(GOLFX / Shutterstock.com)

Tatoeëerders worden verplicht om een ​​jaarlijkse vergunning aan te vragen. Om de vergunning te krijgen moeten zij op de hoogte zijn van het juiste gebruik en verwijdering van hun gereedschap en het afval. Het ministerie van volksgezondheid laat dit weten.

De nieuwe wet is ondertekend door vice-minister van Volksgezondheid Sathit Pitutecha en wordt 90 dagen na bekendmaking in de Royal Gazette van kracht. De voorschriften moeten er voor gaan zorgen dat er hygiënisch gewerkt gaat worden, en dat de gezondheid van klanten geen gevaar loopt door bijvoorbeeld infecties of allergische reacties op kleurstoffen en chemicaliën die door tatoeëerders worden gebruikt.

De tatoeëerders moeten zelf ook met een medisch certificaat kunnen aantonen dat ze gezond zijn en vrij van ademhalings- en huidziekten. Verder moet uit het certificaat blijken dat ze geen hepatitis B of C of tuberculose hebben. Als laatste moeten ze op de hoogte zijn van de preventieve maatregelen tegen infecties en de juiste verwijdering van afval van hun bedrijf.

De wet heeft ook betrekking op piercingshops. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor tatoeages en piercings voor religieuze overtuigingen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Medische en hygiënische regels voor tatoeëerders in Thailand dit jaar verplicht”

 1. l.lagemaat zegt op

  Wat zal er gebeuren met de bestaande tatoeage shops?

  Sluiten tot zij de vereiste vergunningen hebben?
  Het idee is goed! ( voor de Bühne)
  Het probleem zal wel weer de controle en de naleving daarop zijn.

 2. Dirk zegt op

  Goede zaak!

  Het tatoeëren trekt als een epidemie over het land.
  Overigens, in het dagelijks leven blijft er van de afbeeldingen slechts een suggestie van viezigheid op armen en benen achter.

  Benieuwd wanneer het menselijk gelaat als tekenvel wordt ontdekt.

  Er staat ons nog wat te wachten!

  • Johnny BG zegt op

   Onder langgestraften is het niet raar om hun gezicht te bewerken. Moet je nagaan hoe hopeloos zij zich op het moment van het laten zetten zich voelen en mochten ze uit de bak komen na een jaar of 10 dan zijn ze voor het leven getekend.
   Voor een documentairemaker kan dat best interessant werk opleveren. Het leven achter het tatoegelaat.

   Voor sommige mensen is het zetten van een tatoe op een pijnlijke plek minder pijnlijk dan wat ze in het leven hebben meegemaakt en voordat het gemeengoed werd heb ik deze opmerking toch meer dan eens gehoord.
   Over smaak valt niet te twisten en daarnaast heeft iedereen zo zijn eigen reden die hopelijk gerespecteerd mag worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website