Door bosbranden is gisteren de luchtverontreiniging in de noordelijke provincies Lampang en Phayao naar een gevaarlijk niveau gestegen. Het PM10 niveau varieert van 81 tot 104 microgram per kubieke meter lucht.

Hoewel de niveaus onder de veiligheidslimiet van 120 mg liggen, beschouwt het Pollution Control Department de situatie als ernstig omdat de niveaus blijven stijgen.

De smog in het Noorden wordt toegeschreven aan het verbranden van oogstafval. Een andere boosdoener is het extreem droge weer van februari tot april.

In Lampang is 59 rai aan bos door vuur verwoest, waaronder bosgebieden in het Doi Pra Bat wildlife sanctuary en bosreservaat Mae Suk-Mae Soi. Volgens de brandweer waar het bosreservaat Chae Som onder valt, is het vuur aangestoken door bewoners.

In Phayao is de luchtkwaliteit ook slecht. Dankzij de regen bleven de bosbranden beperkt. Het niveau aan fijnstof neemt er toe.

Er geldt een verbod op open vuur. wij zich er niet aan houdt wordt wordt streng bestraft, aldus de gouverneur. Ook in de provincie Tak geldt een verbod op open vuur.

Het Department of Disease Control adviseert bewoners om een mondkapje te dragen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Luchtverontreiniging provincies Lampang en Phayao naar gevaarlijk niveau”

 1. Khun Peter zegt op

  Wel bijzonder dat de overheid de bevolking adviseert om mondkapjes te dragen, terwijl het al lange tijd bekend is dat deze niet helpen tegen fijnstof: https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/mondmasker-tegen-fijnstof-zinloos

  • Kees zegt op

   Wat is er precies bijzonder aan dat de Thaise overheid onjuiste informatie verspreidt? Ik dacht dat dat de norm was hier…

 2. Adri zegt op

  Hallo
  Normaliter woon ik in Phayao, nu ben ik in februari vertrokken. De realiteit is niet te beschrijven. Het zicht is max 150 meter, het stinkt altijd naar rook, iedereen fokt van alles en nog wat en de politie doet niets. Strenge straffen… loze dreigementen.
  En als je weet hoe mooi het daar kan zijn…. doet dat pijn.

  Adri


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website