vermoedt de politie dat de vrouw gedood is met een hard voorwerp. Bij haar lichaam werd een beschadigde tablet gevonden. Aan de muur hing een handgeschreven bericht in het Engels met verwijten aan de vrouw [geen details].

Buren zeggen zaterdagavond gehoord te hebben dat het echtpaar ruzie maakte. De volgende ochtend reed de man weg en sindsdien is hij niet teruggekeerd. Sommige zeggen dat de man zijn echtgenote verweten had te vaak op Facebook en Line te chatten.

De foto van de man is naar alle grensposten gestuurd om te voorkomen dat hij het land uitvlucht. Het echtpaar had sinds twee jaar een relatie en had drie maanden geleden het huis betrokken waar het drama zich afspeelde.

(Bron: website Bangkok Post, 7 oktober 2014; de krant heeft er vandaag geen woord over)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nederlander verdacht van moord op zijn Thaise echtgenote”

 1. Pat zegt op

  In het volgens sommige toch zo gevaarlijke Thailand valt het mij op dat moord en doodslag zich vooral afspeelt in de relationele huiselijke sfeer.

  Daar waar je de moorden op toevallig gekozen slachtoffers (toeristen, expats) kan tellen op één hand, en dan hou je nog vingers over, stijgt het aantal partnermoorden zienderogen.

  Je kan het bijna niet bijhouden en voor mij een aanwijzing dat er soms misschien toch wel lichtzinnig wordt getrouwd met Thaise dames, die achteraf niet zo zachtaardig blijken te zijn dan de westerse man vooraf denkt??

  Voor mij geen belangrijk thema, vermits ik gelukkig getrouwd ben, maar dit veilige land dan zo vaak onveilig voorstellen zoals sommige doen, vind ik niet fair.

  Het geweld in de Thaise samenleving speelt zich dus zeker niet af op straat of op de eilanden, wel vaak in huis tussen vrouw- en manlief.

 2. Dick van der Lugt zegt op

  Update Nederlander verdacht van moord op zijn Thaise vrouw. De man is inmiddels aangehouden in Cambodja. Hij heeft toegegeven ruzie met haar te hebben gemaakt, maar ontkent haar geslagen te hebben. Hij had de tablet afgepakt en haar een duw gegeven waardoor ze met haar hoofd een kast raakte. De politie betwijfelt of het zo gegaan is gezien haar ernstige verwondingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website