Een Nederlandse toerist van 20 jaar is overleden na een val uit een condominium in Bangkok tijdens een intieme nacht met een Thaise transseksueel die hij op Khao San Road ontmoette.

Rik S. werd maandag om 03.30 uur plaatselijke tijd door de politie levenloos aangetroffen bij Ivy Residence, een appartementencomplex met 20 verdiepingen in het gebied Pinklao. Hij lag naast een Honda Jazz met een gedeukt dak, waar hij waarschijnlijk op terecht was gekomen.

De Thaise ladyboy Phimonphat K. (37) vertelde de politie dat ze Rik had ontmoet in een pub op Khao San Road op zondagavond en nodigde hem uit mee te gaan naar haar kamer op de 5e verdieping. De Nederlander liep het balkon op terwijl zij op het toilet was. Na het toiletbezoek ontdekte ze dat de de man naar beneden was gevallen. Volgens haar was hij dronken.

De politie zegt geen sporen van ruzie of geweld in de kamer te hebben aantroffen maar zal de zaak nader onderzoeken. Daarvoor worden onder andere de beelden van beveiligingscamera’s gescheckt.

Bron: Bangkok Post – Foto: Ivy Residence Pinklao

No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Nederlander (20) overleden na val uit appartement Bangkok”

 1. Henk zegt op

  Altijd al vreemd gevonden dat er zoveel buitenlanders van balkons vallen in Thailand… Misschien moet de wetgeving eens verplichten om alle vensters die uitgeven op zo’n balkon eens dicht te metselen ?

  • Rob E zegt op

   Mischien wel ook al die balkons laten verwijderen en alle ramen dichtmetselen, stel je voor dat die ruit breekt en er valt iemand door naar beneden.

  • Jasper zegt op

   Beste Henk, Ik weet niet of je wel eens op een gemiddels thais balkon hebt gesttan, maar in het merendeel van de gevallen is de railing voor ons, lange Europeanen bizonder laag. Ik voel mij in ieder geval nooit veilig op een dergelijk balkon, ook al omdat op hogere verdiepingen de wind hard kan zijn. Voeg daar een stevige dronkenschap bij en je hebt een prima recept voor een ongeluk….

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Denk dat de lagere balustrades aan de Thaise balkons ook wel een belangrijke oorzaak kunnen zijn.
   Laat er dan nog alcohol in het spel zijn en het wordt er niet meteen veiliger op.

   Waarmee ik niet wil zeggen dat het in dit geval ook de oorzaak is.
   Misschien vertellen de camerabeelden, of bijkomend onderzoek meer over de werkelijke oorzaak.

  • ThailandVisitor zegt op

   Niet alleen altijd vreemd gevonden, maar ook altijd weer de verklaring van de politie dat het een ongeluk is, drank in het spel, drugs of zelfmoord. Er is geen land in de wereld waar zoveel buitenlanders omlaag vallen als in Thailand. Het komt ook alleen maar voor in Thailand in een frequentie en hoeveelheid die toch riekt naar opzet.

   • Khun Peter zegt op

    Kan je ook omhoog vallen dan?

    • Leo Th. zegt op

     Ja hoor, maar dan zonder spatie. Met name in de politiek kan je veel omhooggevallen personen vinden. Hebben een belangrijke functie zonder daar geschikt voor te zijn. Maar staat natuurlijk geheel los van het tragische ongeval dat deze jongeman is overkomen.

     • Cornelis zegt op

      ‘Omhoogvallen wegens gebrek aan gewicht’, noem ik dit fenomeen…….

   • E. zegt op

    Zou het kunnen zijn dat er onevenredig veel “farangs” met psychische problemen in badplaatsen als Pattaya rondlopen? Drank, depressies….

    Ik geloof inderdaad dat verreweg het meerendeel van de ongelukken drank-gerelateerd zijn. Bezopen, lage relingkjes…. En suicides. Maar om te denken dat de Thai er een hobby van heeft gemaakt om farangs van balkons te douwen… nope.

    • Gringo zegt op

     Het ongeval gebeurde in Bangkok, dus wat Pattaya er mee te maken heeft……

 2. Kees zegt op

  Triest, zo jong. Wat er ook precies gebeurd is, je kunt met redelijke zekerheid vaststellen dat zonder grote hoeveelheden alcohol in het spel er niets gebeurd was.

 3. Sayjan zegt op

  Heel eenvoudig gewoon hekwerk op de balkons bevestegen voorkomt een hoop ellende.

 4. Michel zegt op

  Van de combinatie alcohol met yaba schijnen velen te denken dat ze kunnen vliegen.
  Het landen gaat helaas meestal wat minder goed.

  • E. zegt op

   Totaal irrelevante opmerking Michel. Een boute opmerking, gaat nergens over jongen.

   Combinatie yaba en alcohol?

   Dit lijkt me meer een combinatie ladderzat, luchtje scheppen op het balkon en te ver heen zijn om de situatie (lage reling?) goed in te schatten.

   Wat yaba er nu mee te maken heeft….. alsof er wekelijks toeristen onder invloed van yaba zichzelf van een balkon storten. Onzin.

   • Michel zegt op

    Als jij dat ‘onzin’ vind, prima hoor, maar vergeet niet dat yaba in de ladyboy wereld behoorlijk veel gebruikt wordt.
    Bij dit soort ‘ongevallen’ zijn best vaak ladyboys betrokken.
    Vergis je ook niet hoeveel domme mensen na een paar biertjes en/of mixjes toch een keer zo’n pilletje willen proberen.
    In het zuiden van Europa zijn balkonrailings net zo laag als in Thailand. Daar ‘vallen’ echter veel minder toeristen over de railing.

 5. IJPE zegt op

  Normaal zijn de balustrades in Europa 1.10 meter hoog dat zouden ze ook in de toeristische steden moeten doen in Thailand ,mogelijk minder ongevallen

  • Frank zegt op

   kleine aanvulling: boven de 13 meter moeten balustrades in NL wettelijk 120cm hoog zijn. (heb even opgezocht)

 6. Frank zegt op

  Jammer dat dit nog zo vaak gebeurt. De balkonrand is dan ook slechts 1 meter hoog. Ben je beetje aangeschoten, of aan het spelen, en leun je er tegen kuikel al snel erover. (er van uitgaande dat het een ongeluk is geweest). De hotels zijn duidelijk voor de toerist bedoeld, maar de bouw is niet aangepast.

  • Frank zegt op

   hoogte balkonrand kan best lager zijn dan mijn genoemde 1 meter. Zal eerder 80cm zijn denk ik. (sorry)

   • theoS zegt op

    Klopt die 80 cm. Enige jaren geleden heeft iemand die in het Hilton Hotel Pattaya overnachte deze balkon relings opgemeten. Waren 80 cm hoog.

 7. Janinne zegt op

  Vind dat in Thailand er erg veel mensen door zelfmoord/ alcohol om het leven komen. Vraag mij wel eens af hoeveel moordenaars er vrij rondlopen?
  Zelf meegemaakt dat er iemand de hersenen was ingeslagen en dit werd afgedaan als suikerziekte. Een degen onderzoek is er nooit geweest en de camera beelden waren binnen 24 uur al gewist.Tuurlijk kan het een noodlottig ongeval geweest zijn maar deze balkons vind ik vrij hoog.

 8. Gerd zegt op

  ik geloof in toeval, maar teveel toeval dat bestaat niet en het feit dat er vooral in Thailand onder toeristen en expats een vliegende ziekte lijkt te heersen is volgens mij geen toeval meer…

 9. Luc zegt op

  Balconrand in pattaya viewtalay 2b was 90 cm : levensgevaarlijk voor grote personen als ge niet oplet verre van dronken zijn. Doen laten verhogen op alle 3 mijn appartementen met 1 extra leuning zelfde en zeer goed gedaan op: Dan 115 cm is OK .De latere viewtalays zijn allemaal verhoogt gemaakt maar bij mij ongeveer de helft nog op oude hoogte. Dus veel buitenlanders kijken er niet naar om. Ben zelf 1.83 m en op 90 cm ertegen hebt ge het grootste gewicht erover .Nog gehoord vader met zoon gewoon op reling zitten indien zo laag en dan opeens tegenslag.1 van de 2 evenwichtverlies en achteruit en 2e persoon mee gesleurt : BEIDEN DOOD.

 10. Khun Hans zegt op

  ik wil alleen nog op de begane grond een kamer in Thailand

 11. André zegt op

  Ik denk in alle eerlijkheid niet, dat iemand die Thailand een beetje kent van dit bericht staat te kijken. Het blijft spijtig dat de familie van het slachtoffer nooit duidelijkheid zal krijgen over de ware toedracht. Maar ja, het slachtoffer is een farang en de andere betrokkene is een Thai, dus dat komt nooit voor de rechter.

  Wel fascinerend dat het meestal ladyboys zijn; ik vraag me iedere keer af, of het motief de betaling is, of geleden gezichtsverlies?

 12. Roy zegt op

  Als je stomdronken boven op een compressor van de airco staat te dansen!, die aan de buitenmuur is bevestigt, tja……te jong, en onervaren, RIP.

 13. chris zegt op

  Waarom zijn er zoveel buitenlandse doden te betreuren in Thailand?
  1. een hogere verkeersonveiligheid
  2. meer geweldadigheid (schiet- en vechtpartijen) en criminaliteit
  3. lagere balkons
  4. meer alcohol- (niet bier maar gedistilleerd) en drugsgebruik cq drugsverslaving
  5. zelfmoorden door een uitzichtloze situatie (soms veroorzaakt door gestrande huwelijken waar de buitenlander berooid uitkomt)
  6. moorden door Thais (die uit zijn op geld of op wraak)
  7. een natuurlijke dood sterven door ziekte en/of ouderdom.

  Daarnaast is er aantal buitenlanders die in Thailand gewoon ‘verdwijnen”, al dan niet als een bewuste strategie.

  • De Inquisiteur zegt op

   Met z’n allen dan maar snel verhuizen?
   Moet hier erg gevaarlijk zijn om te leven als ik dit zo lees … .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website