Het ministerie van Financiën zal eind deze maand stoppen met het overmaken van 5.000 baht bijstand voor de  coronacrisis. Volgens het ministerie hebben meer dan 56.000 mensen hun betalingen niet ontvangen vanwege overboekingsproblemen.

De betalingen starte in april voor een periode van drie maanden, maar sommige mensen hebben de bijstand niet ontvangen vanwege een verscheidenheid aan problemen, zoals foute bankrekeningnummer of personen die geen bankrekening hebben, aldus woordvoerder Lawaron Sangsanit.

In april lanceerde de regering “Rao Mai Ting Gun” of “No One Will Be Left Behind”, een plan om financiële bijstand te verlenen aan burgers, waaronder tijdelijke werknemers, contractmedewerkers en zelfstandigen, die werden getroffen door de economische impact van Covid-19 en de lockdown-maatregelen in Thailand. Alleen personen die geregistreerd stonden bij het socialezekerheidsfonds kwamen in aanmerking om de 5.000 baht gedurende drie maanden te ontvangen. De laatste betalingen zouden in juni zijn gedaan, maar de problemen met de geldoverdracht hebben het proces tot nu toe vertraagd.

Tot op heden is er 79,5 miljard baht overgemaakt naar 15,3 miljoen personen. Ongeveer 56.000 Thai hebben hun geld echter nog niet ontvangen. Lawaron adviseert degenen die hun aandeel nog hebben ontvangen om contact op te nemen met hun bank omdat het probleem mogelijk door hun bankrekening is veroorzaakt.

Het ministerie zal de betalingen op 30 september stopzetten. De heer Lawaron zei dat het ministerie een waarschuwing heeft gestuurd naar degenen waarbij het niet gelukt is om geld over te schrijven. Volgens hem heeft het ministerie tevergeefs geprobeerd het geld herhaaldelijk op bankrekeningen over te schrijven.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.25/5. From 4 votes.
Please wait...

3 reacties op “Ministerie van Financiën stopt met het overmaken van 5.000 baht bijstand”

 1. Jasper zegt op

  Toen Corona begon moest een vriendin van ons stoppen als (enige overgebleven) kok in een flink hotel. Na 2 weken mocht ze weer werken voor de helft van de tijd, iemand moet de keuken immers bijhouden, en enkele gasten bedienen. Zij kreeg de 5000 baht, en wij, vanuit Nederland (het is een goede vriendin) ook nog 6000 baht om met haar 2 kindjes te overleven. De 5000 baht regeling stopte, ze kon weer voltijds aan het werk. Maar de baas houdt nu 5000 baht in op haar loon elke maand, omdat “de overheid dit al heeft betaald”.

  Je begrijpt haar woede, hopelijk.

  • Agnes Tammenga zegt op

   Zij kan naar de labor office gaan en haar verhaal doen.
   Ook in Thailand heb je rechten en plichten.
   Als het een officieel bedrijf is en je hebt een contract ,hoeft ze niet bang te zijn

   • henk zegt op

    Ze hoeft dan alleen nog bang te zijn voor de de voortzetting van haar arbeidscontract.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website