Arme Thai kunnen uiterlijk tot morgen een aanvraag kunnen doen voor een extra bijstandsuitkering. Degene die dat niet doen zijn te laat en krijgen geen uitkering.

Voor de uitkering komen werklozen in aanmerking en degenen die vorig jaar minder dan 100.000 baht verdienden of een vermogen van minder dan 100.000 baht hebben. Voor de uitkering hebben zich inmiddels al 12.146.211 personen opgegeven.

Regeringswoordvoerder Sansern zegt dat de huidige regering veel doet voor de minima, zoals: het toekennen van grond, de bouw van goedkope woningen, gunstige leningen en gratis spoedeisende hulp in het ziekenhuis.

Volgens hem ligt er nog meer op de plank zoals vermindering van de kosten voor elektriciteit en water, maar ook financiële hulp voor boeren bij overstromingen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Minima: nog 1 dag voor aanvraag bijstandsuitkering”

 1. Jacques zegt op

  Toch raar dat er een uiterste datum is gesteld. Je zult maar een dag te laat zijn of dit jaar nog tot die groep gaan behoren, dan moet dit toch zonder datum gaan gelden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Gerrit zegt op

  Tja,

  Ruim 12 miljoen mensen, ben wel benieuwd hoe hoog de uitkering gaat worden?

  Tenslotte is het pensioen ook al minimaal, eigenlijk veel te laag, maar een grote belasting voor de Thaise schatkist. Met die enorme, naar mijn idee, onnodige investeringen in hoge snelheid treinen, is het de vraag of de volgende regering(en) dit allemaal wel kunnen betalen.

  Mogelijk gevolg; niet afgebouwde hoge snelheid’s treinen en een bevolking die ge(ver)wend is met extra uitkeringen en dat deze door nieuwe regering(en), weer moeten worden teruggedraaid. Wat de bevolking natuurlijk niet wil en er dus onrust uitbreekt.

  Kan ik weer niet op de Chang Wathanna Road (Lak-Si) rijden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Geert zegt op

  Het wordt tijd dat de “happy few” gaat beseffen dat hun nooit genoeg mentaliteit op den duur tegen hen gaat werken.
  Misschien dat de boeken van Thomas Piketty in het Thais vertalen zal helpen,maar ik ben bang dat ze die dan toch niet willen lezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website