Voor de kust van Koh Tao zijn menselijke resten gevonden, die mogelijk afkomstig zijn van de vermiste 23-jarige Russische free diver Valenina Novozhyonova.

Het menselijk weefsel en botten zijn naar het Police General Hospital gestuurd voor DNA-onderzoek. Duikers vonden ook een duikbril, een riempje en een groen hemd.

De Russische toeriste werd al bijna drie weken vermist op het eiland Koh Tao. Valentina checkte op 11 februari in en zou op 16 februari vertrekken, maar ze leverde haar sleutel niet in.

De Russin deed aan freediving (vrijduiken of free-diving is het duiken in zee met ingehouden adem) en mogelijk psychische problemen had.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Mogelijk resten van Russische toeriste (23) gevonden op Koh Tao”

 1. Huub zegt op

  Ik denk dan als eerste aan haaien. Maar ondanks dat er meerdere soorten rond Koh Toa aanwezig zijn, zou een aanval op een duiker een uniekum zijn, meer duiding hier:
  http://www.newheavendiveschool.com/marine-conservation-thailand/learning-resources/sharks/shark-facts/

  Andere zeedieren die daar voorkomen en een mensenlichaam dusdanig kunnen toetakelen zou ik 123 niet weten, behalve de (zwemmende) mens zelf dan…

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Barracuda ?

 2. Gerrie zegt op

  Free diver is zeker niet zonder gevaar, bij diverse duikers zijn longen geklapt en dan verdrink je.
  Een dood lichaam in zee wordt zeker door diverse “vissen” maar vooral haaien (de stofzuigers van de zee) opgegeten. Dus alles bij elkaar opgeteld, zal uit DNA onderzoek, zomaar z’n mooie meid kunnen komen.

 3. Stevenl zegt op

  Zuurstof gebrek, hypoxia, is bij freedivers een reeel risico. En na overlijden zijn er veel verschillende dieren die graag meeeten.

 4. lung addie zegt op

  Ondertussen is reeds bekend gemaakt dat de gevonden resten geen menselijke resten waren maar wel dierlijke …

 5. Spencer zegt op

  zo zie je maar weer, vele meningen en dan blijkt het om dierlijke resten te gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website