Vooruitlopende op de endemische fase van covid-19, heeft het ministerie van Volksgezondheid de eigen MorChana-app stopgezet.

Ambtenaren laten weten dat het besluit om de app voor locatietracking in de ijskast te zetten ook is gebaseerd op het feit dat de algemene Covid-19-situatie in Thailand is verbeterd en de overheid niet langer verplicht dat reizigers bij binnenkomst in Thailand de app op hun smartphone moeten zetten.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft alle betrokken organisaties opdracht gegeven alle MorChana-gerelateerde gegevens uit hun databanken te verwijderen om zo privacy gevoelige informatie van patiënten te beschermen.

Sinds 2021 vraagt de overheid het publiek om gebruik te maken van de app, die in april 2020 werd uitgebracht, in een poging om Covid-19 onder controle te houden.

Een endemische ziekte is een ziekte die altijd aanwezig zal zijn. De griep, malaria, hiv en syfilis zijn enkele van de bekendste endemische ziekten.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

1 reactie op “MorChana-app inactief nu covid endemisch wordt”

  1. Jan zegt op

    Ik ben in januari en februari 6 weken in Thailand geweest en er is me nog niet 1x na gevraagd.
    Zal hem nu maar verwijderen….
    Groet Jan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website