Het ministerie van Volksgezondheid heeft 66 mensen in kaart gebracht die een “hoog risico” lopen op besmetting met het dodelijke virus MERS. De 66 risico-gevallen hebben direct of indirect contact gehad met de 75-jarige man uit Oman die het virus naar Thailand heeft gebracht.

Hoewel de uitbraak in Zuid-Korea onder controle lijkt te komen, dook gisteren een eerste geval van MERS op in Thailand. Een 75-jarige zakenman uit Oman, die naar Bangkok was gekomen wegens een hartkwaal, bleek na vier dagen van onderzoeken in laboratoria aan de ziekte te lijden. Hij ligt nu in quarantaine in een ziekenhuis voor zeer besmettelijke ziektes. 

Tot nu toe zijn er geen nieuwe MERS besmettingen in Thailand gemeld. Volgens de minister van Volksgezondheid, Rajata Rajatanavin, zijn er drie groepen die kunnen worden onderscheiden. De eerste groep bestaat uit de drie familieleden van de patiënt: zijn zoon, jongere broer en neef. De tweede groep zijn de 16 passagiers die in dezelfde rij zat of twee rijen voor of achter de besmette man tijdens de vlucht naar Thailand. De laatste groep zijn 47 ziekenhuismedewerkers die de patiënt hebben behandeld. Onder de groep van 16 passagiers, is een Thaise man uit de provincie Buri Ram. Het is tot nu toe niet gelukt om met de man in contact te treden.

De Thaise autoriteiten zijn druk bezig om de 66 risicogevallen op te sporen en te beoordelen of zij in quarantaine moeten. Verder zijn er nog 75 mensen in kaart gebracht die een laag risico vormen, twee taxichauffeurs en bemanningsleden van de vlucht. Met deze groep wordt contact gehouden via de telefoon om te zien of ze geen  laagrisico symptomen hebben ontwikkeld.

Ondertussen kan het Department of Disease Control (DDC) nog geen antwoord geven op de vraag de drie familieleden van de Omaanse man besmet zijn met MERS. Uit de eerste testen bleek dat ze niet besmet waren, maar er moeten nog meer testen gedaan worden. Vooral omdat de zoon vrij veel moet hoesten en de jongere broer zelfs koorts heeft. |Ze zijn geïsoleerd van andere patiënten en vormen geen gevaar voor anderen.

MERS in Zuid Korea

Voor het eerst in tweeënhalve week zijn er geen nieuwe besmettingen met het besmettelijke longvirus MERS vastgesteld in Zuid-Korea. De teller van het aantal besmettingen staat net als gisteren op 166. In Zuid-Korea zijn de afgelopen weken 24 mensen aan MERS overleden. Gisteren liet het ministerie van Volksgezondheid weten dat het erop leek dat de uitbraak “minder hevig” was, maar uit voorzorg zitten nog altijd duizenden mensen in quarantaine.

De kans dat het MERS-virus zich in rap tempo over de wereld verspreidt is klein. Voor besmetting is direct contact met zieken nodig. In een overzichtsartikel dat vorige maand verscheen in het medische blad The Lancet, staat dat gebleken is dat zelfs gezinsleden van MERS-patiënten beperkt risico lopen. Slechts 1 op 25 gezinsleden raakte besmet, maar werd zelden echt ziek.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/an9KAC


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “MERS alert in Thailand: Overheid is op zoek naar 66 mensen”

 1. stevenia zegt op

  Kunnen ze deze mensen niet achterhalen via hun vluchtnummer?

 2. NicoB zegt op

  Mers is een virusziekte waar geen vaccin tegen is, net als Ebola, Sars e.d., men bestrijd de gevolgen van Mers, wat uiteraard prima is, alles beter dan niets.
  Er is een organisatie die o.a. virussen bestrijd, maar ook bacteriën, schimmels en andere bronnen van ziekten, men beweert ook dat het succes heeft, bv. met Ebola in Afrika.
  Ook malaria kan behandelt worden en die behandeling binnen 24 uur mensen vrij maakt van malaria.
  Uiteraard, iedereen moet zelf bekijken wat ie doet om gezond te blijven of de gezondheid te herstellen, ik doe dat al vele ( 8 ) jaren met de middelen die deze organisatie gebruikt en met succes, anderen geven ook blijk van succes gezien hun getuigenissen, ook met diabetes, hiv/aids, autisme (Kerri Rivera), kanker, etc.
  Ik zou zeggen kijk eens op deze site: http://jimhumble.is , lees daar de testimonies, kijk eens naar de video van de leraar in Bangkok die kanker bestreed, of die mbt. malaria.
  Een uitspraak is, als artsen zeggen dat je uitbehandeld bent, maar nog adem haalt, is er nog een mogelijkheid en kans jezelf te behandelen.
  Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn, met name bij kanker, Google eens op Graviola, Sour Soup, Durian Thet ( deze boom groeit ook in Thailand ), sommigen beweren10.000 keer beter dan de gebruikelijke Chemo, anderen beweren 100 keer beter dan Chemo.
  Ik trap een open deur in, noem het een disclaimer, indien u ziek bent is het verstandig naar de dokter te gaan. Indien de dokter geen raad meer weet of behandeling voorhanden heeft, wellicht dat u zichzelf kunt helpen door gebruik te maken van de kennis die via internet bekend en te verkrijgen is.
  De beslissing hoe en wat u wilt gebruiken is uiteraard aan u en uw eigen verantwoordelijkheid.
  Misschien hebt u iets aan deze informatie, succes gewenst en een goede gezondheid.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website