Een 65-jarige Nederlander is vandaag overleden nadat hij in zijn huis in Pattaya had geprobeerd om een defecte waterpomp te repareren.

De man was bezig met de renovatie van zijn achtertuin en woonde al jaren in het huis. Een buurvrouw hoorde een schreeuw en vond de man ernstig gewond op grond nadat hij had geprobeerd om zijn waterpomp te repareren. De buren belden de hulpdiensten maar toen die arriveerden was het slachtoffer al overleden. Het lichaam vertoonde brandplekken bij de vingers en op de onderrug door elektrocutie.

Het lichaam is meegenomen voor een autopsie om zo de exacte doodsoorzaak vast te stellen, hoewel de politie voor 99% zeker is dat een elektrische schok zijn overlijden heeft veroorzaakt.

De familie van het slachtoffer is inmiddels geïnformeerd.

Bron: Pattaya One


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Nederlander (65) in Pattaya overleden door elektrocutie bij reparatie aan waterpomp”

 1. Henk zegt op

  Helaas klakkeloos overgenomen uit Pattaya One .
  Peter is woensdag 7 juni rond 17.00 overleden en niet vandaag
  Peter woonde daar net 1 week .
  Peter zijn vrouw heeft hem daar gevonden en heeft mom hulp geroepen .
  Peter leefde toen al niet meer omdat hij al een langere tijd geëlektrocuteerd was .wellicht 20 minuten .
  Helaas krijgen we er Peter niet mee terug maar dit is de waarheid ::
  ~PETER KOK~
  Rust in Vrede
  PATTAYA:- Gisteravond 7 juni is Peter Kok om het leven gekomen.
  Peter had sinds begin deze maand een ander huurhuis betrokken waar hij zoals hij tegen zijn vrouw Noree en vrienden met enthousiasme vertelde dat hij daar de rest van zijn leven wilde wonen.
  Een mooi groot met aan de voorkant een mooie grote tuin en aan de achterkant een flink stuk grond waar hij druk bezig was om er een groot kippenhok neer te zetten voor de zoon van zijn vrouw.
  Gistermiddag even voor 17:00 uur uur is Peter begonnen aan het controleren van de aanwezige waterpomp voor de besproeiing van de tuin .Door deze pomp is hij geëlektrocuteerd.
  Waarschijnlijk heeft Peter tussen de 10 en 20 minuten onder stroom gestaan.
  De buren hebben abrupt de stroom uitgeschakeld en direct de medische dienst gebeld, die snel ter plaatse kwamen met 4 ambulance trucks maar ondanks reanimatiepogingen konden ze niets meer voor Peter konden betekenen.
  Peter was op 22 april j.l. 65 jaar geworden, het lichaam van peter is overgebracht naar het ziekenhuis van Banglamung en zal waarschijnlijk vandaag in de loop van de dag overgebracht worden naar Bangkok waar een autopsie uitgevoerd zal worden.
  Peter stond erom bekend enorm vriendelijke te zijn en graag mensen met raad maar ook met daad hielp.
  Vele mensen zullen deze man gaan missen!!
  Henk en Kai Coenen

  • Gringo zegt op

   Beste Henk,

   Bedankt voor de uitvoerige toelichting op het tragische ongeval, waarbij Peter Kok, afkomstig uit Soest, om het leven kwam.

   Jammer, dat je begint met “klakkeloos overgenomen”, want die term is zeer misplaatst. Het zij je onder de omstandigheden vergeven, maar bedenk wel, dat Thailandblog geen nieuwsagentschap is. Er zijn geen verslaggevers, er wordt niet naar politiescanners geluisterd, dus voor dit soort gebeurtenissen in eerste instantie afhankelijk van de berichtgeving in andere media.

   Belangrijk is, dat het voorval zo snel mogelijk gepubliceerd wordt om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te stellen. Het is juist de waardevolle informatie, zoals jij die aanvullend gegeven hebt, waardoor de berichtgeving op Thailandblog een bijzondere sociale functie heeft.

   Ik heb Peter Kok zelf niet gekend, maar heb wel contact met een andere naaste vriend van hem. Ik weet hoe hard dit ongeluk bij hem en de andere vrienden is aangekomen en het enige wat ik kan doen is jullie alle sterkte wensen in deze donkere dagen.

   • Willem Boshart zegt op

    Rip Peter,

    Wij kennen Peter goed voor hij naar thailand vertrok hij had hele verhalen om daar naar toe te gaan mijn vrouw ging met Peter en Noree vaak panekoeken eten in Amersfoort mijn vrouw kwam iedere week wel over de vloer bij hun en bij ons verjaardagen en de bruiloft geviert wij zijn er kapot van dochter van Noree woont nu in het huis van Peter en gaat naar Bankok toe vandaag wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van Peter

   • Henk zegt op

    Sorry inderdaad dat ik zo heb gereageerd omdat ik een trouwe lezer van Thailandblog ben waardeer ik jullie postings super . Waarschijnlijk net in het verkeerde keelgat geschoten door het lezen van Thailandblog en Pattaya-one . Hier worden onware dingen verteld maar die heb ik in mijn posting uitgelegd .Wellicht omdat ik Peter als beste vriend heb ervaren is dit in een emotionele flits gedaan .Nogmaals sorry .
    Henk en Kai

    • Gringo zegt op

     Henk, deze reactie vind ik van grote klasse, bedankt!

    • Carola zegt op

     Beste Henk,

     Ik geloof dat goed dat er soms wel iets verkeerd kan schieten jij en Roel waren zijn beste maten jullie kende hem als geen andere.
     We zullen hem zeker gaan missen wij ook en eigenlijk iedereen die Peter en Noree kende
     Denken jullie ook wel aan jullie eigen niet dat jullie er onderdoor gaan dat is wat Peter niet wilde.
     Heel veel sterkte ook voor jullie in deze moeilijke en zware periode

 2. Khun Peter zegt op

  Familie, vrienden en kennissen gecondoleerd. Verschrikkelijk om zo het leven te verliezen.

  • Antonio zegt op

   R.I.P. (eter)
   HE WAS A VERY GOOD MAN….
   TonyM

 3. NicoB zegt op

  Zijn vrouw, overige familieleden, vrienden en kennissen wens ik veel sterkte om het grote verlies door dit noodlottig ongeval te verwerken.
  Zo jammer, zo triest, zo jong, zo fijn onder de pannen van een nieuwe woonstee en dan dit.
  Rest in Peace Peter.
  NicoB

 4. bona zegt op

  Bijzonder jammer ! onze oprechte deelnemng.
  Hopelijk heeft hij een gelukkig leven achter de rug.

 5. Walter zegt op

  Alles wat in Thailand op stroom werkt is onveilig. Peter komt er niet door terug maar sluit alsjeblieft de stroom af als je met of in de nabijheid van elektrische apparaten moet werken.

  • Antonio zegt op

   Wat te denken van elektriciteit boiler in hotelkamer douche………
   Hardstikke gevaarlijk
   Heb zelfs in douche van hotel niet geaard kabel uit boiler gezien die voor monteur (?) een draadje te veel was en gewoon liet hangen dus …….
   Gelijk ander kamer gevraagd….en dan nog gezegd dat het gevaarlijk is
   Ze keken mij aan of ik het in Keulen hoorde donderen…..en lachen wat is deze falang toch gestoord want er was wel heet water dus……waar bemoeid deze falang zich mee….
   Dus mensen kijk voor het douchen altijd naar electriciteit boiler
   Ze zijn altijd zichtbaar want je kunt zelf de warmte van het water bepalen
   TonyM

   • theoS zegt op

    Alles in Thailand staat onder stroom en ik heb zelf veel dingen geaard. Ik heb een gas geyser in de badkamer, ik denk de enigste in Thailand en laat geen electrische apparaten toe ook geen stopcontacten in de badkamer. Als ik iets electrisch moet repareren dan gaat eerst de stroom uit.

 6. Frank zegt op

  Triest voor de nabestaanden,

  Laten we hiervan leren en de elektrische installatie in onze huizen voorzien van een Safe-T-cut (vergelijkbaar met aardlekschakelaar in NL). Deze beschermt alle groepen en dus personen die contact maken met spanning en aarde. Een veel toegepaste aardpen tot in het grondwater is NIET afdoende om personen te beschermen! Zonder reclame te willen maken wil ik toch vermelden dat de Safe-T-cut verkrijgbaar is bij bijv een Global of Homepro. Kost wel zo’n 8000 Thb exclusief aanleggen door een specialist maar je bent wel beveiligd.

  Helaas helpt bovenstaande niet meer voor Peter maar laten we meer ongelukken voorkomen.

  Frank

 7. karaggo zegt op

  Dat laat wel weer zien hoe belangrijk de aardlekschakelaar is!
  Wat triest dit verhaal.

 8. Jacques zegt op

  Dit zijn berichten die je nooit wilt lezen maar helaas voor Peter en zijn familie werkelijkheid geworden. Veel te vroeg heen gegaan . Heel veel sterkte gewenst met dit verlies aan de familie van deze stadsgenoot en landgenoot.

  Wat Frank vermeldt (safe T cut ) is bittere noodzaak in Thailand en kennelijk bij Peter nog niet geïnstalleerd.
  Ik ben wel in het bezit van dit apparaat en tevens dien je deze iedere maand te controleren (testen) want bij nalaten is 100 % zekerheid dan niet gegarandeerd volgens de installateur.

 9. Joost M zegt op

  Niet alleen de aardlekschakelaar is belangrijk.In veel huizen is de zekering te zwaar.Voor pomp is 16 amp voldoende . Hier in Thailand vaak gezekerd met 32 amp. Het beste is natuurlijk alle stroom er af als men er aan werkt. Maar er komt altijd een moment van uit proberen. Dus in huis altijd zo laag mogelijk zekeringen plaatsen .Maak een som van verbruiken aan elektra.
  ZOEK OP GOOGLE EEN FORMULE OM HET UIT TE REKENEN

 10. Ben Geurts zegt op

  Zo zie je maar weer dat het met de elektrische installaties in Thailand en niet alleen Thailand slecht gesteld is. 90% heeft geen aardlekschakelaar zo ja dan te hoog ingesteld.
  Bij mij thuis heb ik 16 aardlekautomaten geinstalleerd.
  Het zwembad heeft in zijn besturingskast eigen aardlekautomaten.
  Alle aardlekautomaten zijn diverse stroomsterkte maar allemaal 30mA.
  Het is gewoon een kostenplaatje.
  Ink woon in pattaya maprachan gebied.
  B. Geurts

  • David H. zegt op

   Heb zo ooit meegemaakt dat ik in zwembad van mijn toenmalige huurcondo de onderwater zwembad verlichting ik er een aantrof met het glazen deurtje open …..ik gelijk uit water en even security zijn aandacht op gevestigd … en ja hoor ….wederom die lachende blik en de geruststellende opmerking dat “they do not switch on …no problem..” ….juist …, maar wat als een onwetend iemand niet weet welke de schakelaar voor de lobby verlichting is , en maar eens allen uitprobeerd …..

   Toch praktisch indien je als deBudhistische Thai ‘s in reincarnatie gelooft …..

 11. Willem Boshart zegt op

  Crematie Peter Kok,

  Tempel Nongprue
  6 Moo 3 Nongprue Banglamung Chonburi

  12 tot 14 juni 2017 avondwake om 19.00 uur.
  15 juni crematie om 15.00 uur.

  REST IN PEACE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website