Het zwembad van het Marina Express Hotel

Het zwembad van het Marina Express Hotel in Phuket

De politie in Phuket onderzoekt de dood van een 45-jarige Nederlander op het schiereiland. Het slachtoffer overleed nadat hij een ijzeren hek aanraakte en ten val kwam bij het zwembad van zijn resort, het Marina Express Hotel. Het incident vond plaats op 8 augustus om ongeveer 18.00 uur. 

Volgende de politie heeft de Nederlander dezelfde dag ingecheckt toen hij met zijn gezin (echtgenote 50 jaar oud, zijn 16-jarige dochter en zijn 12-jarige zoon) besloot om te gaan zwemmen in het resort. Op een gegeven moment stapte de man het zwembad uit en ging naast het hek staan. Hij greep het hek vast en schreeuwde het daarna uit van de pijn. Zijn zoon probeerde hem weg te trekken, maar kreeg ook een schok en viel in het zwembad. Het slachtoffer viel ook in het zwembad en kwam daarbij ongelukkig ten val. Hij raakte met zijn hoofd een muurtje.

De Nederlander had een wond aan zijn hoofd en is vervolgens bewusteloos door het hotelpersoneel uit het water gehaald en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis werd zijn dood vastgesteld.

De politie en het de elektriciteitsmaatschappij hebben het hek onderzocht en konden niet vaststellen dat het hek onder stroom staat of heeft gestaan.Wel heeft de man verwondingen aan zijn vinger die lijken op een verbranding duiden. De echtgenote van het slachtoffer is er van overtuigd dat haar man werd geëlektrocuteerd en heeft aangedrongen op nader onderzoek.

Het lichaam van de man is inmiddels overgebracht naar Bangkok voor forensisch onderzoek.

Bron: The Puket News

5 reacties op “Nederlander (45) geëlektrocuteerd in Phuket”

 1. Erik zegt op

  RIP. Dit is niet de eerste keer dat in een zwembad in Thailand iemand door elektrocutie om het leven komt. We horen misschien de oorzaak nog.

  Redactie, Phuket is geen schiereiland maar een eiland. Maar dat terzijde.

  • ruud zegt op

   Phuket is wel een schiereiland, want Phuket is door een brug met het vaste land verbonden.
   Dat die brug een constructie is maakt geen verschil.
   Dat er water onder door stroomt ook niet, want dan zou je Amsterdam met al zijn bruggen een verzameling eilanden moeten noemen, en dat heb ik nog niemand horen doen.

 2. jimmy zegt op

  ik hoor de laaste tijd veel over ongelukken in thailand,maar als je de juiste oorzaak zoekt dan is het er niet ik denk dat ze dit zoveel mogelijk willen stil houden.

 3. luc zegt op

  Met electriciteit en aarding nemen ze het in thailand niet zo nauw : Ben zelf electro technieker en verwonderd dat er zo weinig ongevallen gebeuren .Ook in badkamers met doorstroomboiler denk hopelijk verbindingen meestal in plastiek die niet zo rap doorlaten maar bijna nergens verliesstroomschakelaar met aardleiding verbonden .Ook bij mij niet in viewtalay 2b. en had altijd lichtjes eletrische shok bij aanraken wasmachiene .Mijn vrouw vroeg een thai als hij dat kon regelen en ja direct gedaan : Draad van massa wasmachiene naar waterleiding 300 baht goe verdient .Is nu OK maar durf niet denken wat zou gebeuren als er eens volledige electriciteit op wasmachiene zou komen ??? en plombs vallen bij mij nooit uit .Denk dienen eerder als schakelaar en ik ben zelf niet bang van electriciteit maar ge moogt nooit iets vast grijpen met uw hand. Werk aan electriek en heb soms kortsluiting dat de vlammen eruit vliegen .Nooit een plomb uitgesprongen , wel electrische draden in vuur , harde knal en draden verbrandt uit elkaar..Belgie niks Direct alle electriciteit uit door verliesstroomschakelaar die uitschakeld. Dus opletten Maar aardeleiding in viewtalay bestaat gewoon niet.Ze gebruiken de waterleiding .Zou daar eens electriciteit moeten op komen en in bad ???

 4. Ser zegt op

  Ik heb in mijn nieuw (2003) gebouwde huis op alle zekeringen (behalve die van de airco’s) een aardlekschakelaar laten aanbrengen. Daar moest hier in de binnenlanden een speciale monteur voor komen. Ik heb zelf, zonder het witte reset knopje te gebruiken, alles uitgetest en het werkt. Ook voor de 2 belangrijke zekeringen van de tuin! Neem nooit het risico, vooral niet in de huizen van de Thaise mensen. Als je daar kijkt naar de elektriciteit dan vlucht je weg. In het huis van mijn schoonmoeder zit nu ook een aardlekschakelaar, maar dat kon pas, nadat alle leidingen waren vervangen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website