Sergei Sokolnikov / Shutterstock.com

Geselecteerde groepen buitenlandse bezoekers kunnen vanaf volgende maand naar Thailand. De regering organiseert vanaf augustus lokale reizen voor medische- en wellnesstoeristen uit het buitenland. De start van de “toerisme-bubbel” kan in september, aldus een regeringswoordvoerder op vrijdag.

Medisch toeristen moeten 14-dagen in quarantaine maar dat kan ik het ziekenhuis waar ze behandeld worden. Daarna mogen ze vakantie vieren en dat mag in het hele land. De overheid zal voor deze groep rondreizen organiseren.

De Thaise regering heeft staats- en particuliere ziekenhuizen gevraagd om medische toeristen en wellnessbezoekers te ontvangen. Daarvoor hebben 62 particuliere ziekenhuizen zich aangemeld. Ongeveer 1.700 buitenlanders uit 17 landen hebben zich al geregistreerd voor toelating tot Thailand om daar een medische of welness behandeling te ondergaan.

De regering is ook van plan specifieke groepen toeristen te verwelkomen door middel van afspraken met landen die het Coronavirus effectief hebben bestreden. Die groep kan naar verwachting in september naar Thailand.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Medische toeristen in augustus welkom, toeristen uit veilige landen in september”

 1. mattheus zegt op

  ik heb gelezen dat ook ALTERNATIVE hospital quarantine mogelijk is. Iemand een idee wat dat is? Mogelijk een overeenkomst tussen het ziekenhuis en een hotel?

  • Cornelis zegt op

   Zie o.a.:
   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1934220/quarantine-in-style-for-up-to-b144-000

  • Caspar zegt op

   Ja er is een alternative hospital Quarantine , als dit er voor over hebt dan is het geen problem denk ik??

   Anantara Siam (8 kamers plus toegang tot Bumrungrad Hospital, 144.000 baht)

  • RonnyLatYa zegt op

   Alternative hospitaal quarantine is dat je in afwachting van je medische behandeling in een door de overheid goedgekeurd hotel verblijft. Je kan ondertussen nergens naartoe.

   • RonnyLatYa zegt op

    Of na je behandeling is een hospitalisatie niet of niet meer noodzakelijk, maar is er toch nog een controle nodig. Je kan dan ook herstellen in een hotel en dagelijks komt de dokter eens langs om te kijken of het herstel gaat volgens verwachting.

 2. Klan zegt op

  Wat is de kans dat belgie onder die landen valt die in september zouden kunnen gaan? En indien dat inorde is zal je kunnen rondtrekken?

  • De kans = 0


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website