De lokale krant Pattaya Daily News meldt dat er een Nederlander is gearresteerd die gebruik maakte van een gestolen visum.

De medewerkers van Mukdahan immigratie laten verder weten dat er meer arrestaties zullen volgen nu ze de visumbende op het spoor is. Een aantal leden van de bende zit al vast.

Het traceren van de eerder gestolen en vervalste visa is vrij eenvoudig omdat de visumstickers genummerd zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al eerder 500 visumstickers ongeldig verklaard. Het gaat om de gestolen stickers met nummer 8486001 t/m 848650.

De Nederlander Jasper Rense C. bleek met een vervalst visum in Thailand te zijn. Hij had zich met zijn paspoort gemeld bij het Mukdahan immigratie kantoor om zijn visum te laten afstempelen. De man had een NON-O visum dat geldig was van 18 juni en afliep op 15 september 2013.

Na onderzoek bleek dat het toeristenvisum van de Nederlander met nummer 8486146 was uitgegeven in de provincie Savannakhet in Laos. Het visum is inmiddels ongeldig verklaard. Ook de herkomst van het visum was gemakkelijk te traceren omdat het Consulaat Generaal van de provincie Savannakhet (Laos) visa afgeeft die beginnen met de letter ‘A’.

De Nederlander is aangehouden wegens illegaal verblijf in Thailand.

9 reacties op “Nederlander gearresteerd met gestolen Thais visum”

 1. jeffrey zegt op

  Volgens mij klopt bovenstaande tekst niet geheel.

  Mijn zojuist ontvangen visum , uitgegeven in Den Haag begint ook met een letter “A”

  Verder bestaat nummer 8486001 uit 7 cijfers en bestaat 848650 uit 6 cijfers.

  jeffrey

  • Eddy Waltman zegt op

   De nummerring van 7 naar 6 cijfers is een tikfout iedereen ziet dat de driie eindcijfers 500 moet zijn.

 2. Aart v. Klaveren zegt op

  Meeste visa zijn illegaal in thailand ik kon een jaarvisum kopen van een politie agent in Had yai 30000bht, het is gewoon geld klopperij, en deel van de corrupte praktijken van de regering.
  Het is nog erger dan in NL en dat wil wat zeggen….

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ik lees met veel plezier je reactie.
   Gewoonlijk behoor ik bij de grote meerderheid maar plezant om deze keer eens bij de minderheid te behoren.
   Ik heb namelijk een legaal visum, verkregen aan de voorgeschreven prijs.

   • Gerard zegt op

    Goh, ik heb ook al een legaal visum!
    Dat zijn er al twee.
    Wat zou er toch mis zijn….
    Zul je nog zien dat er meer zijn………..

  • Cornelis zegt op

   Zou deze ‘stelling’ toch wel eens onderbouwd willen zien, hoe kom je erbij dat de meeste visa illegaal zijn? Heb je daar meer ‘bewijs’ voor dan het aanbod dat zegt gekregen te hebben? En dan die sneer naar corruptie in NL, pffffffff………….

  • Eddy Waltman zegt op

   Van die 30000 bht lijkt me onlogisch voor 8000 bht kun je 4x velengen per jaar. En hoe kom je zonder visum in Thailand alleen illegaal en dat van die politie lijkt me ook een boobytrap
   als je er op ingaat krijg je geen visum maar wordt je in de boeien geslagen voor ‘ omkoping’

 3. jeffrey zegt op

  Ik kan me voorstellen , wanneer een paspoort in thaialnd meegegeven wordt aan een visa runner ,je geen controle meer hebt, wie het visum in het paspoort plakt .

 4. Eddy Waltman zegt op

  Ik kan nu pas reageren op dit artikel omdat ik afgelopen maandag trubbels had met mijn verlenging. Dit was voor het eerst in 6 jaar. Ik moest s’middags om 2 uur terug komen, met een of ander rapport, politie of zo. Mijn behandelend arts heeft mij toen een attest meegegeven en binnen een half uur had ik mijn verlenging voor 3 mnd.
  Dat zal wel veranderen als ik met m’n Thaise vriendin trouw.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website