Het ministerie van volksgezondheid beloofd dat dit jaar 30 miljoen Thais worden ingeënt met een vaccin tegen Covid-19. 

“Als alles volgens plan verloopt, kunnen we beginnen met het toedienen van ten minste vijf miljoen doses per maand en later, tot 10 miljoen doses per maand. In dit jaar kunnen we 61 miljoen doses wegprikken”, zegt dr. Opas Karnkawinpong, hoofd van het Department of Disease Control (DDC), zei maandag. “Dit is het grootste vaccinatieprogramma in onze geschiedenis en we moeten al ons personeel inzetten om de klus te klaren.”

De DDC bereidt zich voor om binnenkort een driefasenprogramma te lanceren, te beginnen met twee miljoen doses die eind volgende maand worden geleverd. Vanaf juni volgen de tweede en derde fase, waarbij 61 miljoen doses van het vaccin Oxford University/AstraZeneca worden gebruikt.

Thailand denkt dat het vaccineren bespoedigd kan worden nu men ook naar verwachting binnenkort de beschikking kan hebben over het Chinese vaccin. De Thaise Food and Drug Administration (FDA) wil het Chinese vaccin binnenkort goedkeuren. De FDA keurde vorige maand al het Covid-19-vaccin goed van Oxford University/AstraZeneca. De eerste 200.000 doses moeten deze maand aankomen en zullen worden gegeven aan mensen in risicogebieden, vooral uit de provincie Samut Sakhon, het epicentrum van de recente infectie-uitbraak.

Het is de bedoeling dat 20.000 doses van de eerste batch zullen worden toegediend aan eerstelijnsgezondheidswerkers. De resterende doses zullen worden gegeven aan hoogrisicogroepen in Samut Sakhon, inclusief 60-plussers, patiënten met niet-overdraagbare ziekten en kwetsbare groepen.

Volgende maand zijn in totaal 600.000 doses gepland voor mensen met een hoog risico in de provincies met veel besmettingen, plus provincies die grenzen aan Myanmar en gebieden in het zuiden; 200.000 doses zullen worden gebruikt als tweede prik voor degenen in de eerste groep.

In april zal er nog een miljoen doses binnenkomen, waarvan 600.000 worden ingezet als tweede prik en 400.000 gereserveerd voor mensen in nood.

Dr. Opas was ervan overtuigd dat 50% van de bevolking dit jaar kan worden gevaccineerd en zei dat de vaccinaties worden gezet  injecties zouden worden uitgevoerd in duizenden openbare en gemeenschapsziekenhuizen.

1 reactie op “Ministerie Volksgezondheid: 30 miljoen Thai worden dit jaar gevaccineerd”

  1. adje zegt op

    Het begint met , Als alles volgens plan verloopt.
    Ik kan u nu al garanderen dat niets volgens plan verloopt.
    Thailand is goed in plannen maken maar de uitvoering daar heb ik niet veel vertrouwen in.
    Wat er vandaag gezegd word wordt morgen alweer aangepast.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website