Het zuiden van Thailand kan zich deze week opmaken voor meer regen door een Noordoostelijke moesson. In het Noorden van Thailand wordt het koud en kan de temperatuur dalen tot 3-5 graden Celsius.

Gisteren regende het flink in de provincie Surat Thani, dat zorgde voor overstromingen in het district Muang en wegen die onbegaanbaar werden.

Het noorden, noordoosten en de centrale regio krijgt te maken met een koudefront. Deze kondigt zich aan door wisselvallig weer met regen en windvlagen. Daarna zal de temperatuur ‘s nachts dalen tot 3-5 graden Celsius.

Bewoners in deze gebieden moeten zich voorbereiden op het slechte weer. Boeren dienen hun gewassen te beschermen en vissers kunnen beter niet de zee op gaan in verband met de hoge golven en sterke wind.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Meer regen in het Zuiden en flinke kou in het Noorden van Thailand”

 1. erik zegt op

  “…Daarna zal de temperatuur dalen tot 3-5 graden Celsius….”

  Maak ons nou niet bang! Je bedoelt de NACHT-temperatuur en ik weet 15 jaar lang hier in het noordoosten al niet anders. Overdag een aangename 20 tot 25 graden. Wat willen we nog meer? Extra deken en eventueel in de avond de olie- of luchtconvector aan. In Nederland krabben ze in de morgen de autoramen al…..

  • Khun Peter zegt op

   Ja, vanzelfsprekend de nachttemperatuur.

 2. Danzig zegt op

  Ben ik blij dat de temperatuur in mijn woonplaats nooit, ook ‘s nachts niet, onder de 20 graden zakt! Die regen? Ach, in de praktijk valt die reuze mee, zelfs nu het regenseizoen bezig is.

 3. Cees1 zegt op

  Maar 3 tot 5 graden is wel extreem koud voor de tojd van het jaar.ik woon al 12 jaar in Chiangdao. In het noorden van Chiangmai. In de bergen en staat in Thailand bekend voor zijn ” kou ” Waar ik ook kom vragen de Thais koud daar. Maar het word maar zelden 3 tot 5 graden. En de Isaan is vlak dus zou het hier moeten vriezen. Moet het nog zien. Hiet voorspellen ze nog regen. Vanacht had ik de airco nog aan.

 4. John Chiang rai zegt op

  Verleden jaar in Chiangrai was bij ons in Januari, op het dorp een temperatuur van 6 a 7°C en iedere dag regen. Ook al kennen wij in Europa Temperaturen,die ver onder 0 gaan,wat velen graag vergeten is het feit dat haast geen enkel huis in Thailand verwarming heeft. Naar een paar dagen regen en koude,is ook binnenshuis alles koud en klam. De genoemde Temperaturen van 6 a 7°C waren geen nacht,maar dag temperaturen,zodat je s’avonds reeds om 20.00uur graag onder de wol gaat. In Europa is een temperatuur van -15°C niet zo erg zolang je meestal de mogelijkheid hebt je bij de centrale verwarming op te warmen. Deze laatste mogelijkheid ga je in Thailand bij een koufront ,zo vreemd het klinkt behoorlijk missen.

 5. Eric zegt op

  Hallo allemaal, wij gaan over twee weken naar Koh Lanta en Krabi, enig idee wat de weersvoorspellingen zijn dan?

  • Cornelis zegt op

   Nog los van het feit dat het weer in een periode die pas over twee weken begint nauwelijks te voorspellen is, zou je ook zelf even kunnen kijken. Zie bij voorbeeld https://www.worldweatheronline.com/krabi-weather/krabi/th.aspx


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website