Hoewel de politie er van uit ging dat de dader van de dodelijke bomaanslag in Bangkok naar Maleisie is gevlucht, schrijft Bangkok Post dat de op 29 augustus gearresteerde Karadag waarschijnlijk de ‘man in het geel’ is.

Deze theorie komt nadat nieuwe camerabeelden die laten zien dat de man in het gele shirt zich in een toilet in Lumpini park heeft verkleed en een grijs t-shirt aantrok. Hij nam daarna een bus naar Nong Chok, daar is Karadag twee weken later aangehouden.

Volgens een bron van Bangkok Post heeft Karadag na het zien van de camerabeelden, bekend. Hij zou zichzelf vermomd hebben met een bril en een pruik.

De Maleisische politie heeft gisteren bekend gemaakt acht personen te hebben gearresteerd: vier Maleisiërs en vier buitenlanders. Het gaat hierbij mogelijk om Oeigoeren. Het is niet duidelijke of ze iets te maken hebben gehad met de bomaanslag, maar ze worden wel verdacht van mensensmokkel.

Er is tevens een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een man die op 4 augustus in Khlong Toey tien sets stalen pijpen kocht. Hij was een uur in de winkel.  Van hem zijn een foto en een compositietekening verspreid.

In totaal zijn er inzake van de bomaanslag nu 15 arrestatiebevelen uitgevaardigd. Twee verdachten zijn al aangehouden: Karadag in Nong Chok en Mieraili, aan de grens met Cambodja.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/Rk53kj


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bomaanslag Bangkok: ‘Man in het geel mogelijk ontmaskerd’”

  1. jasper zegt op

    Als dit allemaal inderdaad klopt, is de thaise politie toch efficienter dan ik dacht!

    In dat geval: petje af, dergelijke moordenaars mogen niet aan hun straf ontkomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website