Mae Fah Luang University in Chiang Rai (Boyloso / Shutterstock.com)

De beste universiteiten in Thailand zijn Mae Fah Luang in Chiang Rai en Mahidol gevolgd door de Chulalongkorn universiteit, volgens de ranglijst van het gezaghebbende tijdschrift Times Higher Education. De universiteit van Oxford is de beste ter wereld.

Mae Fah Luang heeft haar positie te danken aan de hoge score voor hun onderzoek naar citaiten en de internationale gerichtheid. Mahidol doet het goed als het gaat om het inkomen van afgestudeerden.

Thailand doet het beter dan vorig jaar, in de top-1000 zijn dertien hoger-onderwijsinstituten geplaatst, één meer dan vorig jaar.

De beste Aziatische universiteit en nummer 25 op de wereldlijst is de National University of Singapore.

1 reactie op “Mae Fah Luang en Mahidol zijn de beste universiteiten in Thailand”

  1. Marc zegt op

    Klein beetje research gedaan op de website.
    Ga naar de ranking van een specifiek vakgebied (major) dat je kent en je kunt direct zien dat de ranking niet klopt. Zoals altijd al bekend is de ranking, opgesteld door Times Higher Education, volledig Engelse taal georiënteerd. Times Higher Education is gewoon een geld opbrengend tijdschrift en zeker NIET geaccrediteerd om zo’n lijst te maken. De listing is dan ook totaal subjectief en wellicht zelfs frauduleus om UK en USA universiteiten te promoten, omdat daar hun lezers zich bevinden.
    Zoek bijvoorbeeld eens op “civil engineering”, iets waar Nederland beroemd om is (en dus bij de beste opleidingsinstituten te verwachten zou zijn), en men vindt louter Engels georiënteerde universiteiten bovenaan in de ranking. Dus landen, waar elke orkaan of zelfs grote windkracht al tot enorme ravages leidt hebben de beste universiteiten op dat (sub)vakgebied. Idioot toch?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website