De minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, weet het zeker, Bangkok, Chon Buri, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan en Chiang Mai gaan op 1 oktober open voor binnenlandse en buitenlandse toeristen.

De andere 21 provincies zullen op 15 oktober volgen, zei hij gisteren, waarmee hij alle twijfel wegneemt of de regering wel doorgaat met haar plannen voor de heropening, nu er nog steeds hoge aantallen nieuwe besmettingen in Thailand voorkomen.

Het ministerie is volledig voorbereid op de heropening, zegt Phiphat. Op de vraag of hij een verklaring heeft voor de meer dan 200 nieuwe besmettingen die dagelijks in Phuket worden geregistreerd, antwoordt hij dat deze hoge cijfers het gevolg zijn van de actieve opsporing door de autoriteiten en zijn daarom niet verontrustend.

Ook vice-premier en minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, zegt dat zijn ministerie volledig is voorbereid op de heropening op 1 oktober.

Bron: Bangkok Post

32 reacties op “Minister van Toerisme en Sport: ‘Wel of geen Covid-19, Thailand gaat open voor toeristen!’”

 1. francois zegt op

  Weet iemand of het betekent dat je weer via bangkok mag gaan reizen om bv naar Phuket te verplaatsen?

  • Frank zegt op

   Nog niet, maar als bovenstaande doorgaat, zal dat ook wel wijzigen verwacht ik.

 2. Jos zegt op

  De grote vraag is natuurlijk of het met of zonder quarantaine is. En mogen de mensen na bepaalde tijd doorreizen naar andere provincies?

 3. johan zegt op

  Heb het ook gelezen op bangkokpost maar lees niets over voorwaarden.
  Is een COE en covid verzekering nodig? beetje vaag tot nu toe.

 4. teun zegt op

  Ik weet het zeker. Toeristen zullen massaal toestromen. Tot ik wakker werd en het bleek, dat ik gedroomd had.

  Toeristen zien – bijvoorbeeld in NL – al uit naar de voorpret om op de Thaise Ambassade een CoE te scoren.
  Dan 2 weken in quarantaine in Bangkok. Kunnen ze mooi nadenken over de vraag “hoe kom ik in Chiangmai”?

  Wat gebeurt er met de eerdere voorwaarde, dat 70 % van de thais in Chiangmai gevaccineerd dien te zijn? Momenteel zijn ca 5-7 mln van de 65 mln thais dubbel gevaccineerd. Dat is iets meer dan 10 % . Er is geen reden om te denken, dat Chiangmai wezenlijk afwijkt van landelijk gemiddelde.
  Kortom: er moet in de komende 2 weken stevig worden doorgeprikt.

  Ik voorspel: formeel gaat Chiangmai open voor toerisme. Maar in de praktijk verandert er helemaal niks.

  • Alexandra zegt op

   Het aanvragen van een COE in Nederland is niet ingewikkeld en had ik zelf binnen 2 werkdagen (er staan 2 x 3 werkdagen voor). Ik vind het allemaal erg transparant. Het gaat ook allemaal digitaal dus je hoeft niet naar de ambassade.

  • Adriaan zegt op

   Hoi Teun. Thai zijn niet besmettelijk. Die hoeven niet gevaccineerd of gecheckt te worden. Het is alleen oppassen voor die Farangs die dubbel gevaccineerd zijn met Pfizer. DIE zijn gevaarlijk. DIE moet je na aankomst nog 3 x een PCR test laten doen, voordat je ze loslaat op de Thai die bijna geen van allen gevaccineerd of getest zijn en waarvan er velen besmet zijn.

 5. s.a.a. zegt op

  Ja, en wat zijn de aanvullende voorwaarden? Ik wil graag 4 oktober terug, maar ben ik dan optijd als ik COE nog moet aanvragen etc? alles regelen? Wat zijn de aanvullende voorwaarden? Enkel volledige vaccinatie?

  • john koh chang zegt op

   4 oktober is bijna zeker te snel. Je moet kennelijk nog alles regelen. Eerst verdiepen of je met of zonfder visum wilt reizen. Zonder is mogelijk dan kun je 30 dagen in Thailand zijn (waarvan 154 a 15 dagen in quarantaine!) en direct daarna een verlenging aanvragen. Als je dat weet, kun je COE (certificate of entrance) aanvragen. Daarvoor heb je verzekeningen nodig, vluchten geboekt en quarataine geboekt.
   Ik ben bang dat je hier nog niet in hebt verdiept. Als dat nog moet gebeuren lukt het je echt niet. Voor mensen die al een visum hebben en weten hoe alles moet worden gedaan zou het nog kunnen.

   • S.a.a. zegt op

    Heb de hele procedure met COE al eens doorlopen begin dit jaar incl 10 dagen opsluiting in BKK. Dat proces is een fluitje van een cent. Binnen 3 dagen geregeld want de thaise ambassade reageert super snel vanuit den haag. Visum exemption is nu 45 dagen. Daarna verlengen met 30 dagen voor 1900 bhat.

    Maar liever ga ik gewoon zonder quarantaine, direct naar Hua Hin.

 6. Cornelis zegt op

  ‘Open voor toeristen’: ik zou het pas zo willen noemen als je, zoals voorheen, voor de reis naar Thailand niets anders meer hoeft te doen als een ticket kopen.

  • loe zegt op

   De gratis verzekering van AIG die je krijgt bij het boeken van een ticket bij
   Emirates wordt niet geaccepteerd door de ambassade in Den Haag, omdat
   de bedragen 40.000 out en 400.000 in patiënt niet worden vermeld in de polis.
   Ticket geboekt Ams-BKK voor oktober, maar CoE opnieuw geweigerd.
   Verzekerd van de wieg tot het graf, maar onvoldoende voor de burocraten in Thailand.

   • Cornelis zegt op

    Loe, je reageert op mij, maar ik had niet over verzekeringen. Afgezien daarvan is het goed om van je te horen dat de Emirates-verzekering niet wordt aanvaard, omdat ik dat tot nu toe ook nog als een mogelijke optie zag. Die verzekering dekt tot 500.000 USD, en dat is een dikke 16 miljoen baht, een veelvoud van de geëiste dekking. Wie begrijpt dit nog?

   • Cees zegt op

    Emirate ben je alleen verzekerd als je heb geboekt tijdens vlucht en over stap

    • Cornelis zegt op

     Waar haal je dat nu weer vandaan? Ik lees het volgende op de website van Emirates:
     ‘Uw dekking geldt tot het einde van uw retourreis (of tot maximaal 365 dagen na uw vertrekdatum van uw originele vertrekland, welke het eerst valt).’

    • loevannimwegen zegt op

     Je bent bij AIG/Emirates wel verzekerd, alleen weigert de ambassade een CoE voor een vlucht naar Bangkok als er niet expliciet de bedragen van 40000/400000 baht worden vermeld.
     Dat vinden ze kennelijk meer dan 500.000 dollar. Bureaucratische onzin, waardoor veel reizigers/toeristen worden gedupeerd.

 7. keespattaya zegt op

  Mijn vlucht is al 2 keer uitgesteld. Nu staat ie op vertrek 20 november. Maar ik ben bang dat er dan nog steeds teveel belemmerende voorwaarden zullen zijn. Ik HOOP , maar reken nergens op.

  • Alexandra zegt op

   Wat zijn dan die belemmerde voorwaarden? Ik vind het persoonlijk erg makkelijk om naar Nederland te reizen en terug. Ja, je moet een goede verzekering hebben, een SHA hotel boeken en 3x PCR vooraf betalen. Ben je nog niet gevaccineerd? In Nederland kun je op de dag van aankomst een Janssen krijgen die na 14 dagen een volledig gevaccineerd status oplevert. Via KLM kun je vlucht naar Koh Samui boeken. Ze vliegen niet zelf, maar Bangkok Airways. Let wel op de sealed flights die zijn toen ik boekte alleen op maandag, woensdag en vrijdag.

 8. arie 2 zegt op

  Had klm geboekt za. 24-12 vertrek en 9-1 weer terug. Kreeg gister een mail dat de vluchten geannuleerd zijn. Vertrek nu zo 25-12 en ma.10-1 weer thuis. Ook andere vliegtijden. Krijgen de vliegtuigen niet vol denk ik. Is nog september. Peakseason. Ze hebben er iig niet veel vertrouwen dat het goed komt.

 9. Jan van den Ende zegt op

  Moderator: Vragen moeten via de redactie.

 10. Paco zegt op

  Ik heb een retourticket van AMS naar BKK op 1 October met KLM en die vlucht is (nog steeds) niet gecancelled. Ik hoop dan daadwerkelijk te kunnen vertrekken, maar ik ervaar problemen, c.q. onduidelijkheden in mijn voorbereiding m.b.t. het CoE met name omdat heden nog niet duidelijk is of ik als dubbel gevaccineerde toch nog in quarantaine moet op 2 oct. Ook heb ik geen idee of ik ten over liefs ook nog een NL PCR-test moet meebrengen. Ik heb de Thaise ambassade in Den Haag per e-mail om uitleg en duidelijkheid gevraagd, maar helaas nog geen antwoord ontvangen.
  Samenvattend: ik heb een geldig Non Imm-O visum tot 14 aug 2022 (dus geen bankstatement nodig?), een geldige Re-entry permit, een bewijs van een ticket naar BKK, een bewijs van dubbele vaccinatie met Pfizer, maar nog steeds geen duidelijkheid over een vrijstelling van quarantaine of een verkorte tijdsduur, een geldig huurcontract van een condo in Jomtien tot 15 dec.
  Ik vrees dat ik moet wachten met mijn aanvraag CoE tot het laatste nippertje ergens eind september. Ik vind dat stresserend.

  • john koh chang zegt op

   je dient het gewoon maar snel aan te vragem\n. Zoveel dagen heb je niet meer. Als de quarantaine niet nodig is merk je dat wel. Als je wilt wachten totdat je daarover zekerheid hebt kun je beter je vlucht cancelen of verzetten naar maandje later.Heb je wel al verzekereing covid en gewoon ziektekostenverzekering. Is ook nodig voor COE.

 11. Paco zegt op

  Kleine correctie: geen idee of ik ten overvloede.
  De Google correcties zijn niet altijd correct…

 12. Jack zegt op

  en wat met de quarantaine? Dat, en dat alleen is de rem op het toerisme. Die quarantaine is een ware rip-off geworden voor de militairen die een 5* hotel hebben. Zolang de quarantaine verplicht is zal er niemand komen, geloof me gerust! Neem de toeristen niet voor wandelende ATM machines!

 13. haki zegt op

  Ik kreeg net tip van mijn Thaise vrouw om te kijken op https://www.thansettakij.com/business/496016

  Aangezien het in Thai staat en ik geen Thai beheers, heb ik wel eerste deel via Google Translate vertaald en kom tot volgend bericht, waarvan vooral de eerste en laatste alinea interessant is, doch nog steeds niet zeker is:

  Vertaling:
  De minister van toerisme overlegt met de gouverneur van Bangkok en concludeert dat alle gebieden van Bangkok klaar zijn om de stad op 15 oktober zonder quarantaine open te stellen voor buitenlandse toeristen, omdat ze moeten wachten tot alle districten 70 procent van de vaccinaties hebben.

  De heer Phiphat Ratchakitprakarn, minister van Toerisme en Sport Onthuld na besprekingen met generaal Asawin Kwanmuang, gouverneur van Bangkok. en de Tourism Authority of Thailand (TAT) om zich voor te bereiden op de opening van het gebied van Bangkok voor buitenlandse toeristen die BMA staat klaar om het land open te stellen voor buitenlandse toeristen, maar op dit moment is de vaccinatie in Bangkok nog niet rond. 70% van de bevolking in alle regio’s welke vaccinatienaald 2 van de inwoners van Bangkok, momenteel 33%

  De verwachting is dat begin oktober de mensen in het gebied in alle districten een vaccinatie krijgen. evenals het moeten afzien van vaccinatie met 2 naalden AstraZeneca, dat 8-12 weken duurde, kwam tot de conclusie dat Bangkok gevaccineerde buitenlandse toeristen zal accepteren die zonder quarantaine naar Thailand komen. Vanaf 15 oktober

  • Volgens mijn vriendin die het Thaise nieuws nauwlettend volgt, zou vanaf 1 oktober er nog maar sprake zijn van 7 dagen quarantaine. Maar ik heb dat nog nergens bevestigd gezien. Even afwachten nog, er zal deze maand wel meer bekend worden over de inreisvoorwaarden voor Thailand per 1 en 15 oktober.

 14. jan si thep zegt op

  Vanmorgen op de site van de Bangkok Post alweer een aanpassing. Na overleg met de governor van Bangkok is besloten om de opening van Bangkok met 2 weken uit te stellen. Dit omdat de vaccinatie graad nog te laag is. Velen wachten nog op hun 2e prik.
  Ik weet niet wie ze willen beschermen. De gevaccineerde toeristen die nog eens gecontroleerd zijn voor vertrek en bij aankomst? Of de eigen bevolking door besmetting van een buitenlander? Ik denk dat de meeste buitenlanders niet zo’n langdurig contact hebben met een Thai om besmetting over te dragen.
  Als er nu besmettingen plaatsvinden zijn het meest illegalen uit Myanmar of Cambodja die willen werken.

  Over de voorwaarden voor binnenlands toerisme is maar weinig te vinden. Weet iemand waar?

  • Ger-Korat zegt op

   Ga geen onzin hier beweren over illegalen. Ten eerste hoor ik alleen maar over Thai die elkaar besmetten en ten 2e zijn er miljoenen werknemers uit de omliggende landen welke legaal ( ! )hier verblijven.

 15. Chris zegt op

  Niet ongebruikelijk maar het nieuws wordt de volgende dag al weer overruled….
  https://www.bangkokpost.com/business/2182455/bangkoks-reopening-to-be-postponed

  • haki zegt op

   Dat is niet correct want zoals ik al gisteren heb gemeld (zie ook hierboven mijn eerde rereactie) zat dat al in de planning:
   “De minister van toerisme overlegt met de gouverneur van Bangkok en concludeert dat alle gebieden van Bangkok klaar zijn om de stad op 15 oktober zonder quarantaine open te stellen voor buitenlandse toeristen, omdat ze moeten wachten tot alle districten 70 procent van de vaccinaties hebben.”

   • Cornelis zegt op

    Inmiddels gaan er ook al weer stemmen op om e.e.a. uit te stellen tot 1 november………
    https://www.nationthailand.com/in-focus/40006223

 16. Smet+Patrick zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website